[C51A 1.3] Strumienica zamiast katalizatora...warto? |
Autor |
Wiadomość |
kozmo83 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-06-2007, 15:59
|
|
|
Witam ja założyłem strumienice i tłumik 2przelotowy od mondeo i jestem bardzo zadowolony a co do mocy to trudno powiedziec ale silnik chodzi lzej a z katalizatorem był ztłumiony takze ja polecam taki zabieg szczególnie tym autkom kture wymagaja wymiany układu wydechowego poniewarz ten zabieg jest nie drogi a daje niezły efekt i fajne naturalne brzmienie ja auta wrc |
|
|
|
 |
TRAWOR76
Mitsumaniak DESTRUKTOR

Auto: Lancer VIII, Colt CZ30
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 19 Wrz 2006 Posty: 381 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 13-06-2007, 01:35
|
|
|
szczerze to odradzam kombinację z katalizatorem....a szczególnie jeśli mechanik mówi że trzeba wstawić tam jakiś zamiennik z rury bądz a"la strumienicę ..takie manewry robią mechanicy i odsprzedają niby ten zły katalizator po ok.200zł...w środku są cenne metale..inni wydłubują i mają drugie tyle..i ogólnie wszyscy zadowoleni tylko w aucie nie ma kata ii czasami się poprawi jeżeli faktycznie był zapchany...uważajcie i zabierajcie stary katalizator ..warto.. |
|
|
|
 |
eddy [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 15:46
|
|
|
Swieta racja Katalizator jest strasznie drogi i nawet gdy chcemy go wymienic to warto go zabrac ze soba Mozna na nim jeszcze zarobic |
|
|
|
 |
jelonek98
Forumowicz

Auto: Lancer 91r 1.5 12V LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Lis 2006 Posty: 81 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-06-2007, 22:28
|
|
|
Ja dziś zamieniłem zużyty katalizator na rurę przelotową. Nie czuć jakiegoś znaczącego przyrostu mocy ale silnik lepiej pracuje |
_________________ Mitsubishi Lancer GLXi + LPG, 1991 rok, 1.5, 12V.
 |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 21-06-2007, 23:31
|
|
|
taka ciekawostka KLIK i tu druga KLIK |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-06-2007, 23:59
|
|
|
kozmo83 to, ze silnik chodzi lepiej to nie zasluga strumienicy i tlumika od Mondeo. To zasluga tego, ze wywaliles zapchany katalizator.
Swoja droga dla mnie nie ma nic smieszniejszego niz 1,3 pod maska i ryczacy wydech.... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 22-06-2007, 00:30
|
|
|
Hubeeert napisał/a: |
Swoja droga dla mnie nie ma nic smieszniejszego niz 1,3 pod maska i ryczacy wydech.... |
Jest, silnik 50 ccm w skuterze, który osiąga vmax 40 km/h, a daje po uszach, że aż boli.... ble :/ chociaż to jest bardziej tragiczne niż śmieszne |
|
|
|
 |
|