|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C68A 1.8] Problem z żarzeniem świec ? |
Autor |
Wiadomość |
slawo66 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2007, 12:23 [C68A 1.8] Problem z żarzeniem świec ?
|
|
|
Mam Lancerka >92 1,8D i od pewnego czasu coś się dzieje z podgrzewaniem świec.
Początkowo czas ich podgrzewania stopniowo się skracał, przez co rozruch był coraz trudniejszy. Teraz czas podgrzewani jest ok. 1s. Wiem, że to bez znaczenia, ale sprawdziłem świece są ok, dwa przekażniki sterujące (12V i 6V) są ok, rezystor jest też ok. Coś jest nie tak ze sterowaniem. Pytanie:
czy któryś z kolegów dysponuje schematem tego układu, lub wie gdzie fizycznie znajduje się ten sterownik lub to coś co tym steruje? |
|
|
|
 |
Kronikarius [Usunięty]
|
Wysłany: 08-07-2007, 13:48
|
|
|
W dieslach automat do świec żarowych zazwyczaj umieszcony jest w okolicy akumulatora z którego idzie do automatu dosyć gruby przewód(+) i dalej do świec od automatu taki sam przewód. Jeżeli tam go nie będzie musisz szukać w okolicy bezbieczników w kabinie od strony kierowcy. |
|
|
|
 |
slawo66 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2007, 06:19
|
|
|
Dzięki, a wiesz może jak to wygląda, elektronika to, czy kawałek bimetalu?. Czego szukać ? Swoją drogą dziś rano już nie zapalił. Kompeltny brak żarzenia .Przekręcam kluczyk i cisza, przekaźniki nie zagrały. |
|
|
|
 |
|
|