Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy z Pajero 3.0L nie bedzie klopotow w Polsce?
Autor Wiadomość
Andrzej
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2007, 18:36   Czy z Pajero 3.0L nie bedzie klopotow w Polsce?

Witam wszystkich,

Wlasnie znalazlem to forum i zalozylem konto. Ucieszylem sie, ze jest tyly MitsuManiakow w Polsce. Wydawalo mi sie, ze ta marka nie istnieje wrecz u nas w kraju.

Jestem posiadaczem Pajero 3.0L silnik 6g72, z automatyczna skrzynia biegow. Rok produkcji 2003. Jest to Pajero Wagon, nie tzw Pajero Sport spotykane w Polsce.

Nosze sie z zamiarem powrotu po kraju po latach nieobecnosci i chcialbym sciagnac sobie ten samochod (znam go od podszewki, ma maly relatywnie przebieg 70tys, jest nie do zdarcia), ale wiem tez, ze tych modeli nie sprzedawano w Polsce.

Mam nastepujace pytania:

1. Jak wyglada sprawa z serwisem i czesciami zamiennymi do tego modelu?
Czy nie bede mial klopotow z podzespolami do silnika, skrzyni biegow itp?

2. Jakie ubezpieczenie bede musial zaplacic, jezeli bede chcial miec tzw pelne pokrycie C+AC itp. Sa jeszcze jakies podatki drogowe, akcyza, cokolwiek? Nie mam zadnych bezszkodowych lat, ktore sie gdzies tam wlicza, wiec bede musial zabulic za wszystko jak za ryz.

3. Czy jest cos, o co nie zapytalem, a z czego powinienem sobie zdawac sprawe, chcac sprowadzic ten samochod? :?

Zalaczam zdjecie tego modelu, na wypadek gdyby moje wyjasnienia nie byly dosc dokladne.

Podrawiam wszystkich MManiakow,

Andrzej

[img] [/img]

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-07-2007, 09:08   Re: Czy z Pajero 3.0L nie bedzie klopotow w Polsce?

Andrzej napisał/a:

Jestem posiadaczem Pajero 3.0L silnik 6g72, z automatyczna skrzynia biegow. Rok produkcji 2003. Jest to Pajero Wagon, nie tzw Pajero Sport spotykane w Polsce.

Witaj,
mysle, ze zadajac swoje pytania na forum nie zatroszczyles sie o dokladne przestudiowanie zagadnienia.
Co to znaczy spotykany w Polsce?!! Wagony 3.0 tez sa spotykane w Polsce i nie sa to tzw Pajero Wagon 3.0. tylko normalne Pajero Wagon 3.0. To sa dwa odmienne auta, ktorych budowa i bryla jest od siebie rozna.

Spokojnie mozesz przytargac Pojarke do Polski. Serwisy w naszym kraju nie sa az tak zacofane. Posiadaja oprogramowanie, dokumentacje, doswiadczenie i czesci do tego modelu w tej wersji silnikowej. Jedyny problem wystepuje z wersja amerykanska 3.8.

Musisz zdawac sobie sprawe, ze pelne ubezpieczenie tego samochodu moze byc drogie. Moze spokojnie przekroczyc kwote kilku tysiecy zlotych jak nie wiecej.

powodzenia

Andrzej
[Usunięty]

Wysłany: 24-07-2007, 09:24   Re: Czy z Pajero 3.0L nie bedzie klopotow w Polsce?

Gene napisał/a:
Andrzej napisał/a:

Witaj,
mysle, ze zadajac swoje pytania na forum nie zatroszczyles sie o dokladne przestudiowanie zagadnienia.
Co to znaczy spotykany w Polsce?!! Wagony 3.0 tez sa spotykane w Polsce i nie sa to tzw Pajero Wagon 3.0. tylko normalne Pajero Wagon 3.0. To sa dwa odmienne auta, ktorych budowa i bryla jest od siebie rozna.

Spokojnie mozesz przytargac Pojarke do Polski. Serwisy w naszym kraju nie sa az tak zacofane. Posiadaja oprogramowanie, dokumentacje, doswiadczenie i czesci do tego modelu w tej wersji silnikowej. Jedyny problem wystepuje z wersja amerykanska 3.8.

