Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zagrzewanie świec żarowych
Autor Wiadomość
Largo
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2007, 22:33   Zagrzewanie świec żarowych

Witam . Mój problem polega na: Rano wchodze do garazu wlanczam stacyjke - kontrolka o zagrzewaniu swiec żarówych swieci sie przez 3 sekundy i gasnie no to odpalam samochód pali jakby na 3 gary w lusterku widze chumre spalin prawie jak mgła pewnie przez to ze powietrze w cylindrze sie nie nagrzało. Co moze byc spowodowane tym ze swiece podgrzewaja sie tylko 3 sekundy. Jak sie juz silnik rogrzeje i odpale to jest oki tylko ten problem pojawia sie jak silnik jest zimny . Tzn kontrolka o zagrzewaniu swiec żarówych nie zalezenie czy silnik jest cieply czy zimny gasnie po 3 sekundach...... :doubt: Dodam ze posiadam Cari 96 1.9 DTI

loidd 
Mitsumaniak
KMM

Auto: carisma 1,9 TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-06-2007, 22:41   

Najprawdopodobniej świece żarowe do wymiany

Largo
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2007, 22:48   

loidd napisał/a:
Najprawdopodobniej świece żarowe do wymiany

No tak to moje pierwsze podejzenia jutro wykrece podepne pod akumulator i zobacze czy " świecą" ;-) a jeżeli to nie świece to gdzie szukać?

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 27-06-2007, 10:48   

a ja obstawiam, że to wcale nie wiece, miałem ten sam problem i słyszałem, że nieraz potrafi się tak zrobić - przyczyną jest sterownik podgrzewania świec, on głupieje (mała czarna puszeczka na ścianie grodziowej pod szybą). Można go kupić od handlarzy, ale ja dałem go elektronikowi, bo wiedział że to "cośtam" się robi, rozebrał go, naprawił, i elegancko problemy się skończyły, tylko potem trzeba go dobrze zasilikonować, żeby wilgoć nie dostała się do niego. A koszt - 30pln. Polecam zrobić to samo.

Odpowiedz do tematu