|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rozrusznik - gdzie jest? |
Autor |
Wiadomość |
anatol666 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-07-2007, 13:57
|
|
|
U mnie problem :cykania: skończył się na automacie. Po drodze oczywiście zaliczyłem wymianę szczotek, sprawdzenie wszystkich styków, komutator, akumulatora, napięcia ładowania. Przy przekręconym kluczyku ( było słychać wyrzucanie bendiksu) sprawdziłem czy automat podaje napięcie na sam rozrusznik, w moim przypadku go tam nie było. Po rozebraniu automatu ( nierozbieralny ale da się--polak potrafi) okazało się że wypalone są styki, po oczyszczeniu wszystkiego papierem ściernym na próbę odwróciłem blaszkę łączącą i zmontowałem z powrotem, włożyłem całość do Misia, odpaliłem bezproblemowo i pojechałem po nowy automat. Jeżdzę tak już 1.5 miesiąca. Automat kupiłem ale jeszcze nie założyłem--jakoś brak mi natchnienia. |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 02-07-2007, 16:19
|
|
|
bartek_nkm napisał/a: | ptysiek7 wrzucenie biegu i przepchnięcie auta kawałek. | juz raz była awantura na forum i nie polecaja na popych ...pozdro |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
|
|