|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kierowcy autobusów |
Autor |
Wiadomość |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2007, 13:08
|
|
|
Akbi napisał/a: | i tu jesteście w błędzie ... bo jazda po górach autobusem to nie spacer po bułki, że wystarczy się obcykać ze znaków |
Ostrożności,rozsądku i rozwagi nigdzie Cię nie nauczą. Kurs kursem - tak jak na normalne auta - te kursy to są dla mnie śmieszne, nie uczą kultury na drodze, uprzejmości itd tylko przepisów....................................... |
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2007, 13:28
|
|
|
akbi napisał/a: | na STOPie się zatrzyma, a że ruszy komuś pod koła |
nie zachowanie "szczególnej ostrożności" to też naruszenie przepisów
[ Dodano: 24-07-2007, 13:30 ]
akbi napisał/a: | to często starty po tych samych torach wyścigowych, a jedynie w słabszych i nieco wolniejszych bolidach |
a nie prorokowałem, że do jazdy po określonych trasach, ulicach też trzeba będzie mieć doświadczenie |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-07-2007, 13:37
|
|
|
akbi napisał/a: | jako ważne ... starty w poprzednich kategoriach to często starty po tych samych torach wyścigowych, a jedynie w słabszych i nieco wolniejszych bolidach |
NIECO wolniejszych?
akbi, przejedź się po jakimś torze swoim samochodem, a potem samochodem grupy N. Zobaczymy, czy tak łatwo ci pójdzie. Potem przypomnij sobie co powiedział Kubica o samochodach grupy N, kiedy ścigał się jeszcze w formule Renault (raz gościnnie brał udział w rajdzie Wawelskim - po rajdzie powiedział: JAKIE to WOLNE!!!).
A potem przypomnij sobie co powiedział po przesiadce z f. Renault do F1 - "to zupełnie inna bajka, a samochody są nieporównywalne".
Także znajmość toru o niczym tu nie świadczy. Wiesz - ja krakowskie drogi znałem bardzo dobrze z czasów, jak nie miałem prawka i jeździłem po nich na rowerze. Ale nigdy nie pokusiłbym się o stwierdzenie, że skoro znam drogi to nie ma problemu z przesiadką na samochód. A podejrzewam, że to podobne porównanie
Panowie tak naprawdę problemem nie jest brak kolejnych durnych ograniczeń (wiek itp.). Problemem jest CAŁY system szkolenia kierowców w Polsce. Sorry ale jak na egzaminie ważniejsze jest parkowanie równoległe niż jazda po mieście to ręcę po prostu opadają...
Prawo jazdy często dostają osoby, które normalnie NIGDY nie powinny wsiadać do samochodu jako kierowca. Na kursach tak naprawdę niczego nie uczą (może z wyjątkiem nielicznych, naprawdę DORBYCH instruktorów).
Poza tym mnie w całej sprawie rozbroiło to, że wszyscy "eksperci" powatarzają jak mantrę: młody kierowca nie umiał korzystać z urządzeń w NOWOCZESNYM autobusie. Sorki, ale z doświadczenia wiem, że osoby młode dużo szybciej uczą się korzystać z nowych urządzeń w nowoczesnych pojazdach.
Prędzej podejrzewał bym doświadczonego 60 latka, że to on nie umie korzystać z nowych urządzeń w nowoczesnym autobusie. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 24-07-2007, 16:58
|
|
|
Cytat: | Ostrożności,rozsądku i rozwagi nigdzie Cię nie nauczą. Kurs kursem - tak jak na normalne auta - te kursy to są dla mnie śmieszne, nie uczą kultury na drodze, uprzejmości itd tylko przepisów....................................... |
100% racja .. techniki jazdy (deszcz, śnieg, korki w miescie, szybsza jazda na trasie itd) też niestety nie uczą.
CichyTom napisał/a: | akbi napisał/a:
to często starty po tych samych torach wyścigowych, a jedynie w słabszych i nieco wolniejszych bolidach
a nie prorokowałem, że do jazdy po określonych trasach, ulicach też trzeba będzie mieć doświadczenie |
eeee...nie naciągaj mojej wypowiedzi to nie o to mi chodziło
szczeslaw, co do Twojej pierwszej części posta ... to ja nie porównuje jazdy Autokarem do jazdy Dostawczym po autostradzie
Co do reszty się z Tobą zgadzam... wg mnie też nigdzie nie uczą jeździć, a jedynie uczą znaków, odpalać samochód, ruszać i parkować |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
|
Wysłany: 24-07-2007, 23:02
|
|
|
coś z autopsji... moje pierwsze auto to PF126p... super bolid... ucierpiało wiele ale na nim zdobylem praktykę.. tego nie da żaden kurs... kilka lat ujeżdżania kaszlaka i nauczyłem się, że teoria teorią, a praktyka praktyką... |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
|
Wysłany: 24-07-2007, 23:08
|
|
|
niestety złotego środka nie ma aby kierowca było świetnym kierowcą...zależy to od predyspozycji i "ułaskiej fantazji", która zgubiła kierowce owego autobusu... poza tym abstrachując czy 22latek powinien mieć takie prawko czy nie, ale nasuwa mi się myśl nad poczuciem odpowiedzialności...tak młody kierowca owszem może dobrze jeździć, ale najwidoczniej nie zdawał sobie sprawy z tego że wiezie 50 osób!!! i odpowiada za ich życie!!!... a ponadto stanowi zagrożenie dla innych uczestników ruchu, czyli za ich życie także... wiec nie wiadomo jaki byłby to wspaniały kierowca to bez samodyscypliny i pokory dla własnej niewiedzy i umiejętności jest zwykłą śmiercionośną bronią... pozdrawiam |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
|
|