Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
11-01-2018, 19:33
Outlander 2007 ?
Autor Wiadomość
alvent
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2007, 21:40   

Porównuję do mojej byłej laguny 2.0 Turbo benzyna, ale i do skody octawia z takim samym silnikiem jak outlander.
Jeszcze trochę i się "przestawię" :p

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-06-2007, 22:41   

No to mamy jasność :lol:
Trochę kg więcej musi targać za sobą, no i przełożenia może inne. A chip na 170 KM nie wchodzi w grę :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 19-06-2007, 23:24   

Alvent, nie ten typ autka, musisz chyba się przyzwyczaić :) Ja jak się przesiadam z 115KM Carismy na Suzuki Grand Vitare z silnikiem 2.0 140 KM (benzyna) to masakra, w porównaniu do mojej Carismy (bądz co bąddź już nie takiej młodej) to GV prawie stoi w miejscu :) U Ciebie powinno być deczko lepiej ze względu na deczko inny napęd ale mimo wszystko nie spodziewałbym się po tym autku jakiegoś sprintu (choć silniczek i moc jest całkiem sympatryczna i na pewno w porównaniu do innych aut w tej klasie daje rade :) )

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

tommay
[Usunięty]

Wysłany: 20-06-2007, 09:14   

Witam Panowie...
powiem krótko: Outlanderek 2.0 śmiga jak rakieta, na pierwszym, drugim i trzecim biegu po prostu zrywa asfalt... dlatego trzeba uważać żeby nie uszkodzić dróg, bo będzie trzeba płacić za wyrządzone szkody... Czwarty bieg też bardzo przyjemny... Piątka i szóstka to już dla większej przyjemności :-)

Przemierzyłem wczoraj tym Outlanderem ponad 600km i wiem co mówię. Wcześniej jeździłem Mondeo 130KM benzyna 1.8. Outlander śmiga równie ochoczo, choć do 240KM się nie rozpędzi (na razie 200km/h max).

Trochę więcej optymizmu... Nowy Outlander po prostu wymiata wszystkich :-)

alvent
[Usunięty]

Wysłany: 20-06-2007, 18:12   

Z tym wymiataniem i 200 km/h to kolega chyba przesadził...ale może...
Moim zdaniem do 2000 obrotów silnik wogóle się nie zbiera. Dopiero około 2300-2500 obrotów coś się zaczyna dziać. Chwilowo jeszcze spokojnie jeżdżę. Jutro w dłuższą trasę wreszcie wyjadę. Zobaczymy jak to będzię. W każdym razie wiem co kupowałem - silnik był jedynym powodem, że dość długo zastanawiałem się nad Outlanderem. Porównywałem z Fordem S-Max. Tam też jest 140 KM - i naprawdę czuć było róznicę na korzyść Forda.
Przeważył jednak napęd i nadzieja, że po Lagunie (przynajmniej raz w miesiącu serwis, a były i tygodnie gdzie non stop stała), będzie to auto bezawaryjne.
A jeszcze jedno zauważyłem - coraz marniejsze robią lakiery. No cóż - ochrona środowiska.
Nie dziwota, że na lakier jest bodajże 3 lata gwarancji.
Jak przyjdą kwaśne deszcze to może spłynie :finga:

tommay
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2007, 00:18   

No cóż... gdybym sam nie doświadczył, to bym nie uwierzył...

200km/h to fakt i myślę że poszedł by jeszcze szybciej, ale narazie go oszczędzam...
Oczywiście, że nie jest to wymiatarka z prawdziwego zdarzenia, ale 90% pojazdów jeżdżących po naszych drogach nie ma szans :->

Mi to wystarczy, a Mitsubishi przygotował do tego jeszcze chipa! Niemniej jednak, ostatnio doszły mnie słuchy o niemieckich chipach do Outlandera, znacznie wydajniejszych.. Jak coś bliżej się dowiem to dam znać :-)

pozdro dla wszystkich nowośmigaczy outlanderowych !!!

ps. aha, a czy jest może jakiś Outlander II z Poznania?

alvent
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2007, 21:31   

Jutro na autostradzie pod Wrocławiem sprawdzę co potrafi....

Czy ktoś montował może antene CB w Outlanderze?. Nie mam sensownego pomysłu ( poza magnetyczną na skrawku blachy przy klapie - zdąrzyła zrobic lekkie ryski - zapolerowałem pastą :lol: ) - będę wdzięczny za podpowiedź.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 22-06-2007, 07:21   

To zależy jak często chcesz ję zdejmować. Ja bym zamontował na uchwycie krawędziowym na tylnej klapie i przykręcił zrywana śróbą aby ci jej nie odkręcili na parkingu albo na mieście tylko nie znam Outka i nie wiem czy się da, nie wiem jak zrobiono ranty klapy.
Nie jestem zwolennikiem magnesówek.

alvent
[Usunięty]

Wysłany: 22-06-2007, 22:05   

Student napisał/a:
To zależy jak często chcesz ję zdejmować. Ja bym zamontował na uchwycie krawędziowym na tylnej klapie i przykręcił zrywana śróbą aby ci jej nie odkręcili na parkingu albo na mieście tylko nie znam Outka i nie wiem czy się da, nie wiem jak zrobiono ranty klapy.
Nie jestem zwolennikiem magnesówek.

