Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
serwer www
Autor Wiadomość
igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-07-2007, 13:02   serwer www

Hejka

Wydawało mi się że taki temat już był ale jakoś nie mogę znaleść :(

Szukam taniego i dobrego serwerka www z mysql.

Transer miesięczny nie musi być jakiś spory zależy mi bardziej na ilości miejsca na serwerze (stronka prywatna ze zdjęciami).

Jakieś propozycje?

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 10-07-2007, 14:25   

igi napisał/a:
Transer miesięczny nie musi być jakiś spory zależy mi bardziej na ilości miejsca na serwerze (stronka prywatna ze zdjęciami)
Taa, gołe baby będzie tam wieszał bo mu w domu nie wolno ;) :badgrin: 8)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 10-07-2007, 17:54   Re: serwer www

igi napisał/a:
Transer miesięczny nie musi być jakiś spory zależy mi bardziej na ilości miejsca na serwerze (stronka prywatna ze zdjęciami).

To sie wyklucza samo w sobie ... jesli chcesz wgrac sporo zdjec to pomysl sobie, ze transfer miesieczny to ilosc osob * waga zdjec ... zebys sie czasem nie przejechal na jakies 'super hiper' ofercie.

Napisz ile tych zdjec bedzie i jaka przewidujesz ogladalnosc.

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 10-07-2007, 18:26   

sprawdz:

nazwa.pl - najdrozszy i pod kazdym wzgledem najlepszy, bezwarayjny, super pomoc itd itd
prothost.pl - tanszy,ale rowniez zero awarii
webisp.pl - firma ok, chociaz mam wrazenie ze dopiero zaczynaja, mam ich serwer od grudnia i denerwowalo mnie to ze poczta w tym czasie padla im ze 4-5 razy, a potem mieli wieksza awarie (prawie tydzien nic nie dzialalo), ale ogolnie na zdjecia same wystarczy.

igi 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-07-2007, 19:26   

arekp napisał/a:
To sie wyklucza samo w sobie

Areczku niekoniecznie. Nie chodzi mi o ofertę 100000 GB miejsca i podobnie transferu za 5 zł bo takie rzeczy to tylko w ERZE ;) ale będzie to kasa z budżetu domowego więc nie chciałbym płacić za to kilka tyś. zł.
To ma być w zamyśle strona domowa (zdjęcia moje, moej żony, może kogoś jescze (szczególnie tego kogoś ;) ), z wakacji itp itd) ze sporą ilościa zdjęć (nie potrafie określić dokładnie bo nie wiem ile tego będzie (choć znając zamiłowanie mojej żony do robienia zdjęć to sporo)). Stronka będzie głównie przeznaczona dla rodzinki i kilku znajomych.

Co do kwoty jaką na początku założyłem to około 100-150 zł za serwer i kilkadziesiąt za domenę.

arekp napisał/a:
zebys sie czasem nie przejechal na jakies 'super hiper' ofercie

Wiem i dlatego pytam szanownych Mitsumaniaków o radę
karolgt napisał/a:
nazwa.pl - najdrozszy i pod kazdym wzgledem najlepszy, bezwarayjny, super pomoc itd itd

Active - 300 zł - hmmmmmm trochi za dużo

karolgt 
moderator

Wysłany: 10-07-2007, 19:32   

igi napisał/a:
Active - 300 zł - hmmmmmm trochi za dużo

wiem, ale ten serwer naprawde dziala i ma super panel itd itd.

wiec wez webisp.pl, na zdjecia spokojnie wystarczy,

igi 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-07-2007, 19:42   

karolgt napisał/a:
wiec wez webisp.pl, na zdjecia spokojnie wystarczy

Hmmmm oferta wygląda całkiem ciekawie http://www.webisp.pl/?go=serwery

tylko trochi mnie martwi
karolgt napisał/a:
a potem mieli wieksza awarie (prawie tydzien nic nie dzialalo)

