|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] jak rozmontowac wlacznik od awaryjnych i ogrzewania sz |
Autor |
Wiadomość |
p0gr0m
Forumowicz
Auto: colt CA0 4G92 93r. LPG
|
Wysłany: 09-07-2007, 00:08 [ALL] jak rozmontowac wlacznik od awaryjnych i ogrzewania sz
|
|
|
mam takie pytanie jako ze mi sie jakies chyba zwarcie zrobilo na wlaczniku od swiatel awaryjnych , (rozladowal mi sie akumulator) musze wymienic ten wlacznik , i mam takie pytania :
po 1 to ile taki wlacznik(panel) kosztuje zeby nie przeplacic
po 2 jak to rozmontowac? czy trzeba calosc zdejmowac tzn, caly ten panel przedni co sa nawiewy radio itp(jesli tak to jak to jest na jakies wkrety ukryte ? czy moze zatrzaski , ile ich jest gdzie itp.) ? czy moze da rade sam ten wlacznik od awaryjnych wyjac ?
po 3 zakladam w dziale kupie posta o kupnie tego wlacznika , moze ktos ma tanio do sprzedania, http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=13872
za szybkie odp dzieki, bo jutro to moze nie bo w pracy jestem 16 godzin ale we wtorek juz bym chcial to rozebrac |
_________________ MITSUBISHI COLT 1.6 16V 4G92 + LPG |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 11:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 09-07-2007, 00:19
|
|
|
p0gr0m napisał/a: | po 2 jak to rozmontowac? czy trzeba calosc zdejmowac tzn, caly ten panel przedni co sa nawiewy radio itp(jesli tak to jak to jest na jakies wkrety ukryte ? czy moze zatrzaski , ile ich jest gdzie itp.) ? | Tak, trzeba zdjąć cały panel. 2 wkręty są nad pokrętłami od regulacji nawiewów. Trzeba odchaczyć linkę od zamykania kratek nawiewu (odhaczasz ją na dole w okolicach pedału gazu-wystarczy ją zsunąć). Reszta trzyma na wciski. Musisz (zaczynając od góry panelu ciągnąć go do siebie). p0gr0m napisał/a: | czy moze da rade sam ten wlacznik od awaryjnych wyjac ? | Nie da rady, bo włącznik od awaryjnych jest zespolony z włącznikiem ogrzewania szyby tylnej i lusterek. Przykręcony na 2 wkręty widoczne po zdjęciu panelu środkowego. p0gr0m napisał/a: | ile taki wlacznik(panel) kosztuje zeby nie przeplacic | Ja bym dał za niego max. 40 zł. |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 09-07-2007, 00:19
|
|
|
p0gr0m napisał/a: | jak to rozmontowac? czy trzeba calosc zdejmowac tzn, caly ten panel przedni co sa nawiewy radio itp(jesli tak to jak to jest na jakies wkrety ukryte ? czy moze zatrzaski , ile ich jest gdzie itp.) ? czy moze da rade sam ten wlacznik od awaryjnych wyjac ? |
Niestety musisz zdjac caly panel
Roboty nie ma na szczescie za duzo. Odkrecasz 2 srubki ktore sa nad pokretlami od nawiewow. Zdejmujesz panel. Odpinasz linke od nawiewu nad nogami kierowcy. Potem odlaczasz dwie kostki (jedna od awaryjnych druga od ogrzewania tylnej szyby). Te trzy przyciski do ktorych chcesz sie dostac sa na jednym plastiku przykreconym jeszcze dwoma srubkami. Odkrecasz i zostaje troche rzezby zeby wyjac wciskacz od awaryjnych
Jedyny bol calej operacji - jak odlaczysz kostke od wlacznika to nie masz kierunkowskazow
Powodzenia
[ Dodano: 09-07-2007, 00:19 ]
Hugo
Ulamki sekundy hehe |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
|
|