|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: witek.w-wa 07-12-2007, 01:48 |
Podłoga - różnice miedzy wersjami |
Autor |
Wiadomość |
GR44Z [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2007, 09:33 Podłoga - różnice miedzy wersjami
|
|
|
Witam.
Jestem na Waszym forum świeży, ale być może część z Was kojarzy mnie z innego.
Zarejestrowałem się dopiero dziś, natomiast forum odwiedzam i czytam już od jakiegoś czasu.
Użyłem szukajki, niestety podobny temat na forum jeszcze nie zaistniał.
Mianowicie chciałem się dowiedzieć jakie różnice występują w płytach podłogowych pomiędzy modelami FWD i 4WD. Z tego co zdążyłem się zorientować, to podłoga z FWD jest identyczna z Mitsu Sigma tak? A jak sprawa wygląda z VR-4?
Interesują mnie wszystkie możliwe szczegóły, od stabilizatorów po piast kół.
Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-06-2007, 19:03
|
|
|
GR44Z napisał/a: | Z tego co zdążyłem się zorientować, to podłoga z FWD jest identyczna z Mitsu Sigma tak? |
Nie - inny rozstaw osi z tego co pamietam
Zapraszam do dzialu Downloads - sciagnij sobie kompletny service manual do 3000GT i poczytaj.
PW do moderatora tego dzialu nie zaszkodzi - arrow wie conieco o tych samochodach.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arrow [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2007, 22:47
|
|
|
Na pewno inny uklad hamulcowy , zawiecha przednie moze byc nawet taka sama roznica bedzie z tylem ,nie wiem jak jest ze sprezynami i amorkami przednimi co do tylu sa dluzsze no i mamy dyfer poniewaz jest to 4x4 . Podloga taka sama wiec mozna sie zabawic i z FWD zrobic 4x4 oczywiscie po zainstalowaniu silnika i napedu z vr ;]. Nie polecam podrobek jesli chodzi o ten samochod, na pewno dotyczy to koncowek drazkow !! W ogole polecam oryginalne czesci drogie ale warto cos o tym wiem ... |
|
|
|
 |
GR44Z [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 01:47
|
|
|
Dziękuję.
W manual'u wyszukałem trochę różnic, jest tak jak myślałem i tak jak mówi Arrow.
Brakowało mi tylko info o podłodze, gdyż instrukcja nic o niej nie wspomina.
W necie ciężko jest cokolwiek znaleźć na ten temat, podobnie z fotami samej podłogi.
Jeśli jednak ktoś trafi na jakiś topic, lub zdjęcia z takiego projektu, to również proszę o jakiś link.
@Hubeeert
-racja, rozstaw Sigmy to 2720mm, a dla GTO 2470mm, także całkiem spora różnica.
--------------------
edit:
Znalazłem taką stronkę:
http://www.bobthegreat.co...ar/mods/FWDAWD/
Ogólnie sprawa jest do przejścia, ale w przypadku Dodge podłoga jednak się nieco różni, trzeba dorabiać dwa mocowania tylnego zawieszenia. |
|
|
|
 |
|
|