|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] Jak sprawdzić czy mam sprawne poduszki ?? |
Autor |
Wiadomość |
Stanleydebik [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2007, 16:27 [CJ1A 1.3] Jak sprawdzić czy mam sprawne poduszki ??
|
|
|
Witam
Mam problem, nie wiem czy mam poduszki w swoim Mitsubishi Colt Cjo 1,3 1998r. Nie świeci się kontrolka SRS przy włączaniu stacyjki. Czy można to jakoś sprawdzić bez MUT II?
Z góry dziękuję |
|
|
|
 |
Looky [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2007, 22:42
|
|
|
A poduchy nie są wystrzelone? Sprawdź czy nie masz odłączonego przewodu od airbaga. Wtyczka powinna być za konsolą środkową na dole. Po odkręceniu środkowego panelu powinieneś widzieć taką dużą prostokątną wtyczkę. Tak przynajmniej jest w CJ4A. Jeśli jest odłączona i po podłączeniu cały czas się świeci to jakiś problem z airbagiem, bądź po prostu jego brak. |
|
|
|
 |
abbadona [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2007, 22:49
|
|
|
A może najpierw rozbierz zegary i sprawdź czy żarówka nie jest przepalona lub zaklejona taśmą klejącą. Taki pierwszy pomysł i chyba od tego trzeba zacząć dziagnozowanie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pierafal
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Maj 2006 Posty: 207 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 30-06-2007, 09:59
|
|
|
Zarowki od AirBagu moze nie byc wogole w desce rozdzielczej. Znam to z autopsji.
CE nie bedzie sie swiecic bo za system SRS odpowiada inny komputer. |
_________________ pozdrawiam, Rafał
|
|
 |
|
|