Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
regulator napiecia (?!)
Autor Wiadomość
GizMo
[Usunięty]

Wysłany: 12-07-2007, 21:54   regulator napiecia (?!)

Witam, sorki jesli dubluje temat, ale szukałem podobnego i nie znalalem.

Wie ktos moze gdzie w Cari (GDI '97) znajduje sie regulator napiecia? Po dluzszej wycieczce zapalila mi sie kontolka ladowania i nie chce zgasnac... wydaje mi sie ze wlasnie regulator mogl odmowic posluszenstwa...Chyba ze ktos wie cos wiecej na ten temat i moze doradzic to chetnie wyslucham;)

PAWEŁ-GDI
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2007, 01:25   

W alternatorze, w razie chęci zakupu używanego polecam firmę MITSUBI-CAR tel-880 413 258, alternator to koszt ok 200zł
Pozdrawiam

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2007, 17:48   

100% uszkodzony regulator. Zalecam nie uruchamiać auta do czasu wymiany. Napięcie znacznie wzrasta i istnieje prawdopodobieństwo uszkodzenia komputera i innych sterowników.

Regulator w ASO kosztuje 1070zł, zamiennik można dostać za 500zł, a cały alternator za 180zł. Ja kupiłem cały alternator ;)

Namiar podany przez Pawła jest lepiej niż trafiony! Koleś ma wszystko do Carismy i za dobre pieniądze.

krzysiek_base
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2007, 23:00   

orginalny regulator do cari w kazdym sklepie na zamowienie 370zł brak jakich kolwiek zamienników ,taniej kupis używany alternator ,kupiłem za 250 zł alternator chodzi elegancko i jeszcze pytanie do bartka_nkm jakiwe mogą być oblawy prawdopodobieństwa uszkodzenia komputera i innych sterowników. ,bo mi nie zgasła kontrolna ładowania ,i silnik mi swiruje (falujace obroty ,problemy w odpalaniem ) ,może masz jakąs sugestie

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2007, 18:37   

Sprawdź ładowanie na akumulatorze.

[ Dodano: 18-09-2007, 18:06 ]
Nie wiem czy można łączyć te dwie sprawy, ale gdy kupowałem auto miało uszkodzony regulator napięcia i w krótkim czasie po tym padła jedna cewka. Koszt cewki to od 150zł za używaną do około 1000zł za nową.

Jeśli zaświeci się kontrolka ładowania dla pewności nie ruszaj auta do czasu wymiany regulatora. Można sobie niepotrzebnie narobić wydatków.

Odpowiedz do tematu