Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] Mój nowy Colt
Autor Wiadomość
Maciejos 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant SE 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-08-2007, 18:40   [CA4A 1.6] Mój nowy Colt

Witam,

Na początku chciałbym się przywitać z wszystkimi członkami forum.
Mimo że jestem tu nowy to muszę zaznaczyć, że czytam Wasze forum już od 2-3 miesięcy.
Oczywiście jak tylko się nauczę poruszać na forum (kwestie techniczne) postaram się zamieścić zdjęcia mojego Colta.
Kupiłem go od znajomego w styczniu tego roku. Kolega wymienił mi olej w silniku, pasek rozrządu, alternatora oraz wszelkie filtry (powietrza, oleju itd.).
Mam również nowe tarcze sprzęgła oraz klocki hamulcowe.
Jedyny mankament to problem ze zgrzytającym pierwszym biegiem (ale o tym już sporo tutaj przeczytałem i będę sie starał jakoś poradzić sobie z tym synchronizatorem).
Samochód ma piękny srebrny lakier , choć dostrzegłem już przy lewym nadkolu minimalne ślady korozji.

To tyle na razie - pozdrawiam
Garbi

Mitsubishi Galant SE 2.5 V6 - 2015 - do teraz (first love...and the last...)
RIP - Nissan Primera P11 2.0 - od 2015 do 2015 (zostały żyletki)
RIP - Lancer CB4A - od 2014 do 2014 (zderzenie z dzikiem)
Colt GTi CA5A - od 2010 do 2013 ...ehhh..."No Gti No Fun" jak to mawiał Rafamalk...
Colt CA4A - od 2007 do 2010 - moje pierwsze auto...płakałem, gdy odjeżdżał w siną dal...
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 20:24, w całości zmieniany 1 raz  

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2007, 18:55   

Witam na forum i życzę bezawaryjnej jazdy - zaczynasz właśnie fajną przygodę z Misiem :biggrin:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 29-08-2007, 19:53   

Gratulacje i czekamy na zdjęcia.

Maciejos 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-08-2007, 20:16   

Hugo napisał/a:
Gratulacje i czekamy na zdjęcia.

No właśnie się zastanawiam , czy teraz umieścić zdjęcia czy może poczekać 2 miesiące , gdy będę miał już nowe alusy (cały czas się waham między 14 i 15 calowymi) - poza tym muszę jeszcze poczytać jak się umieszcza zdjęcia na forum.

:-)

Pozdrawiam
Garbi

Colt GTi CA5A - od 2010 do 2013 ...ehhh..."No Gti No Fun" jak to mawiał Rafamalk...
Colt CA4A - od 2007 do 2010 - moje pierwsze auto...płakałem, gdy odjeżdżał w siną dal...

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 29-08-2007, 21:05   

Witamy nowego Colciarza :)
Hehe ja tez sie tak zastanawialem i poczekalem z fotkami zanim malego troszke podszykowalem :) ale warto bylo.

Pozdrowienia :)

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 29-08-2007, 21:05   

dawaj teraz - jak zalozysz alusy, to wstawisz kolejne foty.
zawsze to jakas archiwizacja historii miska :wink:

Maciejos 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-08-2007, 23:30   

Sruba napisał/a:
dawaj teraz - jak zalozysz alusy, to wstawisz kolejne foty.
zawsze to jakas archiwizacja historii miska :wink:

Mówisz i masz :-)

Pozdrawiam
Garbi

Ostatnio zmieniony przez sruba 30-08-2007, 21:40, w całości zmieniany 1 raz  

squpek
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 11:13   

Nie żebym się czepiał, ale brakuje diamentów z przodu i napisów z tyłu. Dzwon ???

Yoji
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 11:52   

diamentów i napisów w wiekszosci nie ma . albo ukrada albo odpadną ...szcegolnie na masce naprawde u mnie w miescie sa 3 colty zaden nie ma znaczka z przodu.

