Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 09:04 |
CB w L200 |
Autor |
Wiadomość |
Kruel [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2006, 14:22 CB w L200
|
|
|
Jak w tytule gdzie macie założone CB w L200? A jeśli nie to gdzie by się dało?
Jakieś wizjie/propozycje?? |
Ostatnio zmieniony przez Gene 07-03-2008, 08:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
crensch [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2006, 15:43
|
|
|
ja w navali mam pomiedzy siedzeniem pasazera a konsola srodkowa bez srubek elegancko...mam natomiast problem z wyciagnieciem tego na zewnatrz w inny sposob niz przez drzwi... |
|
|
|
 |
DariuszKa [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2006, 08:11
|
|
|
ja w moim L200 mam presidenta Jackson 2 i idealnie wszedł w tą przestrzeń pod zapalniczką oczywiście po wyjęciu tego plastiku czyli psełdo schowka mniejsze modele też są tam montowane tylko wymagają dodatkowej ramki do wypełnienia luzu kolega takową ramkę kupił do CB Jony na Allegro |
|
|
|
 |
jakublad [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2007, 20:10 Jakie radio i gdzie?
|
|
|
Witam,
Noszę się z zamiarem założenia do swojego L200 CB Radia. W związku z tym mam pytanie o najlepsze miejsce i model radia do tego auta. Oczywiście pozostaje kwestia anteny i serwisu, gdzie można coś takiego zaaplikować. Za wszelkie informacje i ewentualne zdjęcia z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-01-2007, 07:46
|
|
|
Mam pytanie troche z innej beczki. Jak wyglada sprawa ze zlodziejami? Wyciaga sie CB na noc czy moze sie gdzies chowa? Tez myslalem o CB ale obawiam sie utraty sprzetu. Warszawa to nie raj. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
jakublad [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2007, 17:45
|
|
|
Niestety nie doczekałem się na przydatne informacje, ale podzielę się swoimi spostrzeżeniami, bo właśnie założyłem CB.
W serwisie, a dokładniej w dwóch, dowiedziałem się, że nie ma problemu z gwarancją i można radio założyć gdzie się chce, oczywiście w jakimś sensownym zakładzie. Wybrałem się więc do znanego mi sklepu i zakupiłem radio Harry II z ASC i antenę. Całość została zamontowana. Radio znalazło się po stronie pasażera (jest przykręcone do tunelu środkowego i trzyma się jak trzeba), kable idą pod wykładziną, tylnym lewym słupkiem, pod podsufitką, a następnie przez dziurę w dachu do anteny. Ta dziura w dachu trochę mnie smuciła, ale wszystko wygląda bardzo dobrze i mam nadzieję, że nie będzie ciekło.
Gdyby ktoś potrzebował zdjęcia - z czasem coś mogę wrzucić. |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 29-01-2007, 08:45
|
|
|
Taaa, dziura w dachu to troche lipa ale jak dobrze zabezpieczyli to luz. |
 |
|
|
|
 |
jakublad [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2007, 10:10
|
|
|
Wszystko założone, nic nie cieknie, a jak się coś będzie działo, to się będę martwił. |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 31-01-2007, 10:34
|
|
|
masz radio wmontowane na stale? |
 |
|
|
|
 |
jakublad [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2007, 11:36
|
|
|
Tak. Wszystko jest na stałe, przewody, radio, antena. Tylko możliwość wykręcenia na noc anteny istnieje. |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 31-01-2007, 12:38
|
|
|
thx |
 |
|
|
|
 |
Vgames [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2007, 22:02
|
|
|
Ponieważ jestem z Warszawy... i też się martwię na zapas... CB trzymam w kuwecie pod fotelem pasażera i zdejmuję je w mieście
Trochę zamieszania, bo zwijam kable i zdejmuję antenę, ale przynajmniej problem z głowy. |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 10-04-2007, 08:21
|
|
|
Ja odpuszczam sprawe... w marcu mialem wlamanie, ukradli radio i pare innych rzeczy, zdemolowali auto w srodku. Nie mam juz niczego co mozna zabrac. Tragedia... |
 |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 27-08-2007, 14:12 wiem, że to skucha...
|
|
|
Ja mam alana 100+ przyczepionego na rzep (dosłownie) do tunelu po stronie pasażera.
antena Hustler magnetyczna. kable bez dziur, pod uszczelką dolną drzwi tylnych lewychi za kabiną (pomiedzy paką) działa wszystko bez zarzutu. poprostu nie chciałem wiercic mojej L-eczki (mysle, ze jest to dobry sposób na szybkie zdejmowanie- poza tym uszczelka jest tak gruba, że drzwi nie tna kabla)
pozdrawiam |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
Macky [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 22:56
|
|
|
Ja natomiast mam radio wciśnięte pomiędzy siedzeniem kierowcy a tunelem - tak luzem ale siedzi pięknie nie przeszkadza i jest zawsze pod ręką, tylko przy zapinaniu pasów trzeba pamiętać że tam jest. Kabel poprowadziłem na dach przez najmniej używane przeze mnie tylne prawe drzwi - przetestowane podczas deszczu - uszczelka nie puszcza wody także jest ok. |
|
|
|
 |
|