Musisz zdawac sobie sprawe, ze pelne ubezpieczenie tego samochodu moze byc drogie. Moze spokojnie przekroczyc kwote kilku tysiecy zlotych jak nie wiecej.

powodzenia

Witam,

"Nie spotykane w Polsce" mialem na mysli "nie sprzedawane". Pytalem sie 2-3 lata temu u dealera Warszawie. Poinformowali mnie, ze tego modelu (Wagon) w ogole sie nie sprowadza. Pajero Sport, ktory sie sprzedaje, tylko chyba w Polsce wystepuja pod ta nazwa, choc moge sie oczywiscie mylic . Tutaj na przyklad ten model nazywa sie po prostu "Nativa", zadnego sladu "Pajero". Nie widzialem, zeby sprzedawane byly Pajero Wagon, jezeli jednak tak bylo, tym lepiej dla mnie :)

Wspominajac o serwisach nie mialem na mysli zacofania, ale dostepnosci czesci. Nie chcialbym byc zmuszony do sprowadzania kazdego detalu na jakies specjalne zamowienie. Kiedys juz to przerabialem, nigdy wiecej.

Co to ubezpieczenia, to poprosilem znajomego o zrobienie wywiadu srodowiskowego. W PZu zadaja ponad 12 tys zl. Drogo dosc. :(

Dzieki za odpowiedz i info o warsztacie.

To dobra wiadomosc, ze moge sprowadzic ten samochod.

Pozdrawiam

lupusek
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2007, 21:13   

Witam Kolego,
ja mam Montero z USA, 2004 z silnikiem 3,8 litra. auto jest w Polandii od 2005 roku. sam jestem jego właścicielem od kilku miesięcy. zanim go kupiłem zrobiłem wywiad. części są dostępne (przynajmniej w Krakowie), mogą być nieco droższe. serwis zrobi wszystko co trzeba. nie znam silnika 3,0 ale ten 3,8 jest bomba. może troche pali, ale jak nie masz nerwicy to jesteś w stanie to przeżyć.
co do opłat celno-akcyzowych ti Ci nie pomogę. natomiast jeśli chodzi o OC/AC to ja posiadam zniżki w wysokości 60% i jeśli pamiętam to nie płacę wiecej niż 6000 PLN.
niestety nie wspomnę szczegółów.
nie zastanawiałbym się ani chwili i brał to auto.
pozdrawiam
lupusek

Andrzej
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2007, 09:07   

lupusek napisał/a:
Witam Kolego,
ja mam Montero z USA, 2004 z silnikiem 3,8 litra. auto jest w Polandii od 2005 roku. sam jestem jego właścicielem od kilku miesięcy. zanim go kupiłem zrobiłem wywiad. części są dostępne (przynajmniej w Krakowie), mogą być nieco droższe. serwis zrobi wszystko co trzeba. nie znam silnika 3,0 ale ten 3,8 jest bomba. może troche pali, ale jak nie masz nerwicy to jesteś w stanie to przeżyć.
co do opłat celno-akcyzowych ti Ci nie pomogę. natomiast jeśli chodzi o OC/AC to ja posiadam zniżki w wysokości 60% i jeśli pamiętam to nie płacę wiecej niż 6000 PLN.
niestety nie wspomnę szczegółów.
nie zastanawiałbym się ani chwili i brał to auto.
pozdrawiam
lupusek

Witam,

Wyglada na to, ze powinny byc to te same samochody, za wyjatkiem silnika i pewnie paru innych detali.

Z servisu mitsubishi dostalem takiego emaila:

> Witam
> Bardzo mi przykro ale nie jestem w stanie Panu wytypowac czesci po tym
> modelu nawet u importera mitsubishi w Polsce
> p.s bedzie problem z czesciami do tego samochodu tak jak wspomniałem
> wczesniej

Dzieki za info. Nie poddaje sie, bede sprawdzal, jak to jest z tymi czesciami.