Teorię to ja znam kolego :) . Tylko żaden uchwyt nie pasuje. Myślałem, że może ktoś już sobie z tym poradził.

Cytat:
No cóż... gdybym sam nie doświadczył, to bym nie uwierzył...

200km/h to fakt i myślę że poszedł by jeszcze szybciej, ale narazie go oszczędzam...
Oczywiście, że nie jest to wymiatarka z prawdziwego zdarzenia, ale 90% pojazdów jeżdżących po naszych drogach nie ma szans :->

Zwracam honor... :lol: faktycznie wskazał 200 km/h . z tym, że GPS pokazywał wtedy 192 km/h. Rozpędzanie do tej prędkości trwa chwilę..powiem więcej...dłuższą chwilę...poza tym na A4 od Wrocławia do Katowic to tym samochodem nie ma się gdzie nawet rozpędzić... zanim się od 160 do wyższych prędkości pozbiera to już napotyka się ciężarówkę na lewym pasie, która zabrała się za wyprzedzanie innej ciężarówki przy prędkości w granicach 80 km/h. Zbudowano tą autostradę bez pomyślunku. Tam powinny być od razu po trzy pasy. Jeszcze trochę i zostanie to drogą szybkiego ruchu , bo nijak się będzie dało rozwinąc więcej niż 110.

A z drugiej strony...jestem mile zaskoczony poziomem głośności Outlandera w granicach 130-160 km/h.

Mam nadzieję, że nie oburzyłem zwolenników dokładnego przestrzegania prędkości :P , ale chętnię bym zobaczył jeszcze raz minę gościa z Toyoty Celicy, którą przy prędkości 220 wyprzedzałem....a tam z boku siedziała taka fajna 20-latka ( no może to był jej dziadziuś, albo tatuś.....).

tommay
[Usunięty]

Wysłany: 22-06-2007, 23:27   

alvent napisał/a:

ale chętnię bym zobaczył jeszcze raz minę gościa z Toyoty Celicy, którą przy prędkości 220 wyprzedzałem....

zaraz, zaraz, jak to przy 220km/h...? to ile ty tym Outlanderem jechałeś?

alvent
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2007, 12:11   

Cytat:
zaraz, zaraz, jak to przy 220km/h...? to ile ty tym Outlanderem jechałeś?

pisałem o moim poprzednim samochodzie Laguna 2.0 T.

Miśkiem nie mam zamiaru bić rekordów prędkości....no może w zimie, kiedy inni będą stać pod górkę na zlodowaciałym śniegu , aj będę pomykał całe 20 km/h :badgrin:

[ Dodano: 26-06-2007, 21:49 ]
Witam.

Czy ktoś coś wie odnośnie zaprawek do lakieru? W Krakowie twierdzą, że Mitsubishi nie przewiduje czegoś takiego. Niestety pojawiają się już pierwsze odpryski od kamieni wszechobecnych na naszych drogach.

Pozdrawiam
alvent

tommay
[Usunięty]

Wysłany: 16-07-2007, 23:09   

a ja mam pytanie, czy ktoś ma tu czarnego Outka?

po wizycie 2 razy na myjni automatycznej mam już rysy na spojlerze z tyłu... Wydaje mi się że kiepski ten lakier jak już po 2 wizytach ma rysy... Wszak to metalik, więz powinien być choć odrobinę zabezpieczony przed rysami...

jak u was?

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 16-07-2007, 23:18   

1 zasada to niekorzystanie z myjni automatycznej, jak trafiles na stare szczotki to cisz sie ze masz tylko drobne ryski...
2 lakiery ogolnie teraz sa bardziej miekkie niz kiedys bo sa na bazie wody robione a nie alkoholi (jakis tam) i w zwiazku z tym sa bardziej miekke. Rodzicow Grand Vitara, też czarna, po pół roku użytkowania (tak jak i inne auta w rodzinie) i ręcznym myciu ma więcej rys niż moja 10-cio letnia Carisma....

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8
Ostatnio zmieniony przez stanik 17-07-2007, 09:27, w całości zmieniany 1 raz  

alvent
[Usunięty]

Wysłany: 17-07-2007, 08:44   

Cytat:
po wizycie 2 razy na myjni automatycznej mam już rysy na spojlerze z tyłu... Wydaje mi się że kiepski ten lakier jak już po 2 wizytach ma rysy... Wszak to metalik, więz powinien być choć odrobinę zabezpieczony przed rysami...

do drobnych rys polecam pastę K2 TEMPO:

http://www.autokosmetyki....cierna,p87.html

powinieneś ją kupić w zasadzie na większości stacji paliw lub w jakim markecie.

I tak jak kolega stanik napisał: lakiery są kiepskie - sam tego doświadczyłem;).
Polecam jednak ręczne mycie przez conajmniej pół roku i omijanie szerokim łukiem stacji tzw. bezdotykowych. Chemiczne środki są tam bardzo agresywne i po dość częstym myciu lakier dość szybko płowieje.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 17-07-2007, 09:08   

Taaaaa reczne mycie... ja juz od lat nie wstawiam auta do automatow. Nie ma co ryzykowac.

Odpowiedz do tematu