LOKALNE Wrażenia ze Zlotu |
Autor |
Wiadomość |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-08-2007, 11:34
|
|
|
McDoune napisał/a: | Harpagan ale modę na taki tjunink przodu to na dzielnicy ja zapoczątkowałem | Nie jeżdżę do was, bo też dostanę garba na pysku |
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
|
Wysłany: 28-08-2007, 11:37
|
|
|
Połowa fotek ktore widzialem to fotki ze strefy bezpieczenstwa i na zadnej nie widzialem odpowiednio zabezpieczonego markera. Oczywiste jest to ze maski zaklada sie na placu gry, a nie w kazdej chwili gdy masz stycznosc z markerem. O ile wlasnie maska jest zabezpieczeniem na czas gry, to dodatkowo na czas pokoju stosuje sie blokade spustu i zatyka lufe, a tego wlasnie brakowalo. Argument ze bylo malo kulek albo ze staliscie w linii jakos zupelnie do mnie nie trafia. Nie wmowisz nam ze zabezpieczenia byly wystarczajace |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
|
Wysłany: 28-08-2007, 11:43
|
|
|
Wiem, wiem Wy okazaliscie sie zdyscyplinowana grupa. Jednak dla kogos kto by oberwal tlumaczenie "na końcu iprezki, wszyscy stali w jednej linii (co wcześniej uzgodniliśmy) i strzelaliśmy w drzewa" chyba nie bylo by jakimkolwiek usprawiedliwieniem. Tu nie chodzi o to kto kogo przegada na forum. Raczej chodzi o uswiadomienie organizatorom takich zabaw, ze maja do czynienia z totalnymi amatorami, ktorzy nie zdaja sobie sprawy czym moze grozic nierozwaga i swoboda w poslugiwaniu sie markerem paintballowym. Do ich obowiazkow nalezy nie dopuszcza do takich sytuacji a brak zatyczek swiadczy tylko o ich glupocie i ignorancji. Na zawodach gdzie ludzie maja duzo wieksze pojecie o tym co im grozi, o wiele bardziej przestrzegaja przepisow bezpieczenstwa. W pitach, w strefach chrono, czy na polu nie moze przebywac nikt kto nie ma maski na twarzy. Nawet jesli nie ma tam rozgrywek. A za pozostawienie markera bez barrel bag'a nawet w torbie sa nakladane drastyczne kary. Tu nie ma zartow i o to mi wlasnie chodzi. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 28-08-2007, 11:52
|
|
|
harpagan napisał/a: | Połowa fotek ktore widzialem to fotki ze strefy bezpieczenstwa i na zadnej nie widzialem odpowiednio zabezpieczonego markera. |
ja na żywo też ich nie widziałem ... a może widziałem ... nie znam się ... co to jest ten marker
harpagan napisał/a: | to dodatkowo na czas pokoju stosuje sie blokade spustu |
i tak też zawsze była stosowana blokada ... zanim każdy dostał karabinek do ręki, to pokazywali co gdzie i jak blokować i tylko na ich komendy można było odblokowywać spust.
harpagan napisał/a: | Argument ze bylo malo kulek albo ze staliscie w linii jakos zupelnie do mnie nie trafia. Nie wmowisz nam ze zabezpieczenia byly wystarczajace |
no trochę niby masz rację, ale inaczej to wyglądało tam na miejscu ... kilku chętnych wyszło na koniec gry na plac boju ... całą reszta została za plecami i za siatką ochronną.
Gene napisał/a: | Jednak dla kogos kto by oberwal tlumaczenie "na końcu iprezki, wszyscy stali w jednej linii (co wcześniej uzgodniliśmy) i strzelaliśmy w drzewa" chyba nie bylo by jakimkolwiek usprawiedliwieniem |
uwierz mi, że nie było takiej możliwości ... tzn była ... taka sama jak podczas ubierania mogłem do kogoś wypalić przypadkiem ... bo np broń była by wadliwa.
Gene napisał/a: | Do ich obowiazkow nalezy nie dopuszcza do takich sytuacji a brak zatyczek swiadczy tylko o ich glupocie i ignorancji |
tu potwierdzam - żadnych zatyczek na lufy nie było.
... przyznam, że jeszcze nigdzie nie widziałem zatyczek na lufy ... no ale ja się nie zajmuję bronią ... |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
Ostatnio zmieniony przez akbi 28-08-2007, 11:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
harpagan

