Gałka dzwigni zmiany biegów |
Autor |
Wiadomość |
Piotruś Pan [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2005, 20:37 Gałka dzwigni zmiany biegów
|
|
|
Już kiedyś czytałem gdzieś że ktoś miał podobny problem ale nie w MSS .Jak w temacie chcę zmienić gałkę na dzwigni zmiany biegów w moim MSS ale już próbowałem wydaje mi się że bardzo mocno odkręcić tą orginalną i nie mogę jej ściągnąc a boje się ją uszkodzić może tam jest "lewy gwint " czy ktoś już ściągał to dziadostwo i powie mi dokładnie jak to zrobić ? |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 980 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 14-11-2005, 20:50
|
|
|
Sa dwie wersje:
- brutalna nozoweczka rozcinamy i po ptakach szybko ale bez odwrotu
- dla wymagajacych - zaba i delikatnie odkrecamy w obojetnie ktora strone tam nie ma gwintu tylko kolce i musisz obracajac utworzyc sam gwint trzeba uwazac aby nie uszkodzic drazka.
I po sprawie |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 14-11-2005, 20:51
|
|
|
TNT napisał/a: | - brutalna nozoweczka rozcinamy i po ptakach szybko ale bez odwrotu |
wariant lepszy, łatwiejszy i ekonomiczniejszy...tylko ostrożnie z ostrymi narzędziami |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-11-2005, 20:53
|
|
|
osobiscie wykonalem wariant drugi ale polecam pierwszy. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
|
|
|
 |
Piotruś Pan [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2005, 20:58
|
|
|
To powiedzmy że uda mi się jakoś ją ściągnąć to jak będzie się trzymać ta nowa muszę ją nabić ? |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-11-2005, 21:00
|
|
|
Nie nowe maja srubke z boku i sa podkladki wyrownujace |
Eclipse-TNT
Hania-TNT
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 15-11-2005, 09:57 Re: Gałka dzwigni zmiany biegów
|
|
|
Piotruś Pan napisał/a: | Jak w temacie chcę zmienić gałkę na dzwigni zmiany biegów w moim MSS .... |
A co, chciałbyś krótszą? Bardziej sport?
Czyżby to pierwsze przymiarki do zostawienia Firkowego BMW o dwie długości Space'a |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 4107 Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 15-11-2005, 14:58
|
|
|
a wy znowu swoje..:) Firek sie nie ściga slyszalem ze skrocenie galki zmiany biegow zwieksza ilosc koni o 10 |
|
|
|
 |
Piotruś Pan [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2005, 15:16
|
|
|
Firebee napisał/a: | slyszalem ze skrocenie galki zmiany biegow zwieksza ilosc koni o 10 Twisted Evil |
he ,he , bardzo śmieszne tych 10 koni nie potrzebuje mogę uważać ze mój SS jest lepszy bo Ty nie podniosłeś rękawiczki, a gałkę chce skóra z metalem bo taka mi się podoba,potem chcę pomyśleć o dodatkack srebnych na kokpicie |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2005, 15:27
|
|
|
Czegoś nie czaję. To ta gałka się nie odkręca |
|
|
|
 |
polsaler
moderator mitsumaniak tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
|
Wysłany: 15-11-2005, 15:39
|
|
|
a dokładnie o 11,8 KM
Tak serio to pierwsza propozycja TNT jest najlepsza . Z nową gałką nie będziesz miał problemu bo zazwyczaj przykręca się ją na trzy śrubki z boku gałki malutkim kluczykiem ampulowym ( chyba ) |
_________________ LUBLIN RULEZ !!!!
GG - 10191984
KOHAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
L.U.K.S. SQUAD
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 4107 Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 15-11-2005, 17:10
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Czegoś nie czaję. To ta gałka się nie odkręca |
no wlasnie to jest dla mnie rowniez ciekawe... Czyzby Panowie z Mitsubishi nie pomysleli o zuzyciu materialu na gałkach? Ze kiedys trzeba bedzie ja wymienic.. nie spotkalem sie jeszcze z "silowym" pozbywaniem sie galki (oczywiscie mowie o zmiany biegow )
założyciel nie moze podnosic rekawicy, bo moglby sie jeszcze skompromitowac , a to tak nie wypada:P |
|
|
|
 |
Piotruś Pan [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2005, 19:13
|
|
|
Cytat: | założyciel nie moze podnosic rekawicy, bo moglby sie jeszcze skompromitowac Twisted Evil, a to tak nie wypada:P
|
Bla bla ,ble ,ble musisz mieć ostatnie słowo ja i tak wiem swoje Przyjdzie czas bedzie rada Najlepsza jest konfrontacja bezpośrednia tylko Ty i ja w cztery oczy
[ Dodano: 15-11-2005, 19:15 ]
Fido__ napisał/a: | Czegoś nie czaję. To ta gałka się nie odkręca Question Question Question Shocked Shocked Shocked |
Dla mnie też jest to dziwne ale TNT twierdzi na 100% że tak jest. Narazie nie ruszam |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 15-11-2005, 23:11
|
|
|
takto wyglada u mnie, galka byla rozcieta a drazek skrocony, jest przykrecona ta ale cos jest nie tak bo trzymac sie trzyma ale jest luzna musze cos wymyslic
 |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 15-11-2005, 23:17
|
|
|
fakt. przyznam, u Matejki biegi zmienia sie fajnie (sprawdząlem jak poszedł w krzaczory )
znając zycie, to jeszcze troche z luźną gałką pojeździ, bo zapalniczke miał w październiku zmienić
P.S. boszeeeeeeeeeeeeeee coś ty za "żarówy" na dywaniki położył...jak z wiejskiej błyskoteki....choć teraz to Ci to do tego rózowego deresika pasuje |
|
|
|
 |
|