[2G 95-99] Zmiana swiatel w Eclipse 96 zeby przeszedl przegl |
Autor |
Wiadomość |
Mitsu96 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 14:46 [2G 95-99] Zmiana swiatel w Eclipse 96 zeby przeszedl przegl
|
|
|
Mam taki oto problem.
Elicpsa 96 sprowadzilem z USA i powiedziano mi ze nie przejdzie przegladu jezeli nie zmienie swiatel przednich i tylnych na te obowiazujace w Polsce.
Mam faceta w Bialymstoku, ktory podejmie sie tej zmiany za okolo 700 ZL. Czy to dobra cena ? Czy znacie moze kogos w Bialymstoku, kto moze to zrobic taniej i mniej "inwazyjnie" czyli bez wymiany swiatel, wycinania rzeczy etc.
Czy moze tez znacie ceny takiej zmiany i zaklady/ludzi, ktorzy sie tego podejmuja w Krakowie ?
Dzieki. |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 18:18
|
|
|
chcesz przeglad ? czy chcesz zrobic by bylo dobrze:>?
jesli chodzi o tylne lampy... njaprosciej wstaw pomaranczowe zarowki w miejsce swiatel cofania... najlpeij jakies mniejsze zeby sie zmiescily i juz masz problem z tyle z glowy... nie rozumiem o co chodzi z przednimi lampami?? masz soczewki? czy serie? moze daj fotki? jak Ci mrugaja tylne kierunki? cala lampa? |
|
|
|
 |
Mitsu96 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 20:13
|
|
|
No chce zrobic dobrze bo jak mnie policja zatrzyma nawet po przegladzie z niezmienionymi to moze mi za kazdym razem dawac mandat.
Czytalem tu na forum o wstawianiu pomaranczowych zarowek, to moze byc dobry pomysl. Na pewno mi wyjdzie w ten sposob taniej niz te 700 ZL, ktore chce ode mnie wziac za wszystko mechanik.
Z tylu wszystkie swiatla sa czerowne u mnie, kierunkowskazy tez sa czerwone, takie duze glowne swiatla, chyba nawet sa to te same swiatla co swiatla stop.
Jezeli chodzi o przod to sam nie wiem co jest tam niedobrego bo facet, ktory robi przeglady cos mowil o swiatlach pozycyjnych i ze cos tam musi byc zmienione. Cos tez mowil o swiatlach przeciwmgnielnych z tylu czy z przodu.
Sam dokladnie nie wiem jakie powinny byc swiatla zeby bylo OK w przegladzie i zeby policja sie nie czepiala. Nie interesowalem sie tym bo nawet nie przypuszczalem ze sa inne wymogi w USA i w Polsce.
Myslalem ze moze ktos w Polsce sie specjalizuje moze w tym i moze to zrobic tanio. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-06-2007, 20:21
|
|
|
Mitsu96 napisał/a: | cos mowil o swiatlach pozycyjnych i ze cos tam musi byc zmienione |
... z przodu w wersji USA świecą kierunki wraz z pozycjami, trzeba odłączyć pozycje od kierunków w taki sposób, zeby kierunki migały, ale nie swieciły wraz z pozycjami .... |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 22:23
|
|
|
nie zgodze sie! posotjowki moga byc koloru pomaronoczwego i moga swiecic wraz z kierunkami na dwuwlokiennej zarowce... sam tak mam i bez problemu rpzeglady przechodze... co do tylnej przeciwmielnnje to jak masz z tylu 3 zarowki na lampe to np srodkowa wypnij ze "stopu" i ale pozycyjnie zostaw na jednym wloknie... a na drugim zrob rpzeciwmigelle... zrob to symetrycznie na obu lampach... nie moga Ci murgac cale lampy jako kierunke... wiec kierunki sobie przesnies w miejsce cofania... same pomaranczowe zarowki Ci nie nie dadza... nawet zolte diody tez nie zlamia tegoc zerwonego by dal pomarancz... albo przerobka tylnich lamp albo przenies te zarowki w swiatla cofania...
edit:
albo ianczej
mam tu dla Ciebie super opcje na lampy tyl http://moto.allegro.pl/it...ipse_95_99.html a swoje sprzedaj... mniej zabawy |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 24-06-2007, 00:30
|
|
|
GOLDI, o to właśnie mi chodzi mogą świecić, ale muszą być słabsze od kierunków
GOLDI napisał/a: | moga swiecic wraz z kierunkami na dwuwlokiennej zarowce. |
na dwuwłuknowej masz 5W na pozycje i 21W na kierunek, jak tak jest to ok.
