[ALL] "Dymione lampy" |
Autor |
Wiadomość |
Sparco84 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 01:34 [ALL] "Dymione lampy"
|
|
|
Witam. Chłopcy i dziewczęta , czym przyciemniacie lampy w aucie? Specjalnym sprayem do lamp? Bo widziałem takowe, ale też z drugiej strony nie chcę aby wyszły czarne, no i co na to panowie w niebieskich czapkach? Nie czepiają się że są lampy "nie widoczne w ciągu dnia"? Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 19:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
novy
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 320 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 04-08-2007, 13:11
|
|
|
Mialem w porzednim samochodzie przyciemniane lampy tylne. Nie przeszedlem corocznego badania technicznego. Panowie w niebieskich czapkach tez sie tego czepiaja (jesli oczywiscie zauwaza).
Koles na stacji diagnostycznej, powiedzial mi, że z takimi przyciemnianymi lampami, jeśli ktoś mi wjedzie w tylek, to wystarczy, że powie, iż nie widział moich świateł hamowania ponieważ są za ciemne. Potem policja stwierdzi ze twoje swiatla sa bez homologacji i wychodzi na to, ze sprawca wypadku jestes ... TY Tak wiec zastanow sie nad przyciemnianiem swiatel... |
_________________ EA5A SE
N14 SR20DET - Turbo przeciąg
 |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 04-08-2007, 13:26
|
|
|
novy napisał/a: | Potem policja stwierdzi ze twoje swiatla sa bez homologacji i wychodzi na to, ze sprawca wypadku jestes ... TY |
Potwierdzam
Znam przypadek wladowania winy obupulnej za wjazd w zad gdy ten z przodu mial przyciemnione swiatla - jak dal mnie masakra |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 04-08-2007, 14:45
|
|
|
podepne sie do tematu zeby nie smiecic. Czy wiecie jakim sposobem zrobic takie lampy w swoim CA0 jakie ma piotras w swoim CJ0?? Mam na mysli taka czarna obramowke:
zasadniczy odblysnik bedzie dalej srebrny wiec z przegladem nie powinno byc problemu... |
Ostatnio zmieniony przez pawela 04-08-2007, 20:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dzinia [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 17:07
|
|
|
u mnie nie ma z tym problemu bo pomalowałem je na czerwono i jest ok jak całe auto przegląd ok a w tylek jak miałem strzał to też bez problemu |
|
|
|
 |
Sparco84 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 23:25
|
|
|
Czyli jednym słowem pomysł z przyciemnianiem tylnych lamp sobie podaruję . Jeżeli są takie problemy to wolę nie ryzykować bo jeszcze jakiś rozmarzony kierowca nie zauważy mnie na światłach stojącego, właduje mi się w kuper i jeszcze zwalą wine na mnie że to ja zawiniłem. Trzeba będzie wymyślić coś innego. A czy ktoś ma jakiś pomysł na lampy, oczywiście zastanawiałem się również nad rozwiązaniem lamp typu lexus. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 05-08-2007, 12:45
|
|
|
Sparco84 napisał/a: | oczywiście zastanawiałem się również nad rozwiązaniem lamp typu lexus. | Sa gusta i guściki, ale zastanów się jeszcze raz. |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 05-08-2007, 15:01
|
|
|
a czy wogóle ktoś robi lexusy do cao ? bo w pl nie widziałem takiego cuda jeszcze. zresztą chośby były to i tak bym tego nie założył.
pawela jak chcesz takie lampy jak z foto to musisz rozebrać przednie reflektory i prysnąć czarnym matem cały plastik w środku oczywiście bez odbłyśnika. pozostaje tylko problem szczelności po montażu. pzdr |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 05-08-2007, 15:07
|
|
|
do CAO ciezko dobrac lexusy, ale mozna od protona niestety z przerobkami (troszke inny ksztalt). Sa do kupienia na ebay.de. Co do szczelnosci juz rozmawialem z mechaniekiem i jak twierdzi problemu nie bedzie. Wiec juz niedlugo beda ciemniejsze lampki |
|
 |
micsta1 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-08-2007, 15:09
|
|
|
wg mnie .
1. niebezpieczne dla innych na drodze ( i dla Ciebie tym samym rowniez)
2. badziewnie to wyglada i zajezdza mi to wiejskim tuningiem ;P
pozdro |
|
|
|
 |
Sparco84 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-08-2007, 15:45
|
|
|
Lexusy ładnie by wyglądały szczególnie przy czarnym lakierze. I tak dobrze że nie zrobili kierunków pomarańczowych całych bo już w ogóle to by była lipa straszna. |
|
|
|
 |
novy
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 320 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 05-08-2007, 20:07
|
|
|
Wiem, ze ciezko podarowac sobie fajne przyciemniane swiatla. Ja w poprzednim aucie sciagnalem przyciemniane i wstawilem normalne. Gorzej to wygladalo, ale....rozsadek i zasobność portwela wziela gore.
Co do lexusow.....sa gusta i gusciki |
_________________ EA5A SE
N14 SR20DET - Turbo przeciąg
 |
|
|
|
 |
|