|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 11-02-2007, 00:45 |
info o space runner |
Autor |
Wiadomość |
Lukass [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 19:39 info o space runner
|
|
|
Od 2 miesiecy jestem włascicilem space runnera 1,8 '96r. Chciałbym się dowiedzieć czegoś od innych właścicieli tego modelu, o awaryjności tego auta a także o spalaniu, bo mój pali ponad 10 przy względnie spokojnej jeżdzie. Aha i jeszcze gdyby ktos mial moze na sprzedaz przedni lewy kierunkowskaz ze zderzaka to prosze o kontakt. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 12:47
|
|
|
Odpowiedając na Twoje pytania:
- awaryjność mała (zakładając należytą dbałość o auto u poprzedniego właściciela)
- spalanie masz w moim podpisie (mi wciąga w mieście nie więcej niż 9l/100km). Dokonałeś już wszystkich wymaganych wymian po zakupie (rozrząd, płyny, filtry, etc.)?? |
|
|
|
 |
maciej_mw [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 18:15
|
|
|
Już pali malutko W końcu!!! |
Ostatnio zmieniony przez maciej_mw 19-02-2007, 17:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Lukass [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 19:52
|
|
|
Jak go kupiłem to robiłem rozrząd, tak na wszelki wypadek, oczywiście wymienione były wszelkie płyny i oleje, natomiast filtrami się nie zajmowałem jeszcze.Niewiem byc może tu leży problem. Wczoraj pokonałem trase z Gdańska do Słupsak ok. 200km w dwie strony i spalił mi ponad 20 litrów. |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2007, 09:33
|
|
|
To musisz wymienić filtr powietrza. |
|
|
|
 |
otwieracz_ddz [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2007, 21:26
|
|
|
Mój pali 9-11 benzynki lub 10-13 gazu, ale ma już 255tyś na liczniku. A oleju dolewać nie muszę. |
|
|
|
 |
tomeko [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2007, 01:05
|
|
|
Cześć
Mój MSR1,8 '92 - kupiłem w listopadzie chyba od zarzynacza aut miał na liczniku 200 kkm. Motor jak pszczółka, wymienić musiałem tylko skrzynkę, bo jakiś idiota do naprawy użył spawarki.
Od zakupu zrobiłem ok.10 kkm - po naprawie 2 kkm. Oleju nie widzę żeby brał, w trasie pociąga do ok. 8l/100, w mieście do 9l/100.
Mechanik mi go pilnuje i w zasadzie twierdzi, że przy kulturalnej jeździe i dbaniu o przeglądy to jeszcze trochę pośmiga - choć blacha swoje dostała u poprzedniego właściciela i chyba pasowało by ją zrobić.
Jak dla mnie autko super
PZDR |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2007, 08:13
|
|
|
tomeko napisał/a: | Cześć
Mój MSR1,8 '92 - kupiłem w listopadzie chyba od zarzynacza aut miał na liczniku 200 kkm. Motor jak pszczółka, wymienić musiałem tylko skrzynkę, bo jakiś idiota do naprawy użył spawarki.
Od zakupu zrobiłem ok.10 kkm - po naprawie 2 kkm. Oleju nie widzę żeby brał, w trasie pociąga do ok. 8l/100, w mieście do 9l/100.
Mechanik mi go pilnuje i w zasadzie twierdzi, że przy kulturalnej jeździe i dbaniu o przeglądy to jeszcze trochę pośmiga - choć blacha swoje dostała u poprzedniego właściciela i chyba pasowało by ją zrobić.
Jak dla mnie autko super
PZDR |
Nie musisz mi o tym mówić
Mój MSR jest "trochę" młodszy, bo z 1998, ale wrażenia z użytkowania mam takie same. |
|
|
|
 |
ronetto
Forumowicz

Auto: space runner 1,8 GLXi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Paź 2006 Posty: 54 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 24-08-2007, 23:11
|
|
|
jak wy to robicie ze pali 9 -10 ja sie ciesze jak spali mi 13 a juz wszystko chyba wyminilem .... moze zawory poustawiac albo co ? |
_________________ moja gwiezdna maszyna przed zakupem |
|
|
|
 |
tomeko [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2007, 13:37
|
|
|
ronetto napisał/a: | jak wy to robicie ze pali 9 -10 ja sie ciesze jak spali mi 13 a juz wszystko chyba wyminilem .... moze zawory poustawiac albo co ? |
@ronetto
Co prawda jestem "lamer" z działania silników - i do tego mam "stare" auto (i pewnie nieźle zjeżdżone przez poprzednika), ale te Twoje 13 litrów to już chyba przegięcie (prawie jak auto rodzimej produkcji ).
Ja mam na razie stałą kontrolkę CE (niby czujnik tlenu - kod 11) ale pod nim kryją się i inne możliwe nieprawidłowości.
Z całym szacunkiem nic przy spalaniu nie kręciłem i (nie wiem na ile dobrze wskazuje mój licznik) między tankowaniami wychodzi mi średnio 8-8,5l. Ok. 9l to wyszło mi jak miałem bardzo ciężką nogę.
Spróbował bym sprawdzenia prawidłowości pracy czujników bo to, że nie wykazuje błędu, nie oznacza prawidłowej pracy. Oszuka ci dane w ECU i będzie większe zapotrzebowanie na paliwo.
To tylko taka sugestia - proszę nie traktować jako diagnozę - ale może......
PZDR |
|
|
|
 |
ronetto
Forumowicz

Auto: space runner 1,8 GLXi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Paź 2006 Posty: 54 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 28-08-2007, 12:54
|
|
|
niewiem czy to ma jakis wplyw ale okazalo sie dzisiaj rano ze pasek roz... jest LUZNY... czym predzej do aso wstawilem i jak mi powiedziano mam pompe do wymiany , stad luzny pasek . Za jedynye 600 bede szczesliwym posiadaczem wymienionego paska z napinaczem i pompą ale czy spalaie spadnie? zobaczymy
.... potem poszukam bledów.... |
_________________ moja gwiezdna maszyna przed zakupem |
|
|
|
 |
|
|