[ALL] Radyjko |
Autor |
Wiadomość |
Don_Be [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2007, 22:54 [ALL] Radyjko
|
|
|
Witam!
Powiedzcie Mi czy da sie jakoś sprawdzic radio ale nie podłanczając je do auta tzn chodzi Mi oto zeby sprawdzic czy sie włancza?Np w domu?Da jakos rade czy nie? |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 20:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ufi [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2007, 23:02
|
|
|
Może zasilacz komputerowy, jakiś zasilacz 12V o dużym amperażu? Ewentualnie jakiś akumulator. |
|
|
|
 |
Lorek100 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2007, 11:33
|
|
|
Witam.Podłącz pod akumulator lub prostownik. Tylko jeżeli działa radio to nie znaczy że bedzie grała muza, mogą być spalone końcówki mocy(działa wszystko, tylko muzyka nie wychodzi na głośniki) |
|
|
|
 |
Don_Be [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2007, 12:08
|
|
|
Tzn. Mi chodzi tylko oto żeby sprawdzić czy sie włączy.A powiedzcie Mi pod który kabelek czy tam kabelki mam to podłączyć?Bo jestem zielony i nic nie wiem na temat kabelków .
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kuczan [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2007, 13:38
|
|
|
Tak jak w życiu - plus do plusa i minus do minusa !! !! !! |
|
|
|
 |
Don_Be [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2007, 13:43
|
|
|
hehe Dzieki Pozdrawiam
[ Dodano: 25-07-2007, 18:59 ]
sprawdzone działa
|
|
|
|
 |
METODA [Usunięty]
|
Wysłany: 07-08-2007, 23:10
|
|
|
info na przyszlosc kabelki z radia :
czarny - masa
czerwny - +12v po stacyjce
zolty - 12V stale
niebieski - sterowanie elektr antena albo wzmacniacza
pomaranczowy - podswietlenie ( niektore radia maja taka opcje , podpinamy pod pomaranczowy kabel + z podswietlania deski ogolnie +12v po wlaczonych swiatlach ) wtedy radio po wlaczeniu swiatel przygasa zeby nie razilo
brazowy - tel mute ( po pdaniu na niego masy radio sie wycisza i zaleznie od modelu wyskakuje napis MUTE, TEL MUTE, TEL, PHONE )
jezeli chcemy zeby radio dzialalo bez stacyjki tzn bez kluczyka w stacyjce podpinamy zolty do czerwonego ale nie odwrotnie tzn zolty bezposrednio do 12v po accu i do tego podpinamy czerwony. |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-08-2007, 17:35
|
|
|
METODA napisał/a: | pomaranczowy - podswietlenie ( niektore radia maja taka opcje , podpinamy pod pomaranczowy kabel + z podswietlania deski ogolnie +12v po wlaczonych swiatlach ) wtedy radio po wlaczeniu swiatel przygasa zeby nie razilo |
Czy jeżeli ten kabel byłby zerwany może występować taka sytuacja: Swieci podświetlenie radia, natomiast wyświetlacz cały czas jest jakby na opcji dIMM czy coś takiego, normalnie mówiąc przygaszony i nic nie widać.
Nie wiem czy pamietasz METODA raz pod Abrą pokazywałem Ci to. Ewentualnie kto mógłby to naprawić? Moze diody poszły. Nowy panel w granicach 80zł więc jeśli taniej dało by się naprawić... |
|
|
|
 |
METODA [Usunięty]
|
Wysłany: 08-08-2007, 23:23
|
|
|
zalezy jakie radio i czy wogole ma opcje dimowania swiatlami bo jesli nie ma to lipa trzeba bedzie rozgrzebac panel jesli to jest stary soniak to to jest w nich normalne jesli jakies inne radio to musialbym na nie zerknac, wybieram sie w niedziele na zlocik ale nei wiem czy do tej pory dostane blachy |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-08-2007, 00:36
|
|
|
METODA napisał/a: | zalezy jakie radio i czy wogole ma opcje dimowania swiatlami |
Taką opcje ma. Sony cdx 4240r - stary ale na moje potrzeby wystarczający. |
|
|
|
 |
METODA [Usunięty]
|
Wysłany: 09-08-2007, 01:03
|
|
|
takie szare z jogiem i sourcem w pokretle ? jesli ak to u nich padaka podswietlania to norma a pozniej sie sypie jog |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2007, 09:22
|
|
|
METODA napisał/a: | takie szare z jogiem i sourcem w pokretle ? jesli ak to u nich padaka podswietlania to norma a pozniej sie sypie jog |
hehe tak to ten:) dzięki, szukam innego panelu |
|
|
|
 |
|