Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-02-2007, 00:45
info o space runner
Autor Wiadomość
Lukass
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2007, 19:39   info o space runner

Od 2 miesiecy jestem włascicilem space runnera 1,8 '96r. Chciałbym się dowiedzieć czegoś od innych właścicieli tego modelu, o awaryjności tego auta a także o spalaniu, bo mój pali ponad 10 przy względnie spokojnej jeżdzie. Aha i jeszcze gdyby ktos mial moze na sprzedaz przedni lewy kierunkowskaz ze zderzaka to prosze o kontakt.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2007, 12:47   

Odpowiedając na Twoje pytania:
- awaryjność mała (zakładając należytą dbałość o auto u poprzedniego właściciela)
- spalanie masz w moim podpisie (mi wciąga w mieście nie więcej niż 9l/100km). Dokonałeś już wszystkich wymaganych wymian po zakupie (rozrząd, płyny, filtry, etc.)??

maciej_mw
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2007, 18:15   

Już pali malutko :) W końcu!!! :)
Ostatnio zmieniony przez maciej_mw 19-02-2007, 17:36, w całości zmieniany 1 raz  

Lukass
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2007, 19:52   

Jak go kupiłem to robiłem rozrząd, tak na wszelki wypadek, oczywiście wymienione były wszelkie płyny i oleje, natomiast filtrami się nie zajmowałem jeszcze.Niewiem byc może tu leży problem. Wczoraj pokonałem trase z Gdańska do Słupsak ok. 200km w dwie strony i spalił mi ponad 20 litrów.

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 09:33   

To musisz wymienić filtr powietrza.

otwieracz_ddz
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2007, 21:26   

Mój pali 9-11 benzynki lub 10-13 gazu, ale ma już 255tyś na liczniku. A oleju dolewać nie muszę.

tomeko
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 01:05   

Cześć

Mój MSR1,8 '92 - kupiłem w listopadzie chyba od zarzynacza aut :mrgreen: miał na liczniku 200 kkm. Motor jak pszczółka, wymienić musiałem tylko skrzynkę, bo jakiś idiota do naprawy użył spawarki.
Od zakupu zrobiłem ok.10 kkm - po naprawie 2 kkm. Oleju nie widzę żeby brał, w trasie pociąga do ok. 8l/100, w mieście do 9l/100.
Mechanik mi go pilnuje i w zasadzie twierdzi, że przy kulturalnej jeździe i dbaniu o przeglądy to jeszcze trochę pośmiga - choć blacha swoje dostała u poprzedniego właściciela i chyba pasowało by ją zrobić.

Jak dla mnie autko super :D

PZDR

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 08:13   

tomeko napisał/a:
Cześć

Mój MSR1,8 '92 - kupiłem w listopadzie chyba od zarzynacza aut :mrgreen: miał na liczniku 200 kkm. Motor jak pszczółka, wymienić musiałem tylko skrzynkę, bo jakiś idiota do naprawy użył spawarki.
Od zakupu zrobiłem ok.10 kkm - po naprawie 2 kkm. Oleju nie widzę żeby brał, w trasie pociąga do ok. 8l/100, w mieście do 9l/100.
Mechanik mi go pilnuje i w zasadzie twierdzi, że przy kulturalnej jeździe i dbaniu o przeglądy to jeszcze trochę pośmiga - choć blacha swoje dostała u poprzedniego właściciela i chyba pasowało by ją zrobić.

Jak dla mnie autko super :D

PZDR

Nie musisz mi o tym mówić :mrgreen:
Mój MSR jest "trochę" młodszy, bo z 1998, ale wrażenia z użytkowania mam takie same.

ronetto 
Forumowicz

Auto: space runner 1,8 GLXi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-08-2007, 23:11   

jak wy to robicie ze pali 9 -10 ja sie ciesze jak spali mi 13 a juz wszystko chyba wyminilem .... moze zawory poustawiac albo co ?

tomeko
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2007, 13:37   

ronetto napisał/a:
jak wy to robicie ze pali 9 -10 ja sie ciesze jak spali mi 13 a juz wszystko chyba wyminilem .... moze zawory poustawiac albo co ?

@ronetto
Co prawda jestem "lamer" z działania silników - i do tego mam :mrgreen: "stare" auto (i pewnie nieźle zjeżdżone przez poprzednika), ale te Twoje 13 litrów to już chyba przegięcie (prawie jak auto rodzimej produkcji :mrgreen: ).
Ja mam na razie stałą kontrolkę CE (niby czujnik tlenu - kod 11) ale pod nim kryją się i inne możliwe nieprawidłowości.
Z całym szacunkiem nic przy spalaniu nie kręciłem i (nie wiem na ile dobrze wskazuje mój licznik) między tankowaniami wychodzi mi średnio 8-8,5l. Ok. 9l to wyszło mi jak miałem bardzo ciężką nogę.
Spróbował bym sprawdzenia prawidłowości pracy czujników bo to, że nie wykazuje błędu, nie oznacza prawidłowej pracy. Oszuka ci dane w ECU i będzie większe zapotrzebowanie na paliwo.

To tylko taka sugestia - proszę nie traktować jako diagnozę - ale może......

PZDR

ronetto 
Forumowicz

Auto: space runner 1,8 GLXi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-08-2007, 12:54   

niewiem czy to ma jakis wplyw ale okazalo sie dzisiaj rano ze pasek roz... jest LUZNY... czym predzej do aso wstawilem i jak mi powiedziano mam pompe do wymiany , stad luzny pasek . Za jedynye 600 bede szczesliwym posiadaczem wymienionego paska z napinaczem i pompą ale czy spalaie spadnie? zobaczymy
.... potem poszukam bledów....

Odpowiedz do tematu