|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
prosze o porade |
Autor |
Wiadomość |
baniak [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2007, 13:37
|
|
|
nie proponujcie mi diesla bo nie chce i koniec a na pewno nie bede pajacowal z opalem czy slonecznikiem, chce wstawic gaz do benzyny i chyba 1.6 mi wystarczy a z tego co slysze to dobrze sie spisuje z gazem, co do niektorych wad carismy o ktorych niektorzy pisza to nie biore tego za bardzo do glowy bo wiem ze sa kolesie ktorzy maja 2 lewe rece i jada z byle gownem do ASO a potem placza ze drogo ich skasowali
[ Dodano: 26-07-2007, 14:24 ]
nie chce diesla i koniec, a na pewno nie bede pajacowal z opalem albo slonecznikiem, 1.6 mi wystarczy i ze jest dobry do gazowania to jednak na to sie zdecyduje, aha jeszcze pytanie czego wlasciwie dotyczyl lifting carismy co bylo zmienione? |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 26-07-2007, 14:42
|
|
|
lifting obejmowal wnetrze jak i srodek.
Na zewnatrz to zmienilo sie sporo, przedni pas (inne reflektory (przezroczyste szkla) inne kierunki, w ogole inna dziura na to, wiec z nowego do starego nie da sie przelozyc). Maska z noskiem zachodząca na przedni grill, inne zderzaki...
Z tylu tez inne swiatla i w ogole troszke inne linie blaszane. Felgi w standardzie juz 15" a w poprzednim chyba jeszcze 14" byly.
W srodku zmienila sie deska rozdzielcza, tapicerki, zagowki chyba tez....
Ogólnie lifting był taki grubszy jesli chodzi o wyglad.
Zreszta wystarczy w allegro otwórzyć sobie zdjęcie Carismy z 1998 roku i np z 2001 i różnice widać gołym okiem.
Co do technicznych spraw to sie nie wypowiadam bo nie wiem dokladnie czy cos zostalo zmienione np w zawieszeniu, ale pewnie usuneli jakies wady wieku dzieciecego.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
baniak [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2007, 20:11
|
|
|
dzieki wszystkim za porady bo naprawde duzo sie dowiedzialem przed zakupem carismy. mam jeszcze pytanie jak jest z kradziezami carismy czy ktos wie jak to wyglada z carisma czy jest czestym lupem zlodziei i czy duza jest mozliwosc ze mozna sie nadziac na kradziona carisme? |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 26-07-2007, 20:34
|
|
|
i to jest dla mnie potężny plus Cari (wcześniej miałem VW) otóż w życiu nie słyszałem żeby komuś ukradli to auto... Zresztą nawet jak poobserwujesz allegro i dział z częściami to zobaczysz że w kółko jest to samo, a to znaczy że części schodzi mało, a jak mało schodzi to i mało potrzeba. Poza tym teraz dużo anglików przywożą co też trochę nasyciło rynek.
Ogólnie, kto bym kradł Cari? Na części nie potrzeba, a auto też nieprestiżowe żeby na wschód kraść
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 27-07-2007, 07:32
|
|
|
Kiedyś jeden raz czytałem na forum że komuś otworzyli Cari nawet chyba nic wartościowego nie zabrali tylko jakieś drobniaki i zostawili:P To nie fiat anie VW więc tu nie ma obawy. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
baniak [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2007, 08:24
|
|
|
no to gitara, co chwila przypomina mi sie cos o co mam zapytac wiec sorki ze nie wale wszystkiego za jednym zamachem tylko tak cedze, a le przed zakupem musze wiedziec jak najwiecej. kolejne pytanie gdzie w cari znajduja sie numery nadwozia i numery silnika? |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|