|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kontrolki w PAJERO '92 |
Autor |
Wiadomość |
Stach [Usunięty]
|
Wysłany: 16-07-2007, 15:15 kontrolki w PAJERO '92
|
|
|
Witam!
To mój debiut, jakby coś "nie tak" z góry przepraszam. Jestem szczęśliwym posiadaczem Miśka od dwóch tygodni. Mam opis jedynie do pierwszej generacji PAJERO, a moje auto to druga generacja. Jest tam trochę więcej kontrolek. Szczególnie dwie zwróciły moją uwagę (skan w podpisie). Pomóżcie, proszę, co oznaczają i jak je interpretować?
Z góry dziękuję! |
|
|
|
 |
fotam [Usunięty]
|
Wysłany: 16-07-2007, 17:42
|
|
|
Te kontrolki oznaczają dokładnie to samo co w pierwszej generacji
Ta po lewej to kontrolka filtra paliwa, jak sie zapali w czasie jazdy to coś nie halo (woda w filtrze), po prawej ciśnienia oleju jak sie zapali to chyba wiesz co robić |
|
|
|
 |
Stach [Usunięty]
|
Wysłany: 17-07-2007, 08:45 dzięki
|
|
|
Dzięki za info. Tylko, że do oleju w silniku mam zwykłą kontrolkę (taka, jak na skanie, ale bez tej fali u dołu); a ta jest dodatkowa. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-07-2007, 09:02
|
|
|
rysunek nr 1 - Lampka kontrolna filtra paliwa - bursztynowa (Pojarki z silnikami Diesel'a)
swiecenie podczas pracy silnika oznacza, ze w filtrze paliwa jest woda. Oczysc filtr, wylej wode i swiecenie powinno ustapic.
rysunek nr 2 - Lampka ostrzegawcza poziomu oleju - bursztynowa
lampka ta swieci sie gdy przekrecisz kluczyki w stacyjce na pozycje ON i powinna zgasnac po uruchomieniu silnika. Jesli nie gasnie oznacza zbyt niski poziom oleju. Zgas silnik i dolej oleju, powinna zgasnac.
Ta druga lampka z olejarka ostrzega o braku cisnienia oleju i jest czerwona. Jesli sie pali to juz raczej auto trzeba poddac kontroli w warsztacie. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Stach [Usunięty]
|
Wysłany: 17-07-2007, 10:33 wszystko jasne
|
|
|
Dzięki wielkie!
Na szczęście żadna z nich jeszcze nie zaczęła "sygnalizować" w trakcie jazdy. Uczę się Miśka, co by mu krzywdy przez ignorancję nie zrobić. |
|
|
|
 |
|
|