ale spotkałem się z wersją, która miała jednowłóknowe 21W i jak włączałeś pozycje to świeciły z pozycją i później jak włączałeś kierunek, to migała jedna, a druga świeciła dalej, tak jest źle |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
OLO [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2007, 23:11
|
|
|
a koledze nie chodzi o to ze diagnosta moze sie przyczepic ze swiatla z USA sa symetryczne ?A u nas asymetryczne . |
Ostatnio zmieniony przez OLO 01-08-2007, 08:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 27-06-2007, 23:50
|
|
|
OLO, dział sprzedam jest gdzieś indziej, masz już wystarczającą ilość postów żeby dołączyć do grupy sprzedaj, w tym celu kliknij w grupy i poproś moda o dołączenie. Proszę zedytuj post i umieść ogłoszenie sprzedaży w/g zasad na forum w odpowiednim miejscu. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
leon2 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2007, 08:18
|
|
|
witam smialo wymien zarowki na pomaranczowe i masz problem z glowy a o przednie lampy nik niepowinien ci sie doczepic tak jest i tak zostaw .co do zarowek to mialem tak w innym wozie i przy kontroli tez dowalili sie do koloru kierunkow i sami kazali mi zalozyc pomaranczowe i czerwone w lampy stopu.mandatu niedostalem ale musialem sie zglosic na drugi dzien i pokazac czy usunolem ustarke.pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gucio [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2007, 11:32
|
|
|
OLO napisał/a: | a koledze nie chodzi o to ze diagnosta moze sie przyczepic ze swiatla z USA sa symetryczne ?A u nas asymetryczne .Co do tylnych to ja mam tez na sprzedanie (idealne)
|
Mi się też wydaje że o to będzie bardziej chodziło. |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2007, 13:57
|
|
|
yyy pomaranczowe zarowki w czerwone klosze?? to nic nie da!!!!!!!!!!!!! jak juz cos to bardzo ale to bardzo mocne zolte diody!!! zolte+ czerwony=pomarancz inny przypadek zawsze ebdzie czerwone!!! |
|
|
|
 |
J@rek [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 10:42
|
|
|
No to mam pytanie - czy sama zmiana tylnich kloszy na europejskie załatwi sprawe? Chodzi mi o wiązkę i stosowny w niej prąd . (nie chodzi mi o woltaż tylko o 'sygnał') |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 12:11
|
|
|
wydaje mi sie ze nie... trzeba troche kabelkow poprzepinac... w usa swieca 3 zarowki na pozycje , 3 zarowki na stop i 3 zarowki z tego samego wlokna co stopy biora udzial w kierunku *mowie o jednej lampie w 2g*
w euro w pozycji bierze udzial 1 zarowka na jednym wloknie... mocniejsze wlokno z tej zarowki ddaje nam stop a inna zarowka bierze udzial w kierunku... |
|
|
|
 |
jaco [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2007, 21:00
|
|
|
zółte diody tylko bardzo mocne zalatwiaja sprawe. oczom nie wierzyłem ale własnei taki mi facet założył w tuningowanych "lexus style" i pieknie na pomarańczowo daja. Inne pytanie.
Jak rozdzielić kierunkowskazy od stopu? Podobno gdzieś przy kolumnie kierownicy ... |
|
|
|
 |
Miko
Mitsumaniak

Auto: Eclipse '95 2,0 420a USA
|
Wysłany: 12-12-2007, 00:59
|
|
|
mój eclips jeździ po Polsce 10 lat i ja sam ostatnio byłem na przeglądzie nie jakiś przekręt i przeszedł diagnosta powiedział że mamy chore przepisy bo lampy USA są lepiej widoczne dla innych niż europejskie wiem,wiem powiecie przepisy ja będę tak jeździł dopóki mi dowodu nie zabiorą a parę kontroli już miałem i nikt sie nie skarżył |
_________________ Colt 1,3 12v C51 '90 - był
Colt 1,8 Gti 16v C58 '91 - w trakcie renowacji
Trabant 601 s '87 (35tkm)
 |
|
|
|
 |
|