|
Wysłany: 28-08-2007, 11:53
|
|
|
McDoune napisał/a: | Harpagan ale modę na taki tjunink przodu to na dzielnicy ja zapoczątkowałem |
Eeee no to szacuneczek
Jakim cudem ja tego wczesniej nie widzialem?
cns80 napisał/a: | Nie jeżdżę do was, bo też dostanę garba na pysku |
To wszystko ta łódź!
[ Dodano: 28-08-2007, 11:57 ]
akbi napisał/a: | i tak też zawsze była stosowana blokada ... zanim każdy dostał karabinek do ręki, to pokazywali co gdzie i jak blokować i tylko na ich komendy można było odblokowywać spust. |
To bardzo dobrze z ich strony, ale jak zwykle musi byc jakies ale.
Z blokada spustu jest ten problem ze organizator nie widzi czy bron jest zabezpieczona jak schodzisz z pola. Nie wierze, ze kazdy grzecznie blokowal markery za kazdym razem. Sam troche gram i wiem ze zdarza sie o tym zapomniec. Wlasnie dlatego zatykanie lufy jest tak wazne. Barrel bag w najprostszej wersji wyglada tak http://www.allegro.pl/ite...l_bag_nowy.html
Mozesz pomyslec ze przesadzamy i dramatyzujemy ale jako osoby zwiazane z tym sportem wiemy jak wazne jest bezpieczenstwo. |
 |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 28-08-2007, 12:06
|
|
|
akbi napisał/a: | wszyscy stali w jednej linii (co wcześniej uzgodniliśmy) i strzelaliśmy w drzewa | A gdzie stał fotograf
To raptem jakieś 20-30 stopni od celu, czyli dla niewprawnej ręki jakieś 0,5 sekundy ruchu w lewo |
Ostatnio zmieniony przez cns80 28-08-2007, 12:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
novy
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
|
Wysłany: 28-08-2007, 12:09
|
|
|
Tak a propo paintballa.....
Generalnie było bezpiecznie, ale...zawsze powtarzałem wszystkim, że strefa bezpieczna strefą bezpieczną, ale ja tam i tak wole maske nosić. Wystarczy że jedne drugiemu zaczął coś tłumaczyć i odruchowo podnosił lufe do góry.....przypadek....bum...i po oku. Często były takie przypadki i tutaj.
Zatyczek też nigdy nie widziałem, ale to był raptem mój drugi raz na paintballu. Generalnie jestem za tym aby pistolety odkładać na trawe w strefie bezpiecznej.
[ Dodano: 28-08-2007, 12:10 ]
cns80 napisał/a: | To raptem jakieś 20-30 stopni od celu, czyli dla niewprawnej ręki jakieś 0,5 sekundy ruchu w lewo |
fotograf tez miał maskę |
_________________ EA5A SE
N14 SR20DET - Turbo przeciąg
 |
|
|
|
 |
harpagan

|
Wysłany: 28-08-2007, 14:47
|
|
|
To i troche naszych amatorskich fotek
Zaczynamy od samochodow
Najpierw niesmiertelne Warszawskie colciaki
Potem jeszcze jeden ładny egzemplarz:
No i te felgi borka
Evo 6

Outlander Remigiusza
Pechowy Misiek od dolu:
Serducho 3000GT
No i moj zdecydowany faworyt tego zlotu - GTi Romela

Teraz czas na zwierzaka - a wiec ezol

No i na koniec troche twarzy
   |
 |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
|
Wysłany: 28-08-2007, 22:16
|
|
|
Czy ktos ma zdjecia basenowe? |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
ruslana81
Mitsumaniak żona swego męża

Auto: Corleone&RalliKrówka
|
Wysłany: 29-08-2007, 09:22
|
|
|
harpagan, mówiłam: ŻADNYCH FOTEK Z PAPIEROSEM!!!
Wiem, że to Marta mi cyknęła, ale żeby tak publicznie...! |
|
 |
cns80

|
Wysłany: 20-05-2008, 10:21
|
|
|
Tak mi się zebrało na wspomnienia i znalazłem ten temat. Naprawdę było fajnie .
Mam nadzieję że w tym roku to powtórzymy
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
|
Wysłany: 20-05-2008, 14:42
|
|