|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Samoregulator szczęk. |
Autor |
Wiadomość |
Misiek [Usunięty]
|
Wysłany: 03-07-2007, 15:12 Samoregulator szczęk.
|
|
|
Hej, naprawiałem wczoraj układ hamulcowy i poza wymianą klocków,i toczeniem tarcz wymienili mi również szczęki, bo w lewym kole pękła całkiem szczęka. Okazało się że do montażu w prawym kole nowych szczęk jest potrzebny samoregulator (którego rozumiem nie było)
Byłem w Auto GT na wrocławskiej ale, po pierwsze: są dwa rodzaje takich zabawek, po drugie: są tylko na papierze, po trzecie: kosztuje to 330 zł i trzeba na to czekać dwa tygodnie. Odwiedziłem kilka innych sklepów ale nikt tego nie ma i odsyłają mnie do ASO. Pytanie brzmi: czy nie ma ktoś w swojej kolekcji części takiego samoregulatora lub wie gdzie dostać jakiś zamiennik lub "używkę" ? Dzięki za wszelkie sugestię. Michał |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 03-07-2007, 15:58
|
|
|
Na początek zadzwoń do japaneze (namiary są gdzieś na forum w kilku miejscach). Mi już się zdarzyło, że obdzwoniłem pół polski w poszukiwaniu jakiejś głupiej gumki i ani ASO, ani Autoparts, Intercars, Fota... nikt tego albo w ogóle nie miał albo okres czekania 2 tygodnie. Zadzwoniłem do Japaneze i się okazało, że właśnie coś takiego leży obok niego i za trzy dni miałem u siebie po dobrej cenie
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 03-07-2007, 18:33
|
|
|
bo taki samoregulator jest lewy i prawy, a do tego powinienes go miec u siebie w aucie, mogli ci pokazac twoj stary skoro jest uszkodzony, musial tam byc |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Misiek [Usunięty]
|
Wysłany: 03-07-2007, 20:46
|
|
|
Wlasnie w tym rzecz ze nie bylo, ktos go kiedys nie zalozyl, albo jak pekla szczeka to wypadl. |
|
|
|
 |
|
|