|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nowy L 200 za fajna cene bez gwarancji? |
Autor |
Wiadomość |
ildiavolo [Usunięty]
|
Wysłany: 24-06-2007, 21:34 Nowy L 200 za fajna cene bez gwarancji?
|
|
|
Witam.
Po pierwsze pozdrawiam wszystkich. Nowy jestem!
Od jakiegoś czasu rozważałem zakup Pickupa. Po rozeznaniu rynku zdecydowałem się że będzie to L 200 zalet widzę, nie muszę wymieniać ludzie są w temacie.
Ale ja nie o tym.
Ponieważ nie dysponuję wielkimi możliwościami finansowymi a na dodatek nie mam możliwości odliczenia podatku od zakupionego samochodu z góry założyłem że będzie to używana maszyna. No i zacząłem poszukiwania po internecie za najkorzystniejszą ofertą.
Po przewertowaniu kilkudziesięciu stron znalazłem coś co pożwoliłoby mi kupić nowy samochód w cenie używanego. I tu zwracam się do was, czy ktoś z was ma doświadczenie z kupowaniem nowego fabrycznie samochodu który jest jakoś tam reimportowany i przez to nie posiada gwarancji ale atutem dla kupującego jest cena?
Dzwoniłem do firmy , która się tym trudni i oni twierdzą że wszystko jest legal i ok i samochód mogę mieć od ręki (srebrny albo niebieski) na inne kolory trza 2 tygodnie czekać za 18470 BRUTTO. Firma jest pod Monachium także odemnie z Wiednia nie jest tak daleko ale za nim tam pojadę chciałem zrobić rekonesans czy ktoś inny brał auto z podobnej firmy na podobnych układach.
Oto link do strony: www.auto-kral.de
Pozdrawiam
ZŁY BOB |
|
|
|
 |
mleczny [Usunięty]
|
Wysłany: 25-06-2007, 09:04 Re: Nowy L 200 za fajna cene bez gwarancji?
|
|
|
ildiavolo napisał/a: | Witam.
Po pierwsze pozdrawiam wszystkich. Nowy jestem!
Od jakiegoś czasu rozważałem zakup Pickupa. Po rozeznaniu rynku zdecydowałem się że będzie to L 200 zalet widzę, nie muszę wymieniać ludzie są w temacie.
Ale ja nie o tym.
Ponieważ nie dysponuję wielkimi możliwościami finansowymi a na dodatek nie mam możliwości odliczenia podatku od zakupionego samochodu z góry założyłem że będzie to używana maszyna. No i zacząłem poszukiwania po internecie za najkorzystniejszą ofertą.
Po przewertowaniu kilkudziesięciu stron znalazłem coś co pożwoliłoby mi kupić nowy samochód w cenie używanego. I tu zwracam się do was, czy ktoś z was ma doświadczenie z kupowaniem nowego fabrycznie samochodu który jest jakoś tam reimportowany i przez to nie posiada gwarancji ale atutem dla kupującego jest cena?
Dzwoniłem do firmy , która się tym trudni i oni twierdzą że wszystko jest legal i ok i samochód mogę mieć od ręki (srebrny albo niebieski) na inne kolory trza 2 tygodnie czekać za 18470 BRUTTO. Firma jest pod Monachium także odemnie z Wiednia nie jest tak daleko ale za nim tam pojadę chciałem zrobić rekonesans czy ktoś inny brał auto z podobnej firmy na podobnych układach.
Oto link do strony: www.auto-kral.de
Pozdrawiam
ZŁY BOB |
Takich firm jest sporo w UE co oferuja mitsu taniej niz u nas.
Gwarancja na auto pozostaje wiec nie ma z tym problemu i jest honorowana w Polsce. Sprawdź tylko wysokosc oplat, bo z tego co tu juz pisano na nowe auta trzeba jeszcze doplacic podobno vat 22% co uczyni transakcje raczej nie opłacalna. Ale wtedy mozesz kupic kilkumiesieczne autko i juz VAT-u nie zapłacisz.
