Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Najlepsze "fabryczne" audio w carismie '97
Autor Wiadomość
tomeeq
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2007, 14:08   Najlepsze "fabryczne" audio w carismie '97

Witam. Nie znam sie kompletnie to mowie na poczatek.Jak zauwazyliscie interesuje mnie najlepsze mozliwe "fabryczne" naglosnienie do carismy 97 zadne ingerencje w drzwi boczne ani nic nie wchodzi w gre bo nie ma kto tego zrobic,maja byc 4 glosniki w miejscach fabrycznych bez zadnych malutkich itp.radio ew.wzmacniacz jesli potrzeba. nie chce po prostu robic sali koncertowej z samochodu a chce posluchac muzyki i w pelni wykorzystac miejsca przeznaczone na glosniki.dlatego zwracam sie do was z prosba bo moze da sie cos z tym zrobic.Radia ktore bym widzial u siebie to PIONEER DEH-P40MP, PIONEER DEH-3900MP lub PIONEER DEH-2900MP w kwestii wzacniaczy,glosnikow i kabli wiem mniej niz nic. kwota jaka chce przeznaczyc to 1000-1500zl mysle ze to wystarczy.

Dziekuje Wam za pomoc !

major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-07-2007, 15:39   

jezeli nie chcesz zrobic przadnego systemu przedniego to raczej szkoda Twojej kaski lepiej zainwestować ja w cos innego co będzie bardziej pożyteczne :)

Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 :)

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 15-08-2007, 23:06   

Te pieniążki , które chcesz przeznaczyc na swoje audio samochodowe pozwolą Ci na zakup radykja np.: Kenwood W5... lub W6... lub JVC G631 oraz głosników z ofery np.: Powerbass lub Helix. zmieścisz sie w tej kwocie, a różnica bedzie KOLOSALNA... w porównaniu do seryjnych... Bo za taką kwote nie warto sie pakować w przeróbki nie fabryczne...

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 00:54   

ja to bym se te glosniki na tyl odpuscil w ogole bo to tylko strata kasy.

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 20:07   

Kolega tomeeq jak pisze chce po prostu wymienić sobie w autku głośniki i ewentualnie troche lepiej je "doładować" wzmacniaczem... Także w takiej kwocie robiąc prawidłowy system przedni opierając się na nowych przetwornikach, radiu, i okablowaniu itd. , sądzę nie ma co się rozwodzić... Sądzę z wypowiedzi, że to wszystko ma po prostu zagrać głośniej i nieco lepiej od seryjnyh i tak w tym przypadku powinno się kierować pomagając w doborze sprzętu...
Jak pisałem wyżej taki sprzet w zupełności powinien spełnic Twoje oczekiwania...

major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-08-2007, 22:14   

nie no nie przesadzajmy ze za 1500 zeta nie da sie zrobic w miare przyzwoitego systemu przedniego. Nawet słabej klasy system przedni zagra lepiej niz drogie głosniki włozone w seryjne miejsca. wiem to z własnego doswiadczenia z audio w cari :)

Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 :)

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2007, 19:39   

major napisał/a:
nie no nie przesadzajmy ze za 1500 zeta nie da sie zrobic w miare przyzwoitego systemu przedniego. Nawet słabej klasy system przedni zagra lepiej niz drogie głosniki włozone w seryjne miejsca. wiem to z własnego doswiadczenia z audio w cari :)

Tzn. za 1500 zł uda się zrobić dobry system przedni - sam system dwudrożny na zwrotnicy (a nawet może trójdrożny...) za tą kwotę mógłby nieźle dawać...
Natomiast kolega nie chce robić z samochodu swojego sali koncertowej (jak pisze wyżej...), a i jak mniewam nie chce czynic żadnych przeróbek...,tylko po prostu nieco ulepszyć, by to wszystko jakoś zagrało... I sądzę , że tutaj jest kot pogrzebany...

Odpowiedz do tematu