Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
08-03-2008, 18:34
MISIEK PAJERO - CZY WARTO ???
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-10-2005, 09:31   

Jackie napisał/a:
Nigdy się z tobą nie zgodzę. Świat idzie do przodu i nic tego faktu nie zmieni. Producent o takich tradycjach w 4X4 jak Mitsubishi raczej do tyłu nie chodzi tym samym każde nowe auto technicznie jest lepsze od swego poprzednika. Wierz mi, od 11 lat sprzedaję Miśki i nieco obserwuję

Tja a świstak siedzi bo wiewiórka była nieletnia - to że Miśki sprzedajesz jakoś nie ma znaczenia prawda :?: No to zapytam inaczej (złośliwie) które EVO było the best :?:
Jackie napisał/a:
Nowe Pajero też ma blokadę mostów

............. :roll: mechaniczną :?:
Jackie napisał/a:
Zalet ramy jakoś nie mogę się dopatrzyć, bo:
- większa masa
- mniejszy wykrzyż osi
- mniejsze bezpieczeństwo (w przypadku zderzenia)
- no i jeden plus - łatwiej przymocować wciągarkę

-masa tak a sztywność nadwozia :?:
-jakby miał dobre blokady mostów i dyferencjału to who cares?
-mniejsze bezpieczeństwo czyje :?: moje gdy jadę Pajero czy tego w co/kogo walnę :?:
-no nareszcie :D
Jackie napisał/a:
Dzięki MMC mogłem sobie potestować Pajero bez obaw (hehehe, fajnie było) i powiem tylko tyle - w serii ustępuje tylko Mercowi G, ale gelenda to klasa sama dla siebie

Tjaaa a LR Defender pewnie dał doopy na całego taaak?

Oj Jacek Jacek :wink:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 28-10-2005, 09:52   

Odpowiadam w punktach:
1. Jak na mnie Evo VI ale technicznie muszę przyznać VII i VIII wyższość (choć i tak bym ich nie kupił) a to że sprzedaję Miśki ma oczywiście znaczenie bo widzę nieco wiecej niż się Tobie wydaje i w przeciwieństwie do Ciebie mam skalę porównawczą
2. Mechaniczną (tylko sterowanie masz elektryczne)
3. Sztywność nadwozia wzrasta ale jaki ma to sens skoro samonośka wystarcza aż aż ??
4. Ja cares - bo bez systemu takiego jak MATC na jednym kole nie ruszysz choćbyś miał most pancerny - możesz sobie zblokować dyfry ale i tak przy tym momencie obrotowym po prostu urwiesz jak nie półosie to zmielisz główki atakujące dyfrów jedno z dwóch.
5. Mniejsze Twoje bezpieczeństwo - nie masz strefy zgniotu, karoseria urywa się z ramy i zostajesz zcięty Twoją własną budą, taki scenaruisz jest bezpieczny?? Przeniesienie uderzenia przez ramę jest najczęstszym powodem śmierci kierowcy samochodu terenowego
6. Defender jest samochodem specjalizowanym a nie serią, w Rosji jest wersja Pajero - w zasadze bez niczego ale wzmacniana jak czołg - prównując te dwa samochody - Defender ma plecy.

Tyle.
Pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 28-10-2005, 10:20   

Oj Oj Oj :lol:
No to wkurzyłem Jackiego :P
1. Jak dla mnie EVO III a te nowe to gównowozy napakowane elektroniką której nie znoszę - nawet ABS mnie wkurza bo "mysli" za mnie. U siebie oprócz wtrysku paliwa nie mam na razie nawet elektrycznie sterowanych lusterek.
2. Wiem że mechaniczną ale sterowanie jest jakie :?: KABELKIEM a kabelki mają to do siebie że zamakają na przykład, sniedzieją styki, psują sie itd...
3. Stara szkoła to stara szkoła - rama rulezz
4. To się robi mocniejszy most i się jedzie - Nissan potrafi a Mitsu nie :?:
5. Nie tyle się urywa co miażdży wszystko na swojej drodze :D - zgadzam się to jest niebezpieczne. Kiedys się urwać mogły ale nie powiesz mi że postęp dzieje się tylko w samochodach bez ramy a w tych z ramą nie :wink:
6. Mercedes Gelandewagen tez ma dwie wersje - cywilną (skóra i wnętrze z S-klasy) i użytkową - podobnie jak Defender. GD niespecjalnie sprawdza się w wersji skórzano-kanapowej w terenie. Defender tak.