A cos podobnego bez awarii :?: Czy to też tylko w erze :P :wink:

karolgt 
moderator

Wysłany: 10-07-2007, 19:46   

prothost - jeden serwer mam juz rok i zero awarii, i dosc wysokiej jakosci uslugi. ale ostatnio troche chyba podrozalo.

miszozon
[Usunięty]

Wysłany: 12-07-2007, 15:33   

wejdź na http://www.ovh.pl. Ja mam tam dwie strony, jedna na darmowym, druga na płatnym. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Zero awarii, fachowa obsługa.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 12-07-2007, 17:18   

A nie prościej zrobić stronkę a foty wsadzić na galerię picassy i ewentualnie linkować na stronkę foty z picassy ? Toć chyba googlowe serwery najszybsze bo po całym świecie są i bez limitów transferu... :badgrin:

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-07-2007, 20:33   

saphire napisał/a:
Toć chyba googlowe serwery najszybsze bo po całym świecie są i bez limitów transferu... :badgrin:

Wlasnie z tego powodu nie mozna ich nazwac najszybszymi ;-) Serwer stojacy w Polsce w dobrym DC bedzie bardziej dostepny niz serwery Google`a. Do tego Google po swiecie ma rozsiane SWOJE serwery, na ktorych znajduje sie index wyszukiwarki.

ps. z ciekawostek, Google nie inwestuje kasy w wypasione maszynki dedykowane na serwery ... maja swoj sposob na ulozenie bebechow ze zwyklego desktopa w matrixy i wycisniecie z nich maksimum mocy :-)

Mimo tego co napisalem uwazam, ze umieszczenie zdjec 'domowych' na darmowym hostingu dla zdjec (Picasa, lun ktorys z polskich hostingow zdjec) to dobry pomysl.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 13-07-2007, 07:10   

arekp napisał/a:
Wlasnie z tego powodu nie mozna ich nazwac najszybszymi ;-) Serwer stojacy w Polsce w dobrym DC bedzie bardziej dostepny niz serwery Google`a. Do tego Google po swiecie ma rozsiane SWOJE serwery, na ktorych znajduje sie index wyszukiwarki.

ps. z ciekawostek, Google nie inwestuje kasy w wypasione maszynki dedykowane na serwery ... maja swoj sposob na ulozenie bebechow ze zwyklego desktopa w matrixy i wycisniecie z nich maksimum mocy :-)

Najszybsze łącza w sensie rozproszonego dostępu z całego świata do galerii - bo nie idzie jedną rurą do twojego hostingu tylko do googlowego a oni tam mają rurociągi :-)

To że maja klastry prostych pecków z linux'em w szafach rack'owych spiętych w wirtualną maszynę to tylko lepiej bo i obciążenia się rozkładają na maszynki mniej więcej po równo.

igi 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-07-2007, 08:28   

Dzięki wielki za pomoc.

Narzie pomysł saphire, mi się podoba :) . Zabiore się za zrobienie galerii a później poszukam jeszcze raz serwerka ze wszystkich waszych propozycji :)

1 punk "pomógł" dla saphire,

a jak umieszcze na serwerze to jeszcze komuś dam :)

DZIĘKI WIELKIE :!: :notworthy:

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-07-2007, 21:00   

igi napisał/a:
Zabiore się za zrobienie galerii a później poszukam jeszcze raz serwerka

Co bys sie dwa razy nie narobil to tylko dodam, ze serwisy hostujace zdjecia przyjmuja od razu zdjecia ;-) Zebys nie przygotowal galerii w sensie kodu ;-)

Do propozycji dodam jeszcze flickr.com

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2007, 00:07   

igi napisał/a:

To ma być w zamyśle strona domowa (zdjęcia moje, moej żony, może kogoś jescze (szczególnie tego kogoś ;) ),

to bedzie pierwsza w necie strona poswiecona tesciowej? :badgrin:

Odpowiedz do tematu