Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Nie mogę zapalić 1.9TD
Autor Wiadomość
MARKF
[Usunięty]

Wysłany: 19-08-2007, 22:53   [Cari 1.9TD] Nie mogę zapalić 1.9TD

Witam wszystkich, mam problem z odpalaniem ciepłego silnika w mojej cari 1.9td. Zimny zapala od pierwszego razu a gorący mimo że rozrusznik kręci jak oszalały to nic się nie dzieje.Dopiero za drugim razem zapala od razu.Zaznaczam że tak jest przez cały czas.Proszę o radę w tej materii. carisma 1.9td glx 97r. Ps. nie mam w aucie imobilaisera.

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 07:22   

..........na rozgrzanym motorze- wtedy jak nie zapala- polej pompę wtryskową wiadrem zimnej wody...i daj znać co nastąpiło........ pozdro

kielurkk 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-08-2007, 21:05   

Sprawdz sobie zaworek odcinający paliwo ten na pompie wtryskowej. Raz miałem taki problem (w oplu) gdzie na rozgrzanym silniku zaworek się zacinał. Gumka na końcu króćca zamykająca dopływ paliwa była "sparciała" ze starości i się blokowała. Spróbuj przekręcając kluczyk w pozycję zapłonu odczekać chwilkę i wtedy próbuj odpalać.

TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION

SHEAKESBEER

Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu :D

Piszę poprawnie po polsku
.

MARKF
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2007, 13:49   to elektrozawór wszystko jasne

Sprawdziłem elektrozawór w pompie wtryskowej , co prawda niechętnie bo 40 000 km temu wymieniałem na nowy.I co się okazało że paliwo mamy kiepskie i zawór szlak trafił. Po wymianie pali jak złoto. Dzięki za pomoc.

kielurkk 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-08-2007, 19:35   

Ja pomogę komuś, ktoś pomoże mi :D a co do paliwa w naszym kraju to sie zgadzam że jakość jest kiepska ja u siebie w ciągu 20 000 km już drugi zawór korekcji wtrysku założyłem a to spory wydatek. Pozdrawiam

SHEAKESBEER

.

Marcin_246
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2007, 16:33   

Ja u siebie miałem to samo... Przyblokował mi sie i przez dwa miesiące tak jeżdzilem, całkowity brak mocy, ale samochod palil...Moge sie dowiedzieć ile daliście za ten zawór??? narazie go naprawiłem ale mysle zewczesniej czy pozniej bede musiał go wymienic...

kielurkk 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-09-2007, 17:08   

Marcin_246, jesli mowa o LDA czyli zaworze korekcji kąta wtrysku to ja płaciłem za niego 350 zł produkcji włoskiej - na naszym paliwie wytrzymał jakieś 20 000 km. Terza mam niemiecki zobaczymy ile ten wytrzyma. tamtego próbuje reanimować na wszelki wypadek :D

SHEAKESBEER

.

Robin2 
Nowy Forumowicz
początkujący

Auto: carisma 1,9 TD GL
Wysłany: 17-04-2010, 08:40   

A ja mam inną sytuację- nagrzany zapala jak Chuck Norris w opisie Kielurkka a pierwsze odpalenie z rana zawsze wymaga drugiego podgrzania świec. Mam auto od tygodnia więc nie jestem jeszcze z nim mocno zaprzyjaźniony, może ktoś z Was miał podobne objawy?
Z góry dzięki za odzew :wink:

lesmen 
Mitsumaniak

Auto: Carisma1,9TD & PajeroI&
Wysłany: 17-04-2010, 09:26   

Robin2 napisał/a:
A ja mam inną sytuację- nagrzany zapala jak Chuck Norris w opisie Kielurkka a pierwsze odpalenie z rana zawsze wymaga drugiego podgrzania świec. Mam auto od tygodnia więc nie jestem jeszcze z nim mocno zaprzyjaźniony, może ktoś z Was miał podobne objawy?
Z góry dzięki za odzew :wink:

Najprawdopodobniej padła Ci jakaś świeca żarowa i nie grzeje.

Odpowiedz do tematu