|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:44 |
[MSS 1.3] [SILNIK] Gaz |
Autor |
Wiadomość |
velociraptor [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2007, 10:53 [MSS 1.3] [SILNIK] Gaz
|
|
|
Po pierwsze to witam Szanowne Grono SpaceStarowców.
Poważnie przymierzam się do zakupu MSS i mam parę pytanek:
Czytałem trochę o tym, że silnik 1.8 GDI wyjątkowo nie lubi gazu... A jak jest z silnikami 1.3 i 1.6? Założenie gazu to też problemy? Widziałem na stronkach auta z fabryczną instalacją gazową. Czy te instalacje są w porządku i co to za instalacje w ogóle? Czy w ogóle do silnika 1.3 kalkuluje się zakładanie gazu bo wszędzie można przeczytać, że to bardzo oszczędny silnik? Jak z rudą w Mitsu? Są jakieś szczególne rzeczy na które powinienem zwrócić uwagę przy zakupie? Jak trwałe są silniki benzynowe, chodzi mi o przebiegi? |
Ostatnio zmieniony przez cns80 18-02-2009, 14:37, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Waldi [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2007, 13:11
|
|
|
Witam co do korozji to mozesz przeczytac sobie kilka postow wczesniej.
a post na co zwrocic uwage jest tez gdzies wczensiej był juz podbny temat na forum poszukaj.
A co do gazu niewypowiem sie bo sam jezdze 1,8 GDi i niemam w nim gazu pali tyle ile pali.
Pozdrawiam serdenie |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2007, 15:31 Re: Gaz w MSS 1.3
|
|
|
velociraptor napisał/a: | A jak jest z silnikami 1.3 i 1.6? Założenie gazu to też problemy? Widziałem na stronkach auta z fabryczną instalacją gazową. Czy te instalacje są w porządku i co to za instalacje w ogóle? Czy w ogóle do silnika 1.3 kalkuluje się zakładanie gazu bo wszędzie można przeczytać, że to bardzo oszczędny silnik? |
Instalacje można zrobić bez problemu i misie dają na nich rade nie najgorzej.
Podstawowe pytanie ile robisz kkm rocznie i jak długo planujesz miśka dosiadać?
Może zakładanie gazu poprostu się Ci nie opłaci. Gaz to również pewne niedogodności.
Ja osobiście po przejechaniu 150 kkm na gazie pluje sobie w brodę że 4 lata temu nie
kupiłem dieselka - cóż człowiek madry po szkodzie - a zaznacze że z gazem problemów
w zasadzie żadnych poważnych nie miałem. |
|
|
|
 |
jart [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 04:19 gaz i ruda
|
|
|
50tys na gazie śr.spal 10/100km do zbiornika v=43 , wchodzi ok 35l.LPG starcza na 350km ale gdy autem jezdzi moja żona to robi nawet 430km . Do tej pory odpukać nie miałem większych problemów z silnikiem 160tys. Ale ruda pokąsała blachę na tylnej klapie wokół tablicy rej. |
|
|
|
 |
markar [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2007, 09:37
|
|
|
a ja na gazie zrobiłem około 10 tys. zadnych problemów; jeżdże spokojnie spalanie 7,5/100 na benzynie miałem 6,5/100. za istalacje zapłaciłem około 3000 co powinno mi sie zwrócić po 6-8 miesiącach. Przy instalacji b. wazny jest prawidłowy montaz a więc ludzie
ja osobiście polecam ale oczywiście nalezy to przeliczyc
http://www.ekogas.pl/oszczednosc.htm
pzdr
marcin |
|
|
|
 |
radgol [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2007, 19:36
|
|
|
Spejs 1,3 - na gazie zrobiłem 96 tys km, bez jakichkolwiek problemów, jazda zazwyczaj na trasie 200km, spalanie średnio 7,5-8 litrów. Różnica w kosztach do policzenia nie rozumiem więc ludzi którzy dziwią się zakładaniu instalacji gazowych zwłaszcza że cena benzyny raczej będzie jednak rosła. |
|
|
|
 |
|
|