|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dezynfekcja klimatyzacji w Eclipsie 2G .... |
Autor |
Wiadomość |
Chicken [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2007, 21:23 Dezynfekcja klimatyzacji w Eclipsie 2G ....
|
|
|
Ostatnio szukałem pod autem rurki odprowadzającej nadmiar wody z parownika albo coś w tym stylu patrząc na instrukcję odgrzybiacza Wurtha no i jak widać po poście nie doszukałem się. Gdzie jest taka rurka w Eclipsie 2g lub jeśli nie ma to gdzie psiknąć odgrzybiaczem? W kratkę wlotu powietrza pod szybą? |
|
|
|
 |
Tomek37 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2007, 10:17
|
|
|
Witam.Ja szukałem tej rurki w 1G,jest ona umieszczona na ściance oddzielającej komorę silnika od wnętrza auta.Parownik jest nad nogami pasażera.W najniższym punkcie jego obudowy jest wyjście do gumowej rurki ale nie wiem po co ci to wszystko bo z tego co wiem środek do dezynfekcji wprowadza sie długą cienką rurką we wszystkie wyloty powietrza.Powinna być do tego instrukcja.Pozdro |
|
|
|
 |
Chicken [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2007, 16:20
|
|
|
Instrukcja jest i właśnie w niej pisze, że należy wspomnianą przez Ciebie długą rurkę wprowadzić w rurkę odprowadzającą z parownika stąd moje pytanie. Inni psikają w kratkę zasysania powietrza pod szybą przednią. |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2007, 19:50
|
|
|
jestes pewien ze Chicken napisał/a: | kratkę zasysania powietrza | znajduje sie Chicken napisał/a: | pod szybą przednią. | :> ? |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 27-08-2007, 22:34
|
|
|
Coś dziwnego co tutaj piszecie ?! Zawsze wiedziłem że rurkę która podłaczona jest do puszki ze środkiem odgrzybiającym wkłada się do nawiewów powietrza , pryska środkiem do środka po czym w zaleznościod producenta środka czeka się ileś tam , odpala klimę wychodzi szybko z auta , zamyka drzwi i czeka aż środek odparuje i tyle. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2007, 00:01
|
|
|
ale wy pierdoły piszecie
a po uj do wlotów ? a myślicie że gdzie się to wszystko zbiera ? na parowniku ..... nie w rurkach i wlotach .... i do tego jak mamy parownik który oznaczę literkami H, a przepływ strzałkami:
A B
<-HHH<-
<-HHH<-
<-HHH<-
to wszystko osadza sie na ściance B, gdyż to w nią uderza powietrze i raczej tutaj zbiera się para wodna która potem spływa na dół gdzie ejst bagno, na domiar złego w 2g ani 1g nie ma filtra przeciwpyłkowego, dlatego wszystko zatrzymuje się na parowniku....
tak więc, we wlot raczej nie psiukaj, chyba że porozbierasz podszybie te z kratkami u dołu szyby i dostaniesz się bezpośrednio do wlotu, albo w odprowadzenie wody, ale też nie patrzyłem gdzie ejst.
Moja rada ? zanurkuj pod schowek po stronie pasażera, wykrec rezystor wentylatora i tam psikni ile wlizie, jak nie wiesz gdzie jest i co to, to wykręć wętylator, włóż łapę w jego miejsce, i wymacaj parownik, będzie struktury chłodnicy wody tylko zabrudzony, powyciągaj trochę syfu, i poprostu dokładnie go spryskaj, nawet tez wentylatorów, potem przez 30min nie wlączać wentyli |
|
|
|
 |
Chicken [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2007, 07:18
|
|
|
O i o taką odpowiedź mi chodziło. Jestem tego świadom, że brak filtra nie sprzyja czystości parownika i to tam trzeba psikać srodkiem. Spróbuję zaglądnąć pod schowek. W końcu to auto jest jak klocki lego więc nie powinno być to trudne.
PS a Goldi to chyba nie zrozumiał do końca mojego postu . A skąd niby nawiew zasysa z zewnątrz powietrze? W/g mnie i Eclipse manual spod kratki przed szybą. |
|
|
|
 |
|
|