[1G 90-94] rozrzad |
Autor |
Wiadomość |
leon2 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 14:26 [1G 90-94] rozrzad
|
|
|
witam mam pytanie mianowicie czy auto po przestawieniy o jeden zabek bedzie nierowno pracowac na wolnych obrotach ale gdy sie ruszy to pojedzie normalnie |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 18:20
|
|
|
beda anomalie... jakie? to roznie bywa... moze byc tak jak piszesz... mozesz dostawac wiekszych drgan silnik przy wyzszych obrotach... i moze byc problem z zaplonem... |
|
|
|
 |
leon2 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 19:06
|
|
|
sprawdzilem rozrzad w internacie jak powinny byc ustawione znaki i powinny byc ustawione w lini prostej na prost siebie u mnie znaki w lni prostej nie sa rowno jest jakis centymetr roznicy do dego aby znaki byly rowne |
|
|
|
 |
GTO [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 19:42
|
|
|
Chyba cos zle sprawdzales, bo gdy by byla az taka roznica to auto by chyba wogule nie jezdiło, takie moje zdanie, poczekaj az sie inni wypowiedza |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 22:40
|
|
|
leon czy ty sam skladales ten rozrzad? czy moze jakis kowal? to nie jest zwykly silnik to 4g63 |
|
|
|
 |
leon2 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-06-2007, 12:49
|
|
|
dzis rozebralem caly rozrzad i jest przestawiony bede robil go sam bo niewierze w tych wszystkich fachowcow od siedmiu bolesci co jeden to lepszy.eklips niebedzie pierwszym autem w ktorym to zrobie sam i zawsze bylo dobrze mam nadzieje ze tym razem tez bedzie ok |
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2007, 10:51
|
|
|
leon2 napisał/a: | dzis rozebralem caly rozrzad i jest przestawiony bede robil go sam bo niewierze w tych wszystkich fachowcow od siedmiu bolesci co jeden to lepszy.eklips niebedzie pierwszym autem w ktorym to zrobie sam i zawsze bylo dobrze mam nadzieje ze tym razem tez bedzie ok |
nr. butów tego zawodnika
takie postawy należy chwalić. chcesz dobrze zrób to sam. pozdro i powodzenia |
|
|
|
 |
Esiek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 20:56
|
|
|
Ja w swoim klipsie na kolach pasowych wałków rozrządu mam 2 kpl.znaków. Co ciekawe i wku..wiające nie są ustawione na przeciw siebie. Jak ustawiłem na jedne to silnik kulał, a max obroty kończyły się przy 3tys. na drugie znaki zapi..dala jak ślepy do kina, a róznica pomiędzy jednym a drugim ustawieniem 1 ząbek na pasku !!! i robi taki bałagan! Więc koniecznie musisz ustawić te znaki idealnie, ja pomagałem sobie linijką , ale teraz to motor śpiewa... |
|
|
|
 |
leon2 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 08:43
|
|
|
rozrzadzik ustawilem i niebylo tak zle jak myslalem dalem rade i autko pracuje jak trzeba.tarz uzylem prostej listwy metalowej. |
|
|
|
 |
|