Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kontrolka ! włacza sie przy wchodzeniu w zakręt
Autor Wiadomość
Paweł H
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2007, 11:31   kontrolka ! włacza sie przy wchodzeniu w zakręt

Witam
pojawił sie taki problem przy wchodzeniu w zakręt (dość agresywny) w prawo na chwile zaświeca sie kontrolka ! ta sam co przy ręcznym.
Carisma 1,9 DID 115 km 2002
auto ma niby kontrole trakcji, sprawdzięłm poziom płynu hamulcowego, we wspomaganiu kierownicy, oleju, i w spryskiwaczach :) . Niby wszystko jest w normie.
Czy wiadomo po co włącza sie ta kontrolka :mrgreen:

Ir0n
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2007, 15:05   

Z instrukcji wynika, ze cos nie teges z ukladem hamulcowym moze byc...
Ja tez podobny problem mam w swoim misku.
W serwisie mi powiedzieli, ze wszystko jest OK, ze tak moze sie dziac, przy ostrych zakretach albo jak sie ostro pod gore jedzie, ze wtedy czujnik od poziomu plynu hamulcowego moze swirowac. Za niedlugo mam przeglad, na ktorym bede wymienial plyn hamulcowy, wiec moze to minie po tym.

Paweł H
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2007, 15:34   

Płyn hamulcowy jest troszke ponad stan minimalny ale bliżej tej kreski od minimalnego niż maksymalnego stanu.
Tam jest jakaś membrana (w zbiorniczku z płynem hamulcowym) żeby nie dostawało się powietrze czy ja moge ją sciągnąć i dolać dot 4 czy raczej nie. A może wlać na nią ??

Ir0n
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2007, 16:02   

No to chyba lepiej juz wymienic caly plyn na nowy i mozna przy okazji sprawdzic szczelnosc ukladu hamulcowego albo po wymianie obserwowac stan plynu.
Jak wymienic plyn hamulcowy i odpowietrzyc uklad znajdziesz tu

Odpowiedz do tematu