Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:29
Witam wszystkich pierwszym postem Chce kupic Carisme...
Autor Wiadomość
phot 
Forumowicz
Tomek

Auto: carisma 1.9 did i skodzitsu;)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-06-2007, 11:32   Witam wszystkich pierwszym postem Chce kupic Carisme...

Witam. Forum podczytuje juz od jakiegos czasu a przez PM turek61 zdarzyl mi juz nawet pomoc:) Witam tu ogolnie wszystkich forumowiczow.
Nie bede przedluzal zbytnio i powiem tak - dysponuje okolo 30k na auto pojemnosc do 2.0 4ro drzwiowe w miare mlode z niewielkim przebiegiem... Znalazlem to: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2892582 Prosilbym o opinie
Pozdrawiam!

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 14:29   

To co widać na tych zdjęciach jest prawie ok,ale nie ma zdjęcia tyłu auta,środka i silnika.Na masce mojego auta jest srebrne logo!!a tu czerwone albo to oryginalne ktoś ukradł,albo.......było bum.Nie napisane ilu konna wersja.Ja takową kupiłem 2 miesiące temu w bardzo podobnej cenie,ale mam alusy,halogeny,4 poduchy itd.To jest jakaś uboższa wersja.Dobry przebieg,o ile prawdziwy :wink: .

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 18-06-2007, 16:08   

phot, napisz na PW do mnie. Kumpel sprzedaje swoją cari, może będziesz zainteresowany :wink:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 16:08   

Poszukaj lepiej Lancera, po co Ci auto z francuzkim silnikiem i słabą skrzynią?
Jak chcesz większe auto weź Galanta, Carisma to nie za dobry wybór, pozdr.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 18-06-2007, 20:24   

Niekoniecznie....owszem ma francuski silnik i skrzynie, ale to nie oznacza ze autko jest od razu do skreslenia :!:
Po lifcie w 99roku Mitsubishi usunelo wiele "slabostek-chorob" wieku dzieciecego i jakosc samochodu jest juz zdecydowanie lepsza. Od tego czasu jest juz pelnoprawnym samochodem ktory niezwykle (nie pamietam zeby komus odmowila posluszenstwa -po lifcie ofcorz bo przed nie mam pojecia) zadko odmawia posluszenstwa. Oczywiscie wiele zalezy od stanu technicznego, serwisowania okresowego ...jak w kazdym samochodzie :wink:
ale wracajac...samochod ma duzo miejsca z przodu, komfort rowniez jest wysoki za sprawa min obszernych dobrze wyprofilowanych foteli. Z tylu nieco ciasniej szczegolnie jesli chodzi o nogi pasazerow...chociaz jakos nigdy nie slyszalem u mnie zeby komus brakowalo miejsca czy cos w tym stylu. Bagaznik Cari jest wystarczajacy (430l w wersji liftback) a dostep do niego poprzez 5-ta duza klape jest naprawde swietny. Dzielone oparcia w proporcji 60:40 sprawiaja ze przestrzen ladunkowa ma plaska podloge :P
Turbo diesel jest mimo wszystko jedna z mocnych stron Cari...szczegolnie ten o mocy 115KM chociaz slabszy MP 102KM tez podobno daje rade :) .
Zawieszenie Cari pozwala wykorzystac mozliwosci dynamicznego silnika...pozostawiajac nawet pewien margines bezpieczenstwa :) ...jednak nie zachwyca komfortem bowiem na "gorszych" drogach nie wystarczajaco wybiera nierownosci oraz staje sie halasliwe...
Przed kupnem 3eba dobrze sprawdzic zawieche autka :P
Silnik jest ogolnie dosyc trwaly (jak na francuska jednostke :wink: ) .
Podsumowujac jest to dosyc dobry oraz wdzieczny samochodzik klasy sredniej. A po lifcie wcale nie odbiega od innych konkurentow oczywiscie z podobnych lat produkcji (dla czepliwych mowie ze nie chodzi mi tu o samochody ktore zostaly stworzone w 2004 roku czy nawet 2001 :!: :!: :!: :wink: )
Pozdroo
test Cari DI-D

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2007, 09:22   

Bastek napisał/a:
Poszukaj lepiej Lancera, po co Ci auto z francuzkim silnikiem i słabą skrzynią?
Jak chcesz większe auto weź Galanta, Carisma to nie za dobry wybór, pozdr.

