|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E55A 2.0] problem ze wstecznym |
Autor |
Wiadomość |
Lukasey [Usunięty]
|
Wysłany: 23-07-2007, 10:27 [E55A 2.0] problem ze wstecznym
|
|
|
witam
od jakiegos czasu mam problem z wrzuceniem wstecznego biegu. mianowicie zawsze zgrzytnie a czasem to wogóle nie chce wejsc. dopiero jak wrzuce 1 lub 3 i dopiero wsteczny to ładnie wchodzi. czym to może być spowodowane?? |
Ostatnio zmieniony przez roch_27 14-08-2007, 17:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
bpaweł [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2007, 12:33
|
|
|
miałem identyczny problem. Po rozebraniu skrzyni okazało się że poprostu wytarł się trybik, czy jakaś blaszka odpowiedzialna za to żeby wskoczył wsteczny i mechanik, który się tym zajmował poprostu nadlał brakującą część i od tego momentu wsteczny działał super.... aż teraz (po jakichś dwóch latach) skrzynia padła mi całkiem ! i nie mogę jaj nigdzie dostać ponieważ mam model 2,5 v6 4x4.
Ale wracając do problemu radze oddać samochód do jakiegoś mądrego mechanika, który ma jakieś pojęcie o skrzyniach. Mnie cały remont wstecznego kosztował 100zł. |
|
|
|
 |
|
|