Andrzej

lupusek
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2007, 09:06   

witam Kolego
jeśli Twoje auto wygląda tak jak na tym zdjęciu z pierwszego postu, to ja mam właśnie takie samo (bez względu na to jak sie nazywa). moje doświadczenia z Krakowa sa pozytywne, i goście w serwisie przed zakupem sprawdzili samochów, wymienilem w nim wszystkie oleje i filtry, klocki, a z cześciami, tak jak wspomniałem , uznali że nie ma żadnego kłopotu, z ewentualnie trochę wyższą ceną.
podrawiam

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 30-07-2007, 09:13   

A co to za serwis?

lupusek
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2007, 21:00   

Moto Gabra na ul.Wielickiej w Krakowie. słyszałem też, że lepsi są ci na Klimeckiego, tzn. bardziej kompetentni.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 31-07-2007, 09:39   

Pytalem Andrzeja o ten serwis, ktory go poinformowal o klopotach z czesciami. Spokojnie, info o tych, ktorzy nie maja klopotu z serwisem tego modelu tez sie przyda.

Andrzej
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2007, 12:06   

Gene napisał/a:
A co to za serwis?

www.mitcar.pl

Byly klopoty w wytypowaniem czesci do tego modelu:

Model: V73W
Engine: 6G72
Trans: V4A51

[ Dodano: 01-08-2007, 12:08 ]
lupusek napisał/a:
witam Kolego
jeśli Twoje auto wygląda tak jak na tym zdjęciu z pierwszego postu, to ja mam właśnie takie samo (bez względu na to jak sie nazywa). moje doświadczenia z Krakowa sa pozytywne, i goście w serwisie przed zakupem sprawdzili samochów, wymienilem w nim wszystkie oleje i filtry, klocki, a z cześciami, tak jak wspomniałem , uznali że nie ma żadnego kłopotu, z ewentualnie trochę wyższą ceną.
podrawiam

Dokladnie tak. Dzieki za info.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 01-08-2007, 12:29   

Taaa, smiesznie bo i ja w Mitcarze sie pytalem. Otrzymalem odpowiedz, ze serwisuja kilka takich modeli i nie ma z tym klopotu. Co do czesci to dokladnie nie wiem ale ja na poszycie fotela do Sporta czekalem 3 miesiace, choc auto kupione u nich. Chyba az z Japoni ta czesc plynela. Mylsle, ze nie bedzie tak zle.

Andrzej
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2007, 08:03   

Gene napisał/a:
Taaa, smiesznie bo i ja w Mitcarze sie pytalem. Otrzymalem odpowiedz, ze serwisuja kilka takich modeli i nie ma z tym klopotu. Co do czesci to dokladnie nie wiem ale ja na poszycie fotela do Sporta czekalem 3 miesiace, choc auto kupione u nich. Chyba az z Japoni ta czesc plynela. Mylsle, ze nie bedzie tak zle.

Dziwne, nieprawdaz?

Wydaje mi sie, ze czlowiek, z ktorym korespondowalem zna sie na rzeczy. Chcial sprawdzic stan faktyczny dostepnosci czesci do tego modelu, a nie hipotetyczny. Czesci mozna pewnie dostac, ale czekac trzeba tak jak w twoim przypadku 3 miesiace, a w moim bedzie 6. :lol:

Juz raz mialem doczynienie z amerykanskim modelem na polskim rynku. Bylo to 15 lat temu, ale nigdy wiecej. Jak sie cos stanie, to samochod mozna tylko upchnac w najdalsze miejsce na parkingu i czekac. Nie wspomne juz o kosztach.

Pozdrawiam

lupusek
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2007, 22:15   

EEEEEEEEEEEE
nie byłbym aż takim pesymistą.
poza tym, to tak śliczne auto, że warto ryzykować.
ja się nie przejmuję tym co będzie kiedyś. dawno temu, jeździłem starymi samochodami, a części trzeba było wydobywać spod ziemi. i co? i było super jeśli bryka już jeździła. i tak trzymać.
pozdrawiam szanownych Kolegów.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 06-08-2007, 08:47   

3.0 to nie jest jakas specjalna odmiana Pojarki. Nie mozna powiedziec, ze jest amerykanska. Bron Boze nie namawiam ale jesli ja mialbym okazje to nie zastanawialbym sie minuty. Powiedzieli, ze dadza rade wiec tego bym sie trzymal.
Jesli pytales o szczegolne czesci to pewnie wiesz lepiej.

roman 
Forumowicz

Auto: PAJERO IV 3.8
Wysłany: 09-08-2007, 23:37   

Witam,
jezdze MONTER SPORT 2002 3.5 L amerykanska wersja, na czesci czeka sie około 3-4 tygodni.

Odpowiedz do tematu