Jackie napisał/a:
to że sprzedaję Miśki ma oczywiście znaczenie bo widzę nieco wiecej niż się Tobie wydaje i w przeciwieństwie do Ciebie mam skalę porównawczą

To było nie fair z Twojej strony. Ja lubię Miski i uwazam że są zaawansowane konstrukcyjnie ale nie jestem wobec nich bezkrytyczny. Nie znaczy to że Ty taki jesteś - ja po prostu mam w stosunku do wszystkiego własne zdanie i tak jak to mawia mój kumpel z pracy - "Ty jesteś inny" - gdy na przykład nie dam sobie wejść na głowę komuś wyżej w chierarchii dziobania.

Chill Out Jackie - and Keep Smilin' :D

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 28-10-2005, 10:47   

Hubeeert napisał/a:
To było nie fair z Twojej strony

A to dlaczego? Przecież próbuję jak mogę używać argumentów OBIEKTYWNYCH, podlegających weryfikacji a Ty z uporem maniaka próbujesz mnie przekonać, że jest inaczej. Co innego gdy mówimy co się NAM podoba - no tu dyskusji nie ma i myślę bardzo podbnie jak Ty. Z resztą każdemu podoba się co innego i to jest chyba naturalne. Moje opinie zazwyczaj ograniczają się do pewnych wartości poza gustem. To tyle ;)

Pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 28-10-2005, 10:58   

AAA to moje są nieobiektywne :?: :shock: - przeciez wszystko co napisałem można zweryfikować Jacku, nie ma co do tego żadnych wątpliwości tak samo jak co do faktu że samochód jest zawsze sumą kompromisów pomiedzy tym co chcą zrobić konstruktorzy a księgowymi i tzw. designerami. Konstruktor chce zaprojektowac możliwie jak najlepszy samochód księgowy mówi mu że to jest do dupy bo za drogie a designer wtrąca swoej 3 gorze jak to zrobić żeby samochód się sprzedawał. nie oszukujmy się - dobry porzadnie skonstruowany z samych dobrych materiałów samochód byłby bardzo drogi i by się nie sprzedawał a ponieważ konkurencja juz w tzw tanich samochodach wsadza ten cały szajs elektroniczny to w drogich tez to musi być i jeszcze więcej.
Wsadzanie tej elektroniki ma jeszcze jeden skutek uboczny - przecietny wydający 200000 zł na samochód klient "mysli" ze skoro wydał tyle na samochód który ma w sobie ta cała elektronikę to może jeździć nie zwracająć kompletnie uwagi na prawa fizyki... a efekty potem widać po rowach i drzewach tudzież cmentarzach - patrz Otylia...

AAA żeby jasne było - nie mam pretensji do nikogo kto wywala kilkaset tysięcy na samochód że nie umie jeździć - ale skoro nie umie to niech nie mysli że "ta cudowna elektronika" załatwi za niego wszystko.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 28-10-2005, 11:04   

Hubeeert napisał/a:
AAA to moje są nieobiektywne

No. Na przykład wyższość Evo III nad VIII. ;)

Z resztą, acz niechętnie, muszę się zgodzić. Problem jest jednak w tym, że dotyczy i dotyczyło to każdej marki także nadal Miśki Rulezz (przynajmniej jeśli chodzi o 4X4). A dzisiejsza "tania" technika jest co najmniej tak dobra jak stara "droga" technika - tak jak mówiłem - świat idzie do przodu i nasze sentymenty (tak, tak - napisałem NASZE) nic tu nie zmienią.
pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 28-10-2005, 11:29   

