|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Super mocny klej |
Autor |
Wiadomość |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2005, 00:22 Super mocny klej
|
|
|
Zawias obudowy ekranu LCD w moim laptopie sie przekręcił i lata luźno. Podobno to typowe dla notebooków Compaq. Drugi zawiasik też ma zamiar mi to zrobić Wyobraźcie sobie laptopa z podpórką na ekran, taką jak się czasem używa do podtrzymywania książek
Zawias ma trzpień obracający się z odpowiednim (dużym) oporem. Trzpień ten jest wykonany z dobrej stali i ma końcówkę wielowypustową o średnicy około 2 - 2,5 mm, która wchodzi w tulejkę w obudowie LCD (nierozbieralna praktycznie). Wytarł/ściął się wielowypust wewnętrzny w tej tulejce (ale ciołki - słabszy element powinien być w cześci tańszej czyli w zawiasie zewnętrznym).
Skleiłem epoksydem - puściło po kilku dniach.
Macie jakieś pomysły/sposoby na to Może jakiś wypełniacz? |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2005, 11:07 Re: Super mocny klej
|
|
|
zulu napisał/a: | Macie jakieś pomysły/sposoby na to Może jakiś wypełniacz? |
Wymień zawias, to całkiem proste (przynajmniej w toshibie) |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2005, 00:53
|
|
|
Nawet znalezłem e-sklep sprzedający używane zawiasy, ale nie wiem jak rozebrac LCD panel Umiem go zdjąć tylko. |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2005, 09:54
|
|
|
W toshibie pod zaślepkami z boku panelu są śrubki. Odkręca się je i potem delikatnie odpina zatrzaski. Myślę, że w innych laptopach jest podobnie. |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2005, 22:01
|
|
|
Hmm. brzmi zachęcająco.
Swoją drogą, to dziesiaj kolega poradził bym wybrał się tym laptopim do dentysty, serio. Plomba ceramiczna - czemu nie
Zna ktoś dentystę z dużym poczuciem humoru ? |
|
|
|
 |
citizen [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2005, 22:14
|
|
|
tylko zeby ci kanałowego nie zaproponował :P taki mały żarcik |