|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
SHOGUN /problem z silnikiem 3.0 v6 |
Autor |
Wiadomość |
S-92 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-07-2007, 20:22 SHOGUN /problem z silnikiem 3.0 v6
|
|
|
Witam, mam nietypowy problem.ze swoim SHOGUNEM, 2 miesiace temu kupilem shoguna z 1992 r 3.0 v6 12v, rzekomo samochod stal 3-4 mies., a pozniej nie mozna go bylo odpalic ani rozrusznikiem, ani na zaciag. Pierwsze co to wymienilem swiece i kable wysokiego napiecia - nic. Sprawdzilem rozrzad, znaki sie zgadzaja. Sprawdzilem kompresje ,po 10-11 na kazdym. Sprawdzilem cisnienie pompy paliwowej i wtryski - ok, lecz wcaz nic ! Ustawilem na nowo zaplon i wtedy udalo mi sie go odpalic na chwile na zaciag. Chodzil nierowno i kopcil a na blacie swiecila czerwina kontrolka od silnika. Pomyslalem ze to komputer sterujacy , ktowego tez wymienilem - i dalej nic ! Zaniepokoil mnie wysoki poziom oleju ,okazalo sie ze paliwo niespalone przecieklo przez pierscienie, olej wymienilem - wciaz nic !!!!
I tak wlasnie to wyglada .... Prosze o pomoc bo sam sobie z nim nie poradze!!!!
Pozdrawim !!! S-92. |
|
|
|
 |
gifter [Usunięty]
|
Wysłany: 14-07-2007, 13:28
|
|
|
zapraszam na http://www.rajdy4x4.pl tam jest duzo luda ktore maja duzo wiedzy nie twierdze ze tu tak nie jest |
|
|
|
 |
|
|