|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Jak to jest z tym nr VIN rodzajem silnika itd |
Autor |
Wiadomość |
Ir0n [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2007, 16:12 [Cari 1.9DI-D] Jak to jest z tym nr VIN rodzajem silnika itd
|
|
|
Tak czytajac forum o nr VIN o roznych typach silnika itd sprawdzilem i swoj, a jak
i powiem szczerze, ze troche jestem zdezorientowany...
Nr VIN mam: XMCLNDA5A3Fxxxxxx
Co by swiadczylo, ze posiadam silnik F9Q1/F9Q2 a samochod zostal wyprodukowany w 2003.
Na tabliczce znamionowej jest wyraznie napisane ENGINE F9QT, a obok na naklejce ENGINE MODEL F9Q1. Dodatkowo w dowodzie mam wbita date produkcji 2004 rok i moc silnika 75 kW. Po tym jak samochod chodzi to napewno jest wieksza moc niz te 75kW i to jeszcze moge zrozumiec, silnik chipowany itd..
Powiem szczerze, ze mocno jestem zdziwiony takimi wykluczajacymi sie oznaczeniami...
Ktos mi pomoze rozszyfrowac co za miska mam ? Bo sam juz nie wiem |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 29-06-2007, 18:37
|
|
|
Tutaj znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.
3 oznaczająca rok - to rok modelu.
5 oznaczająca silnik F9Q1/2 i dodatkowa wlepka precyzuje - F9Q1 - DID 102 KM (75kW). |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Ir0n [Usunięty]
|
Wysłany: 02-07-2007, 14:28
|
|
|
Pytanie bardziej bylo czy ufac tabliczce znamionowej czy nr VIN i naklejce.
Rozumiem, ze na tej tabliczce znamionowej to bzdury wypisywali |
|
|
|
 |
|
|