EVO III jak dla mnie było lepszym samochodem bo - miało mniej elektroniki a więcej solidnej mechaniki. I trzeba było umieć nim jeździć i/albo podchodzić z wielką pokorą do tego samochodu w kontekście własnych umiejętności.
Jacku III była najlepsza - a że 99% kierowców rozpieprzyłoby się na najdalej 2 zakręcie :?: Mało mnie to obchodzi. zresztą w kontekście tego co powiedziałem swoich umiejętności również nie uważam za wystarczające do jazdy tym potworkiem. Musiałbym sie jeszcze dużo nauczyć co nie przeszkadza mi podziwiać tego samochodu i chcieć kupić kiedyś.... Ehhhhhh.....

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
Wysłany: 20-11-2005, 19:38   

Halo Halo !!!

Proszę o radę ( znowu ) Znalazłem takie "cudo" i mam nadzieje nabyć je drogą kupna ale ... jest to troszkę daleko ode mnie i zanim pojadę obejrzeć ( kupic ??) musze do gościa zadzwonić i popytać o to i owo . No i właśnie ... o co pytać ??? Żeby nie przelecieć ponad 1000 km na darmo !!!

a to cudo co znalazłem jest tutaj - http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C665782
L.U.K.S. SQUAD

c24rny
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2005, 00:06   

no misiek juz ma swoje lata, wiec musisz sie na pewno zapytac o stan ramy, napedow, czy dziala przedni naped, stan budy, do tego zapytaj sie o ogolny stan mechaniki, czy wszystko bylo wymieniane regularnie: oleje, plyny, filtry itd... ogolnie pytaj sie o co tylko mozesz w kwestii autka, bo jechac 1000 km zeby przekonac sie, ze cos jest zjebane albo autko nie funga to jest juz przykra i dosc kosztowna sprawa...

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2005, 11:59   

Nie tylko pytaj. Nawet sprawdź to wszystko ;-)

Dla mnie najlepszym testem na uczciwość sprzedającego jest pytanie czy nie ma nic przeciwko, żebyśmy podjechali do zaprzyjaźnionego serwisu na małą diagnozę. Jeśli ma coś do ukrycia o czym Ci nie powiedział, to zaczyna ściemniać, albo najpierw się zgadza, a potem mówi, że ma drugiego kupca z którym jest umówiony, więc nie wie czy da radę itd itd...

naderer
[Usunięty]

Wysłany: 24-02-2006, 13:12   

witam,jestem nowy na tym forum i mam pytanko
dowiedziałem się ostatnio że pajero 3,2 did od 2000 roku do września 2002 roku wychodziło z wadliwą chłodniczką"jagera"czy jakoś tak,chodzi o ten wymiennik ciepla co jest obok silnika
podobno mitsu wymienia to na swój koszt prawda to ?
szkoda tylko że objawy są jakby poszła uszczelka pod głowica i coniektórzy sie pośpieszyli tak jak ja
prosze o jakieś info,z góry dziękuje

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 24-02-2006, 15:14   

Zapytaj usera Jackie - to dealer Mitsubishi z Białegostoku i admin tego forum.

www.mitubishi-grafix.pl - tam znajdziesz namiary.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 24-02-2006, 16:35   

naderer, pierwszy raz o tym słyszę a jestem na urlopie...W poniedziałek dam znać.
Pozdrawiam

P.S. Witam na forum ;)

naderer
[Usunięty]

Wysłany: 24-02-2006, 21:43   

dzięki za odpowiedż,poczekam więc do poniedziałku
pozdrawiam naderer
pajero 3,2 did 02 rok

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 27-02-2006, 13:06   

OK, już wiem. Chodzi o chłodnicę EGR-u i jest ona objęta akcją serwisową. Jeżeli ASO stwierdzi konieczność jej wymiany - zostanie to zrobione na gwarancji. Pytanie - jaki masz przebieg w samochodzie (tylko samochody objęte gwarancją są objęte akcją) i dlaczego na przeglądzie gwarancyjnym nie wykryto błędu? Jakby były jakieś kłopoty dzwoń - 0 604 269 777, postaram się pomóc.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu