|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
co z tą kontrolką????? |
Autor |
Wiadomość |
smyko1 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-08-2007, 21:31 co z tą kontrolką?????
|
|
|
czasami zapala sie kontrolka od rezerwy, ale jest to nieregularne i nawet jak jest powyżej pełnego zbiornika, nie mam gazu wiec zauważam to ciągle chociaż na czerwoną kreskę mi jeszcze nigdy nie zeszło, co to może być ?????
Czy ktoś coś napisze , bo już nie wiem gdzie pisac, kontrolka świeci sie i gaśnie kiedy chce i nie ważne czy zbiornik pełny, może sie kabelek od czujnika oderwał i dotyka do masy?? Tylko właściwie to nie wiem gdzie szukać tego wskaźnika paliwa??? |
|
|
|
 |
zibi [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2007, 14:40
|
|
|
Witam.
Ja w swojej Cari naprawiałem to cudo.
W moim wypadku kontrolka sie nie zapalała.
Czujnik jest w zbiorniku paliwa , dostęp po podniesieniu tylnej kanapy i odkreceniu blaszanej osłony (poznasz po wychodzących kablach) i w twoim wypadku dostawanie sie do zbiornika może nie być konieczne, działa to tak że gdy pływak osiągnie skrajne dolne połozenie zamyka sie obwód elektryczny i zapala sie lampka . Gdy przewód za to odpowiedzialny( z wiązki pod tylną kanapą) będzie dotykał do masy (bo jest np. przetarty ) to lampka równiez się zapali.
pozdrawiam
zibi |
|
|
|
 |
smyko1 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2007, 21:42
|
|
|
Dzieki wielkie za odpowiedź, jak tylko bede miał czas zajże tam i napisze co było usterką. |
|
|
|
 |
|
|