|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E55A 2.0] Zalane świece |
Autor |
Wiadomość |
misieklodz30 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2007, 09:54 [E55A 2.0] Zalane świece
|
|
|
Witam
jestem od niedawna potrzebuje pomocy a raczej moj gal stojac przodem do silnika dwie swiece po prawej stronie zalane sa czesciowo olejem. Jaka moze byc tego przyczyna.
Zalozony mam gaz ale problemow zadnych z nim nie mam, gal malo pali i nie kopci. |
Ostatnio zmieniony przez roch_27 14-08-2007, 17:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 16:07
|
|
|
co to znaczy zalane olejem -olej jest na elektrodach swiec czy na zewnetrznej ich stronie |
|
|
|
 |
misieklodz30 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 23:28
|
|
|
olej jest na elektrodach |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 24-06-2007, 12:42
|
|
|
przyczyn moze byc kilka ale niestety moga byc zniszczone pierscienie zgarniajace -tylko ze powinien wtedy brac olej . |
|
|
|
 |
misieklodz30 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-06-2007, 18:44
|
|
|
niemam raczej problemow z braniem oleju chyba to dobrze.Ja myslalem raczej o uszczelce pod pokrywa zaworow ale czy przy swiecach sie znajduje taka? |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 24-06-2007, 19:01
|
|
|
bywa ze sa wycieki z pod uszczelki z pod klawiatury ale wtedy olej splywa do otworu gdzie jest wkrecona swieca - zdaza sie ze przy wykrecaniu swiecy nagromadzony olej splywa na swiece i robi wrazenie jakby olej byl wlasnie na niej -uciebie tak moglo byc i lepiej zeby tak bylo -latwiej uszczelnic klawiature niz robic pierscienie -jeszcae jedno gdyby olej dostawal sie od silnika to na swiecach mialbys czarny nagar -mam wiec nadzieje ze bedzie dobrze |
|
|
|
 |
misieklodz30 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2007, 13:40
|
|
|
witam dzieki za pomoc bede musial uszczelnic klawiature poniewaz swiece sa czyste bez nagaru Dzięki |
|
|
|
 |
|
|