|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: roch_27 21-08-2007, 08:53 |
Problem z elektryką - wersja amerykańska |
Autor |
Wiadomość |
adam [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2005, 15:26 Problem z elektryką - wersja amerykańska
|
|
|
Drodzy Mitsumaniacy!!! Mam kłopot z instalacją Elektryczną w samochodzie Mitsubishi Galant z 2002 wersja USA z silnikiem 2,4 l. nr VIN 4A3AA46G12E016210. Problem polega na tym,że podczas włączania wycieraczek znikają kierunkowskazy,nie dzieje się to za każdym razem kiedy włączony jest zapłon (na trzy razy przekręcony kluczyk jeden raz występują te usterki).Ktoś posiada manualki od tegoż modelu to będę zobowiązany.Pozdrawiam A.K. |
Ostatnio zmieniony przez roch_27 21-08-2007, 08:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 02-12-2005, 10:05
|
|
|
Na nowych że tak powiem Galantach to ja nie za bardzo coś pewnego wymyśle ale...
Dokładnie posprawdzaj całą puszkę bezpieczników, w sensie bezpieczników ich założenia no i oczywiście styki (wiem że wszystko jak nowe - ale to nie ważne)
Później rozbierz dolne osłony konsoli przedniej pod kierownicą i dokładnie posprawdzaj wszystkie kostki kosteczki, najlepiej na zasadzie rozpioł - ogłądną ł- złączył , w szczególności kostki od urządzeń o których mowa w twojej wypowiedzi...
Nastepnie posprawdzać wszystkie masy - co mam na myśli... - jest kilka punktów w autku gdzie zbiorowo lub pojedynczo sa kabelki (czarne) przykręcone do nadwozia tzw "MASY"...
To tak na początek... jezeli nie pomoże będziemy myśleć - może byc również tak że samo urządzenia robi jakąś zware itd.... ale jak mówie to później...
Pozdro |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 02-12-2005, 12:07
|
|
|
Nie wiem jak w Galu ale w Carismie kierunkowskazy ida przez wyłącznik awaryjnych jak on trochę zaśniedzieje lub się zabrudzi to nie ma kierunków, wciśnięcie awaryjnych na chwile pomaga, prawdopodobnie w Galu jest tak samo więc sprawdź dokładnie włącznik awaryjnych tzn jak nie będziesz miał kierunkowskazów to wciśnij awaryjne wyłącz i sprawdź czy są kierunki, może być też tak że do obwodu kierunkowskazów i awaryjnych dokoptowali jeszcze wycieraczki może z tej samej masy to idzie. Narazie tyle. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
adam [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2005, 16:46
|
|
|
niestety nic nie pomogło:( gdybym miał opis instalacji do galanta to mój elektryk by do niego zajrzał,ale bez tego...nie mogę jeździć |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 21-08-2007, 08:59