|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Wyciek!!Pomocy!! |
Autor |
Wiadomość |
Don_Be [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2007, 14:31 [CA1A 1.3] Wyciek!!Pomocy!!
|
|
|
Witam!
Powiedzcie Mi czy to coś groźnego?Co może być powodem takiego oto małego "spocenia" wyciekiem tego nie nazwe ponieważ nic Mi nie kapie.Napiszcie również jaki koszt naprawy tego może być?
Pozdrawiam
Dołanczam link ze zdjeciem
http://img266.imageshack....djcie846xe7.jpg |
|
|
|
 |
pawcio777 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2007, 14:43
|
|
|
Wygląda mi to na wyciek z pod górnego dekla, groźne to raczej nie jest ale z czasem może wyciekać coraz więcej a koszt naprawy jest niewielki i możesz to zrobić samemu wystarczy ze kupisz uszczelkę pod dekiel i ja wymienisz koszt takiej uszczelki to 20 - 30 zł.
A radziłbym to zrobić jak najszybciej bo niedługo olej będzie pewnie na kolektorze wydechowym i będzie Ci śmierdziało podczas jazdy spalonym olejem ! |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 26-06-2007, 14:46
|
|
|
Jest to wyciek spod pokrywy zaworów. Dobrej jakości uszczelka firmy Elring kosztuje ok. 30 zł. Montaz dziecinnie prosty. Wystarczy mieć tylko klucz 10 mm. Don_Be napisał/a: | czy to coś groźnego? | Nic groźnego to nie jest, ale w skrajnych przypadkach może dojść do tego, że auto zacznie przerywać i/lub nierówno pracować, ponieważ dojdzie do zaolejenia widocznego na fotce przewodu WN i wystąpią przebicia na kablu. Szczerze to "pocenie się" jest już dość obfite. Zmień uszczelkę.
[ Dodano: 26-06-2007, 14:47 ]
Spóźniłem się |
|
|
|
 |
Don_Be [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2007, 16:05
|
|
|