|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dziwaczne skrzypienie prawego koła |
Autor |
Wiadomość |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2007, 13:23 dziwaczne skrzypienie prawego koła
|
|
|
Witam
Przyjechałem moja carismą z Angli koło Bremen misiek mi sie posypał z prawego koła dochodzi głosne skrzypienie ( cos jak w starych Zukach ) oraz przy skrecaniu w prawo .
jakis rok temu miałem wymieniany cały prawy wachacz wiec jest swierzy . Byłem w Polsce u mechanika facet rozebrał wszystko i okazało sie ze guma na sworzniu wachacza była poluzowana i dostał sie piasek oczywiscie wyczyscił wszystko złozył do kupy i było ok Pojezdziłem troche i wpadłem w duzą dzure czego nie dało sie uniknąc no i znowu skrzypi
wybieram sie do niego jutro lub w poniedzałek ale teraz nie wiem co mnie czeka czy wymiana całego wachacza ( jaki koszt ? ) czy tez sworznia( jaki koszt ? ) generalnie to wachacz jest nowy i to samo potwierdził mechanik
prosze o opinnie |
|
|
|
 |
wegiel [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2007, 14:30
|
|
|
Jak to sworzen to mozna tylko jego wymienic - sworzen kosztuje kilkadziesiat PLN. |
|
|
|
 |
Lukas_83 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2007, 10:00
|
|
|
Dokładnie tak jest sworzeń do wymian |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 14-08-2007, 17:31
|
|
|
Sworzeń firmy ThreeFives - po naszemu trzy piątki "555" - sztuka po kilkadziesiąt zł u Japanese... i najlepiej wymienić też od razu z drugiej strony - po co za miesiąc płasić za robotę drugi raz... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2007, 18:18
|
|
|
O ile mi wiadomo, to carismy w nowej budzie mają niewymienne sworznie. Trzeba wymieniać cały wachacz. ALE - jak się okazuje, trzeba uważać. Miałem problem z prawym sworzniem, dosłownie 2 dni temu kupiłem cały wachacz, pojechalem do mechanika, wymieniłem... kierownica mocno mi kosiła, więc pojechałem do speca na zbieżność. Okazało się, że nowy wachacz, kupiony w firmie japparts, jest za krótki :/ Musiałem zregenerować stary zworzeń (sprasować go) i reklamować wachacz, problem niestety dotyczy całej serii wachaczy sprowadzonych do polski Wymiar mięczy środkiem tuleji, a środkiem sworznia zamiast 33 - jest 32 cm.
Dlatego jeśli ktoś wie, skąd wziąść sworznie do nowszym carism, byłbym również wdzięczny za info . Dla tych, którzy nie wiedzą - starego typu sworznie mają gwint, nowsze - nie.
Nie wiem, jaki jest rocznik Twojego auta, ale zwróć uwagę na te wymiary podczas kupowania wachacza. |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2007, 11:29
|
|
|
Sworzen wymieniony na nowy 100% zadowolenia skrzypienie ucichło
Gosc który mi to robił nie dokonca wiedział dlaczego stary sworzeni w nowym wachaczu był felerny
z drugiej strony mam wszystko okej wiec nawet nie dotykam
aha mam Carisme w starej budzie : i jest 3 producentów japparts , jakis polski , oraz niemiecki, wybrałem japparts sworzen wizualnie róznił sie od tego co miałem ale Mechaniol stwierdził ze lepszy jest
PS Rocznik ↓↓↓↓↓↓↓↓ |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 15-08-2007, 13:10