|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Olej w automacie. |
Autor |
Wiadomość |
TomyLee4 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2007, 18:09 [Cari 1.8] Olej w automacie.
|
|
|
Witam kupiłem Carismę 1,8 rok prod. 1996 z automatyczną skrzynią biegów i chcę w tej skrzyni wymienić olej oraz filtr. Niestety w automatach jestem "łysy" więc proszę o odpowiedź na moje pytania:
1. Jaki olej wybrać do tej skrzyni?
2. jaka jest cena takiego oleju i filtra?
3. co ile km zmieniać olej i filtr w automacie, aby wszystko było ok?
4. co to jest funkcja "HOLD" w automacie?
Dzięki z góry za wszystkie oidpowiedzi i do spotkania na drodze Pozdrawiam!!! |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 26-06-2007, 20:40
|
|
|
ad.1 i ad.2 tego samego koloru co masz wlany zgodny z DIA Queen ATF-SP II zapewne także Castrol TQ Dexron III lub Transmax Z ale radził bym Ci robić to w ASO bo wleją ci co trzeba i filtr także dadzą odpowiedni co kosztuje olej+filtr+wymiana= 500zł
ad.3 max co 90tys
ad.4 HOLD to zimowe ruszanie na śliskim z dwójki - jak ci auto zrywa kółkami na śliskim to włączasz HOLD i dajesz na 2 a skrzynia delikatnie będzie dozować moment na koła by się nie zerwały i wyciągnęły auto z kopnego śniegu lub gołoledzi |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|
|