Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
::::WYPRAWA::::
Autor Wiadomość
piotrmas
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2005, 00:22   ::::WYPRAWA::::

Tak sobie wymyśliłem ze tym razem przejadę Norwegię ,,,Rowerem. Bede wdzieczny za rady i porady oraz spostrzezenia. wyprawa rusza 1 sierpnia 2006 r . Chętnych do przyłaczenia sie ...zapraszam.W planie mam przejazd samochodzikiem do Oslo . tam zdejmujemy rowerki z bagaznika i...ok 2-3 tyg. bez kompow ,tv,komorek (tylko koniecznosc) i czterech kołek ,krecenie w kierunku polnocno -zachodnim.Nie jestesmy zobligowani czasem ani dystansem ani trasą.W razie koniecznosci powrot pociagiem do stolicy:-) Pisze w liczbie mnogiej bo jadę z moją własna żoną ;-) [/b]

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-11-2005, 17:52   

Pomysł ciekawy :lol: :lol: Gdyby to było w 2005 r. to mielibyśmy okazję się spiknąć w tamtych okoliach. W przyszłym roku, kto wie, kto wie ....

Były robione takie wyprawy już. Obił mi się o oczy link do wystawy zdjęć z tegorocznego wyjazdu - jak znajdę to dokleję. Jakaś ekipa, bodajże z Raciborza jechała na rowerach na Nord Cap - ile to jest km to nie wiem, ale na pewno w cholere ;)
Tak na 1 strzał jeśli miałbym sugerować to może miesiąc wcześniej, jest chyba bardziej stabilna pogoda, chociaż .... :? ale w sierpniu na pewno jest już w nocy ciemno, można się wyspać. W lipcu cały czas wydaje się wcześnie, skoro słońce na niebie, więc po co kłaść się spać a potem ze zmierzchu od razu robi się świt :D

[ Dodano: Pią Lis 11, 2005 6:01 pm ]
Nie musiałem specjalnie szukać - dziś na preclu jest taki nius:
http://usenet.gazeta.pl/u...ory&tid=1072738

a w nim link do tej wystawy:
http://www.norwegia.republika.pl

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

piotrmas
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2005, 19:30   

tez wiem ze Ameryki nie odkrylem :-) nawet nie mysle o dalekiej polnocy .na pierwszy raz polnocny pułap dla mnie to Trondheim lecz mysle ze zachodnie wybrzeze dostarczy mi dosyc wrazen.Lofoty rowerem zostawie sobie na ..deser ;-) .Niestety data jest jedyna z mozliwych a dzien trwajacy 9/10 doby mnie nie ruszał w kwestii niespania :-) . dzieki za linki. chetnie poczytam

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 12-11-2005, 23:50   

jeden koleś z Ornety też popylał rowerkiem na fiordy, ale nie wiem gdzie znaleźć tego opis, może znajdę i wstawię.

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
Wysłany: 13-11-2005, 20:29   

Piotruś a może crossem ???? ;)
L.U.K.S. SQUAD

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 15-11-2005, 13:07   Re: ::::WYPRAWA::::

piotrmas napisał/a:
Bede wdzieczny za rady i porady oraz spostrzezenia.

1. drogo
2. pięknie (wg wielu to najpiekniejsze miejsce planety na zamieszkanie na stale - biorac wszystkie za i przeciw)

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 15-11-2005, 13:30   

Drogo to na promie, kupę kasy kosztuje przeprawa przez nasze bajoro, co do samego pobytu na miejscu masa życzliwych ludzi, który niejednokrotnie dają nocleg gratis, trochę zimno ale ogólnie ok.
A jeszcze jedno dobre oponki nie za szerokie bo się uchetać można.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 15-11-2005, 16:00   

Student napisał/a:
...trochę zimno ale ogólnie ok.

Tu się nie do końca zgodzę. Ciepło. Słońce świeci baaaardzo długo. Jak zajdzie to fakt, bywa zimniej niż w innych szerokościach ;) albo jak niż jakiś najdzie albo układ frontów jest taki, że wieje z północy. Wtedy tak - zimno.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

piotrmas
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2005, 22:49   

prom tylko z Sasnitz do Trelenborga 3h i pare ojro. nie ma tragedii. potem szwecja i kierunkowskaz w lewo na rozjezdzie i jestesmy w Oslo. widocznie mialem szczescie wczesniej do ciepelka choc zima to moja ulubiona pora roku wiec problemow temperaturowych nie biore pod uwage .Bardziej te zwiazane z aurą .O urokach wiem co nieco ale tym razem chce sie podelektowac wolno znikajacym krajobrazem ;-)

[ Dodano: Sob Sty 21, 2006 6:02 pm ]
Plany bez zmian w kwestii ogólnej. Jedynym złagodzeniem jest narazie przemieszczanie sie skokami samochodzikiem z rowerkami na dachu do nastepnego punktu bazowego . Tam samochodzik na pobocze i dwa ,trzy lub wiecej dni krecenie sie po dalszej lub blizszej okolicy lecz w promieniu powiedzmy do 321 km od autka ;-) powrot, uzupełnienie zapasów paliwowych
,skok w czasoprzestrzen i powtórka z rozrywki w powielanym lub korygowanym schemacie . Jestem wstepnie umowiony z ludzikami ktorzy byli w tych okolicach w podobnej konfiguracji. chcę uniknać prostych błedów "wieku dojrzewania" ;-) rowerki stoją ...wyposażenie w trakcie kompletowania. pozdrawiam .
Tymczasem 1 lutego jedziemy zabierając znanych ogólnie misiomaniaków na poszukiwanie wiekszych ilosci sniegu i mrozu przy okazji wchłaniania doznań jakie towarzyszą ogladaniu (szkoda :-( zmagan najlepszych z jedynym w sezonie rajdem w scenerii top śniegowej

)

Odpowiedz do tematu