|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Stukanie w okolicy przegubu wewnętrznego |
Autor |
Wiadomość |
janusz-76 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2007, 14:45 [Cari 1.9TD] Stukanie w okolicy przegubu wewnętrznego
|
|
|
Witam wszystkich.
Potrzebuję pomocy. Mam Cari 1,9 TD z roku 1998. Przy jeździe na biegach od 3 -5 przy wysprzęgleniu a następnie puszczeniu sprzęgła, bądź wyrzuceniu na luz a potem na bieg słuchać metaliczne uderzenie. Z początku podejrzewałem sprzęgło, lub docisk. Ale po bliższym zbadaniu sprawy myślę, że może być to przegub wewnętrzny trójramienny prawy. Co bardzo dziwne przy bliskich oględzinach zauważyłem bardzo skręconą osłonę tego przegubu (około 90 stopni). Dodam, że osłona jest cała, więc zanieczyszczenia nie powinny się tam dostać. Najdziwniejsze, że stuki słychać tylko przy jeździe na wprost i przy prędkościach powyżej 40 km/h. Przy płynnej jeździe bez zmiany biegów i wysprzęgleń takich stuków w ogóle nie słychać.
Proszę o pomoc co to może być? Czy ktoś już się spotkał z podobną usterką? |
|
|
|
 |
|
|