Skrzynia nie jest francuzka!Jeżeli ktoś chce kupić auto z silnikiem diesla to nie znajdzie go w Lancerze,a w Galu diesle podobno są do bani.Druga sprawa to to że Lancer jest klase niżej,a Gal wyżej od Carismy więć nie rozumiem o co Ci chodzi.Ktoś prosił o opinie auta ze zdjęcia,a nie pytał co jest lepsze i co wybrać.Ja jeżdze już 2 Carismą i z czystym sumieniem mogę ją polecić.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 19-06-2007, 09:46   

A koniecznie musi być diesel? Co do skrzyni to jak w takmi razie tam jest jak nie francuzka?? Przecież tylko w GDI jest japońska.

phot 
Forumowicz
Tomek

Wysłany: 19-06-2007, 11:12   

Dziekuje panowie za odpowiedzi wszystkie posty przeczytalem z uwaga.. Zakupilem wczoraj opisywany egzemplarz - wszystko wyjdzie "w praniu". Chwilowo jestem z niego zadowolony:) Mam nadzieje ze bede mogl na forum liczyc na Wasza pomoc.
Pozdrawiam

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2007, 11:39   

mlun napisał/a:
A koniecznie musi być diesel? Co do skrzyni to jak w takmi razie tam jest jak nie francuzka?? Przecież tylko w GDI jest japońska.

Mnie na to samo pytanie odpowiedzieli tak:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=10444

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2007, 22:04   

Panie Hecler po co te nerwy, czyż nie mówię prawdy, że Gal czy Lancer to lepsze auta od
Carismy??? Wystarczy przeglądnąć fora, poczytać troszkę i wszystko jasne.
Oczywiście nie twierdzę, że Carisma po lifcie to złe auto, ale jednak pod wzgledem usterkowości dość mizerne do Colta, Lancera czy Gala.
Co do klas auta, to zainteresowany nie określił konkretnej klasy auta, tylko przykładowy model-Carismę i nie sądzę aby w tym momencie myślał o wyższej czy niższej klasie.
Nadal twierdzę, że Carisma to przeciętne auto i za te pieniądze można kupić japońskie Mitsu, z wyższej jak i niższej, ale nadal lepszej półki niż ta rodem z Holandii .

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 20-06-2007, 12:09   

Jakie nerwy???Ja nie twierdze że Cari to jakieś super auto,ale...za 30 tyś.kupi 2002-03r.Cari,albo 1999r.Gala.A kolega chce jak najmłodsze i z mniejszym przebiegiem więc ???Lancer to małe autko :lol: .Co do usterkowości to prosze poczytaj np.rankingi i zobaczysz że Gal jest prawie na równi z Cari.Ja swoją poprzednią bezawaryjnie przejeżdziłem ponad 6 lat.Pozdrawiam.

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 20-06-2007, 13:26   

Gratuluję bezawaryjnej Cari, za 30 tys można kupić trochę młodszego Gala niż 99:)
Co do Lancera nie jest aż tak mały :? Cari ma 30 l większy bagażnik :P
Tak naprawdę jeśli chodzi o Japońskie diesle to chyba tylko Toyota i Honda mają ciekawe motorki.

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2007, 07:03   

Młodszego??Ja szukałem i nic nie znalazłem.A poza tym w Galu są benzyniaki dosyć paliwozerne.Dodatkowe koszta na instalke gazową.Do silnika V6 to koszt około 7 tyś.więc o czym my rozmawiamy,a bez instalki 12L po mieście :shock: To ja dziękuje postoje!W silniku 2litr.koszt ponad 2tyś.i tak koszta rosnę,a pieniążków jest ile jest :lol: .Kolega ma Lancera.Kupiony nóweczka w zeszłym roku.Fajne autko,tylko silniczek cieniutki,a bagażnik??Przecież to sedan to jak porównać do Cari?W Cari jest silnik Renault :( więc nie porónuje do Toyoty choć tam akurat padały koła dwumasowe.A to wydatek nie mały.Pozdrawiam.

phot 
Forumowicz
Tomek

Wysłany: 21-06-2007, 11:07   

Dziekuje jeszcze raz za opinie i dyskusje - mysle ze mozna bedzie zamknac temat poniewaz auto juz nabylem to wlasnie ktore jest na tej aukcji... Chwilowo jestem zadowolony:)
Pozdrawiam
PS: mi zawsze auta pala wiecej - skoda pali wszystkim 8 mi 10 cari podobno 7 mi 9 po miescie:) a wcale nie szaleje.

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2007, 12:53   

Gratuluje zakupu i życzę bezpiecznej ,bezawaryjnej jazdy :lol:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi