|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Po ulicach Moskwy jeździ 1300 Bentley'ów |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-08-2007, 21:15 Po ulicach Moskwy jeździ 1300 Bentley'ów
|
|
|
Cytat: | Po ulicach stolicy Rosji jeździ już 1300 luksusowych Bentley'ów. Ich rozpowszechnienie sprawia, że przestają budzić podziw przechodniów, natomiast niesłabnące nimi zainteresowanie wykazują złodzieje samochodów.
W bieżącym roku łupem złodziei padło co najmniej siedem ekskluzywnych Bentley'ów, wartych około 350 tys. dolarów każdy, przy czym jedno auto udało się policji odzyskać. Tylko w tym tygodniu skradziono w Moskwie dwa sportowe Bentley'e Continental - podała agencja Associated Press, powołując się na dane moskiewskiej policji.
W 2003 r., kiedy w Moskwie otworzono pierwszy salon Bentley'a, nabywców znalazło jedynie 40 aut tej luksusowej marki. Choć ich cena jest w Rosji wskutek polityki celnej nadzwyczaj wysoka, najwyraźniej nie zniechęciła bogatych mieszkańców metropolii: obecnie po stołecznych ulicach jeździ już 1300 Bentley'ów. Ponieważ coraz więcej Rosjan może sobie pozwolić na kupno Mercedesa, dawny wyznacznik statusu stracił na atrakcyjności, a wymagający klienci zwrócili się ku takim markom, jak Ferrari, Lamborghini lub Maserati. |
Zrodlo: onet.pl |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-08-2007, 15:01
|
|
|
a coz w nich mozna podziwiac? - wyglada jak skrzyzowanie starej wolgi z czolgiem... |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 21-08-2007, 19:24
|
|
|
Ruskim się to podoba - skoro nawet budę starej wołgi są gotowi nawlec na bebechy beemki Widać taki sentyment mają coś ja u nas do Warszawy czy Syreny a że przy okazji szpan i luksus... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 21-08-2007, 20:45
|
|
|
mnie tylko smieszy rozumowanie dziennikarzy itp. - ze skoro on podziwia, to i kazdy musi - znam mnostwo osob, ktore maja gdzies to, za ile ktos inny kupil auto itp. |
|
|
|
 |
markus78 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2007, 13:53
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | a coz w nich mozna podziwiac? - wyglada jak skrzyzowanie starej wolgi z czolgiem... |
Śmiem mieć inne zdanie - Bentley (zwłaszcza Arnage) to jeden z ostatnich bastionów "prawdziwej" motoryzacji. Jest piękny, potężny, monumentalny i na wskroś brytyjski (mimo niemieckiego serca). Takich aut już się nie produkuje... |
|
|
|
 |
NRQ [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2007, 14:37
|
|
|
Ja na przykład nie rozumiem zachwytów nad Continentalem GT. Dużo bardziej podoba mi się RR Phantom. Współczesne Bentleye nie ruszają mnie ani trochę jeśli chodzi o stylistykę (bo komfort na pewno jest z górnej półki). |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 27-08-2007, 14:50
|
|
|
z ciekawosci zajrzalem - odczucia po obejrzeniu Arnage mam takie, jak kolega powyzej (czyli kompletnie mnie nie rusza...) |
|
|
|
 |
|
|