Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pompa wody
Autor Wiadomość
Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2007, 00:14   

Właśnie też sie zastanawiam, czy przy wymiane rorzadu nie wymienic tez pompy, trzeba by zobaczyć jak to wszystko wygląda.Ale to juz klubowi mechanicy ocenią:)

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2007, 08:41   

Bastek napisał/a:
Właśnie też sie zastanawiam, czy przy wymiane rorzadu nie wymienic tez pompy, trzeba by zobaczyć jak to wszystko wygląda.Ale to juz klubowi mechanicy ocenią:)
Klubowi Mechanicy (chyba wiem, o kogo chodzi) zapewne zalecą wymianę pompy - choćby profilaktycznie. Wątpię, by było widać, że pompa jest padnięta - one nie pękają, nie łamią się. Jedyne, co można rozpoznać, to wycieki oraz luźniej obracający się wirnik - ale tu z kolei ciężko stwierdzić, bo pewnie nikt nie wie, jak ciężko obraca sie wirnik po np. 15.000 :mrgreen: .

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2007, 12:44   

No własnie, ale tak rozrzad , paski teraz pompa, jeszcze cos sprzegło szarpie przy ruszaniu, zapowiada sie ciekawy wydatek przed sezonem kjezdzieckim, :evil:

Werwolf 
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.9TD '98 GLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-03-2007, 19:37   

Ja bym wymienił (zresztą wymieniłem) z rozrządem, bo koszt żaden (60PLN) a spokój sumienia chyba jest najważniejszy.

Werwolf

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 17-08-2007, 09:27   

Będę jutro wymieniał rozrząd + pompę, czy płyn chłodniczy także trzeba będzie nowy wlać???? czy nie ma pompa wody nic wspólnego z chłodnicą???\

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 17-08-2007, 10:08   

dany642 - Jeżeli płyn masz świeży to nie musisz zmieniać, dokup tylko litr tego samego płynu i dolej , gdyż w pompie zawsze zostaje. Ja też 2 tyg. temu wymieniałam rozrząd+pompę.
Renata
EA5W

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 17-08-2007, 10:20   

No a jak ja nie wiem jaki jest płyn?

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 17-08-2007, 10:43   

dany642 napisał/a:
No a jak ja nie wiem jaki jest płyn?

To kup nowy do chłodnic aluminiowych np: VALEO , DYNAGER 2000 i wymień będziesz miał spoko na 2-3 lata.
Renata
EA5W

Odpowiedz do tematu