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 30-08-2007, 13:08   

Yoji napisał/a:
diamentów i napisów w wiekszosci nie ma . albo ukrada albo odpadną ...szcegolnie na masce naprawde u mnie w miescie sa 3 colty zaden nie ma znaczka z przodu.

pierwsze slysze zeby te znaczki odpadały a tym bardziej zeby je ktos kradł - po co? jeśli coltów jest tak mało ?

Mateo567
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 16:46   

siema, wedlug mnie jest to jeden z ladniejszych coltow :) i przede wszystkim ma ladny przod nie pokrzywiony i brak znaczkow nie oznacza dzwona :P niektorzy specjalnie sciagaja, gratuluje ladnej furki pozdro

Maciejos 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-08-2007, 20:02   

Mateo567 napisał/a:
siema, wedlug mnie jest to jeden z ladniejszych coltow :) i przede wszystkim ma ladny przod nie pokrzywiony i brak znaczkow nie oznacza dzwona :P niektorzy specjalnie sciagaja, gratuluje ladnej furki pozdro

He he - trafiłeś w sedno.
Poprzedni właściciel (a mój przyjaciel) tego autka specjalnie zdjął te znaczki, gdyż lubił patrzeć na twarze "karków" w np. BMW, których odstawia na światłach :-) ))
Pewnie nie uwierzycie, ale sporo osób nie rozpoznaje tego samochodu po zdjęciu emblematów :-) )
Ale tak na poważnie (mimo, że to co napisałem wcześniej też jest prawdą) - ten samochód był rzeczywiście uderzony w bok.
Ale ja o tym doskonale wiedziałem przed kupnem, gdyż kolega porobił zdjęcia zaraz po sprowadzeniu samochodu.
Jego ojciec ma warsztat lakierniczy , więc samochodzik wygląda teraz przepięknie. Przypominam, że jestem drugim właścicielem tego autka w Polsce (sprowadzony i zarejestrowany był już w 2003 roku).
Silnik chodzi jak marzenie i nie wydaje żadnych głośnych odgłosów.
Jedyny problem to (czasami) ciężko wskakujący pierwszy bieg.
Na 99% jest to synchronizator - właśnie - jeżeli ktoś z Was może podać jakiegoś dobrego mechanika który może naprawić ten problem to proszę o info.
Obiecuję , że zapłacę każdą cenę byle tylko mój Colcik chodził nie stawiał oporu przy pierwszym biegu.
Jest to o tyle ważne, gdyż pojechałem z tym problemem do Carmana (czy jakoś tak sie nazywa ten warsztat) i Ci "mądrale" stwierdzili, że to wina oleju w skrzyni biegów.
Oczywiście nalali mi zły olej - zamiast GL4 wlali mi GL5 (właśnie sobie o tym czytam http://www.mitsubishi-gra...krzyni+bieg%F3w ) a dokładnie Shell Transaxle 75W-90 API GL-5 i mam wrażenie, że już mi skrzynia gorzej chodzi ;-( Jestem wściekły nie tylko na tych pseudomechaników , ale przede wszystkim na siebie, że nie poczytałem więcej na forum :(

Przepraszam, za te marudzenie, ale musiałem sobie ulżyć (chyba jutro pojadę do Carmana, żeby teraz za "friko" wlali mi poprawny olej).

Pozdrawiam
Garbi

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 21:40   

Maciej Cieśnik napisał/a:
Pewnie nie uwierzycie, ale sporo osób nie rozpoznaje tego samochodu po zdjęciu emblematów :-)

a ja uwierze bo np. ja mialem dzis z tym przygode. Pojechalem na diagnostyke sprawdzic zawieszenie i podszedl do mnie niewiadomo skad koles i sie spytal mnie co to jest za samochod. Jak mu powiedzialem to odzekl: "a jednak mial racje" i sobie poszedl ;) Juz niedlugo moja relacja z zakupu colta :)

Yoji
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 21:51   

karolgt, nie wiem po co kradna? moze wandale ze złosci a to ze "zleci" z maski znaczek sa takie przypadki naprawde ;)

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 21:59   

No, Misiek jak ta lala - trochę pracy i serca a będzie wyglądał jeszcze lepiej.

Odpowiedz do tematu