Fotele kubełkowe |
Autor |
Wiadomość |
Jacek200 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 22:07 Fotele kubełkowe
|
|
|
Witam to mój pierwszy post na forum, L200 posiadam od kilku tygodni i narazie nie narzekam na nic oprócz niewygodnego fotela kierowcy, wiem ze to nie limuzyna ale liczyłem na lepszy komfort za taką kase, na jeździe testowej wszystko było ok ale po dłuższej trasie jest to poprostu dokuczliwe tak samo jak lewy łokieć.Stąd nasuwa sie moje pytanie, czy ktos z was nie wymieniał foteli na kubełkowe bądź gdzieś przerabiał jeśli tak to prosze o odpowiedź.Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Ryży Koń [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2007, 15:45
|
|
|
A czy nie masz przypadkiem poduszek bocznych w oparciu?
No i co do kasy... kasa jest pojęciem względnym i oczywistym jest, że to spece od marketingu kalkuluja ceną pojazdu i ma się ona nijak do pociesionych kosztów produkcji. Pamiętaj, że zapłaciłeś głównie za układ napędowy i ramę. |
|
|
|
 |
FABIO [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2007, 17:22
|
|
|
Polecam firme tapcar z lodzi zakladali mi skory wyszlo bomba tyle ze wtedy nie wiedzialem ze siedziska sa tak nie wygodne (oparcia sa spoko) .teraz beda wkladac inny rodzaj gabki i wiecej. pozdro |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 18-09-2007, 19:07
|
|
|
Jacek200 napisał/a: | was nie wymieniał foteli na kubełkowe |
Po tygodniu jazdy w kubłach z pokorą wrócisz do oryginalnych foteli, stwierdzając, że jednak były niesamowicie wygodne...... Jeździłem wielokrotnie w kubłach i zawsze z wielką przyjemnością mijałem linię mety, żeby je opuścić....... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 19-09-2007, 08:19
|
|
|
Bartek napisał/a: | Jacek200 napisał/a: | was nie wymieniał foteli na kubełkowe |
Po tygodniu jazdy w kubłach z pokorą wrócisz do oryginalnych foteli, stwierdzając, że jednak były niesamowicie wygodne...... Jeździłem wielokrotnie w kubłach i zawsze z wielką przyjemnością mijałem linię mety, żeby je opuścić....... | Wszystko zalezy jakie to kubly beda. Jak profesionalne tylu bimarco expert to napewno. Ale sa tez tzw polkubly z pelna regulacja i one sa juz wygodne. Z rodzimej produkcji przyzwoitym kompromisem jakosc-cena pochwalic sie moze Jacky Auto Sport z wroclawia, dostepny w kazdym lepszym sklepie tuningowym. |
|
|
|
 |
Macky [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2007, 09:11
|
|
|
Ja również mam spore zastrzeżenia do fotela. 30 min. jazdy jest ok ale 6 godzin to nie wiem jaką pozycję mam złapać. Co do siedzeń to może nie kubły ale jakieś inne bardziej komfortowe siedzenie wstawić. Jak ktoś się już w to bawił to niech da znać ... |
|
|
|
 |
Januszl200
Forumowicz Januszl200
Auto: Mitsubishi L200
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 132 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 28-09-2007, 12:00
|
|
|
Muszę przyznać, że czytam te posty i jestem zaskoczony waszymi uwagami co do foteli w L200. Mam starszy model (2000r) i nie narzekam.
Byłem w tym roku w Grecji. Jadąc w tamtą stronę 2 dni (16 + 12 godzin) a w drodze powrotnej 3 dni (w tym przez samą Albanie 15 godz. po górach z drogami jak dobry ser szwajcarski) nie miałem żadnych problemów z siedzeniem, kręgosłypem, uszami etc.
Wydaje mi się po waszych postach, że nie fotele są złe tylko macie wade postawy.
Nie jestem tu złośliwy ale jeżeli piszecie, że po paru godzinach wymiękacie |
|
|
|
 |
FABIO [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2007, 12:57
|
|
|
Janusz musisz miec mieki tylek bo siedziska sa jak z deski oparcia ujda |
|
|
|
 |
Januszl200
Forumowicz Januszl200
Auto: Mitsubishi L200
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 132 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 28-09-2007, 13:08
|
|
|
FABIO napisał/a: | siedziska sa jak z deski | Jeśli tu leży przyczyna to może jasiek rozwiąże problem |
|
|
|
 |
FABIO [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2007, 13:36
|
|
|
uwierz jest duzo lepiej z jaskiem |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-09-2007, 13:53
|
|
|
A moze to nie calkiem udany wybor samochodu. Jesli moge cos zasugerowac. To nie sa auta produkowane z mysla o komforcie podrozowania. Ale tak naprawde nowe elki sa duzo bardziej przyjazne dla pasazerow niz starsze modele. Jesli Januszl200, nie ma z tym klopotu to nie wiem sam co o tym myslec. Ja nie duzo nowy jezdzilem, a w trasie wogole, ale pamietajcie, ze to pick-up. Jak na ten rodzaj auta to nowa generacja jest bardzo wygodna.
[ Dodano: 28-09-2007, 14:35 ]
Dobrze ale ostrzegam, ze to wcale nie poprawi komfortu podrozowania.
http://www.bimarco.pl/dakar.html
Goscie testowali te fotele w rajdzie pustynnym. Spisaly sie fantastycznie w aucie terenowy podczas wielogodzinnych i wyczerpujacych odcinkow specjalnych. Wiele razy uratowaly pasazerow przed urazami, ale czy poprawiaja doznania podczas jazdy po czarnym w zwyklym nowym samochodzie. Smiem watpic. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
FABIO [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2007, 22:05
|
|
|
Tu nie chodzi o komfort ,gdyz jest uwazam w tym aucie super,nie ma podskakiwania kipy i innych glupot jak w tych testach jestem bardzo zadowolony z wyboru jest pare mankamenow o ktore nieraz pytam tak jak to ze siedziska sa b.twarde |
|
|
|
 |
Macky [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 20:39
|
|
|
FABIO napisał/a: | uwierz jest duzo lepiej z jaskiem |
ja również jestem bardzo zadowolony z wyboru - 2 m-ce i 10 tys. km i jest ok. Tylko po prosu jestem trochę wysoki - no jakieś 193 cm i w długiej trasie cztery litery zaczynają mi doskwierać. Oparcie jak większości mi pasuje natomiast siedzisko jest słabo wyprofilowane i za krótkie - to tyle ... |
|
|
|
 |
FABIO [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2007, 13:51
|
|
|
no ja troszke mniejszy ale 115kg moze to tylko problem takich jak my |
|