Ceny przegladow w ASO |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 10-07-2007, 18:44 Ceny przegladow w ASO
|
|
|
Jak wygladaja ceny przegladow serwisowych w nowych samochodach w innych miastach?
Chodzi o ten przeglad co 15kkm, podajcie ceny brutto bez dodatkowych wydatkow - tylko podstawowy koszt przegladu.
Bialystok: 480 zl
Szczecin: 600-800 zl |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 10-07-2007, 18:50
|
|
|
Arku,
W Szczecinie to ostatecznie 600,- czy 800,-
Może warto byłoby dopisać model auta. Postaram się jutro spisać katowickie ceny. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 10-07-2007, 19:57
|
|
|
Podane ceny dotycza nowego Lancera 2007, przedzial 600-800 zl w Szczecinie zostal podany w czasie rozmowy z ASO.
Ciekawi mnie rozpietosc cenowa w roznych miastach. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 00:29
|
|
|
Jak jeszcze robiłem przeglądy w ASO to ze dwa zrobiłem poza Warszawą bo było taniej o kilka stów. Jeden w Płońsku, drugi W Radomiu (jak było tam ASO jeszcze). Powiedzieli mi panowie tam, że jest ponoć jakiś 'sugerowany cennik'. Przec MMC oczywiście. Ceny w Warszawie są ponad tymi sugerowanymi. Domyślam się że MMC sugeruje ceny żeby było dobrzy im i klientom, a niekoniecznie samemu ASO, np. nie uwzględniają wyższych kosztów warszawskich.
Szczecin to pewnie inna bajka bo do innego ASO daleko. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 04-10-2007, 08:36
|
|
|
no ladnie, za 700km mam przegladzik przy 150 000KM (a czeka mnie przejazdzka nad morze-wiec zrobie ten dystans w ciagu jednego dnia w zasadzie) wiec zaczalem dzwonic do ASO w Lublinie (tam gdzie serwisuje swoje autko) zeby sie dowiedziec ile musze kaski przygotowac i co mniej wiecej beda wymieniac.... Serwisant powiedzial mi cene 12.. no prawie 1300zl (w tym podobno jakis filtr paliwa czy oleju ktory w Cari kosztuje 350zl) Jak myslicie nie jest to jakas za duza suma kasy bo
http://www.autogt.pl/inde...carisma-1-8-gdi
patrzac na te ceny wychodzi sporo taniej
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 04-10-2007, 09:44
|
|
|
Robson86, no cóż, zależy co wliczyli w przegląd, więc może okazać się, że policzyli Cię jak cygan za matkę ale też inna sytuacja też jest możliwa, no bo jeśli wliczyli w to np. rozrząd - to cena jest megateges Napisz coś więcej, co chcą wymieniać, jakie były Twoje sugestie itd.
pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 04-10-2007, 15:07
|
|
|
Zadzwonilem do nich z (jednym tylko)pytaniem ile bedziecie chcieli za przeglad przy 150t km. On mi na to "...eee" liczy pokolei filtr powietrza,oleju,paliwa(ktorys z nich kosztuje podobno 350zl ),przeciwpylkowy,olej w skrzyni biegow,plyn hamulcowy i z tego co pamietam to jest wszystko aha i robocizna chyba 300zl jesli dobrze pamietam cos mowil...
(bez rozrzadu, bez wymiany jakich kolwiek rzeczy)
pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 04-10-2007, 23:06
|
|
|
W GDI wymiana filtra paliwa nie jest przyjemnym tematem I to on kosztuje 350 zł... Mimo wszystko nadal jakoś bogato, tak na szybkiego liczone powino Cię to kosztować coś koło 900zł (+- 50zł) chyba, że doliczyli coś jeszcze czego nie pamiętasz
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
alvent [Usunięty]
|
Wysłany: 05-10-2007, 06:04
|
|
|
Jackie...jeśli to nie tajemnica...ile kosztuje przegląd u Ciebie Outka 2.0 DiD po 15 tys. km?
I czy jest to po 15 czy 20 tys..... W miescie Kraków to zależy od...dilera (u jednego po 15 u drugiego po 20) - a przecież to jedna rodzina |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 05-10-2007, 08:33
|
|
|
Przede wszystkim Dzieki Jackie, za odpowiedz i podpowiedzenie pewnych spraw Najchetniej serwisowal bym autko u Ciebie ale ta odleglosc od Kielc jest przytlaczajaca
Jackie napisał/a: | W GDI wymiana filtra paliwa nie jest przyjemnym tematem I to on kosztuje 350 zł... |
ehh a ten filtr sie wymienia co 150t km Jackie napisał/a: | Mimo wszystko nadal jakoś bogato, tak na szybkiego liczone powino Cię to kosztować coś koło 900zł (+- 50zł) chyba, że doliczyli coś jeszcze czego nie pamiętasz |
raczej nie...no chyba ze naprawe cos mi umknelo ale staralem sie zapisywac wszytsko co mi wymienia... i na wstepie dali mi znizke 10% granice 130zl...na dojazd
Pozdroo
[ Dodano: 13-10-2007, 14:56 ]
Wie ktos moze ile moze kosztowac zmiana spalonej zarowki np. na wyswietlaczu kompa pokladowego i przy pokretlach klimatyzacji w ASO
pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|