Wszystkiego dowiesz sie w kazdym UC!
P.S. W Polsce są tez firmy co sprowadzaja te auta troche taniej. |
|
|
|
 |
ildiavolo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-06-2007, 22:27
|
|
|
Siemano!
Nie komentuję postów tych, którzy chcieliby mi dogryźć, dokuczyć, wyśmiać itp.
Dziękuję za jeden post z odpowiedzią.
Jednak nie bardzo chyba wszyscy zrozumieliście mnie. Chodzi o to że te samochody są naprawdę nowe tylko w tamtej firmie poinformowano mnie że nie ma na nie gwarancji bo są z jakiegoś reimportu. Gdzie tu jest haczyk - nijak nie mogę się wyznać. Dlaczego nie ma gwarancji? Czy to samochody z USA czy skąd inąd? Tak czy siak tam pojadę i po powrocie zamieszczę odpowiedniego posta na forum w tym temacie, tylko wolałbym wiedzieć na co mam się przygotować.
Kolega z waszego forum llukasz alias luk_maz (nawiasem mówiąc mój kolega z Motocyklowych rajdów katyńskich) stwierdził że to wcale nie tak tanio ponieważ to podstawowa wersja. Aha jeszcze jedno cena jest brutto co oznacza że z niemieckim 19% Mehrwertsteuer-em (polskim odpowiednikiem VAT-u)
Aha i pytanie zasadnicze ile kosztuje (dokładnie) w Polsce model L 200 z takim samym najuboższym wyposażeniem jak ten z tej strony którą podałem powyżej?
ZŁY BOB |
|
|
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 25-06-2007, 22:52
|
|
|
no i znowu jest miło
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Axer [Usunięty]
|
Wysłany: 25-06-2007, 22:53
|
|
|
ildiavolo napisał/a: | czy ktoś z was ma doświadczenie z kupowaniem nowego fabrycznie samochodu który jest jakoś tam reimportowany i przez to nie posiada gwarancji ale atutem dla kupującego jest cena? |
Nie mam doświadczenia ale po moich przygodach z nowym misiem jeżeli nie miałbym gwarancji to po 10 000 km już bym miał jakieś 12tys zł w plecy tak na oko hehe,,, bo nie znam roboczogodziny, więc przemyśl kolego dobrze temat, to tylko auto i wszystko się może cię spotkać,,, oczywiście nie życzę ci tego. |
|
|
|
 |
ildiavolo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-06-2007, 23:02
|
|
|
minimus napisał/a: | no i znowu jest miło
pozdrawiam |
I chyba o to chodzi!
Pozdrawiam również.
Czekam na odpowiedzi, sugestie...
ZŁY BOB |
|
|
|
 |
Axer [Usunięty]
|
Wysłany: 25-06-2007, 23:56
|
|
|
JCH napisał/a: | Twoje problemy wynikają z założenia chipa (o ile dobrze wiem) - po jego wyjęciu, jak mówisz, wszystko jest OK. Pytanie czy L200 samo w sobie jest awaryjne czy też nie? Drugie pytanie to czy gwarancji faktycznie nie ma czy jednak ona jest? |
JCH dobrze wiesz, ale wiedz też że autko kupiłem z zamontowanym chipem przez autoryzowany servis jeszcze przed odbiorem autka więc chyba mogę traktować to jako część składową ,,, ale nie o tym chciałem,,, ja nie dyskredytuje marki, wiem że usterki bywają nawet u najlepszych,,, chciałem tylko napisać że kupując auto bez gwarancji ponosisz ryzyko właśnie w takich przypadkach jak mój. |
|
|
|
 |
ildiavolo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2007, 20:17
|
|
|
Siemano!
Jeszcze raz dziękuję za masę odpowiedzi i sugestii od was w sprawie mojego zapytania.
Pozdrawiam
ZŁY BOB |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-06-2007, 21:32
|
|
|
Temat podzielony - dyskusja nie na temat -> http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=13477 |
Just think...
. |
|
|
|
 |
|
|