Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
...no właśnie chcę kupić Carismę. |
Autor |
Wiadomość |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 28-08-2007, 11:53
|
|
|
Przyczyn może być kilka ale najprawdopodobniejsza z nich to zaprana nagarem przepustnica - do wyczyszczenia i luzik tym niemniej można się mocniej potargować z handlarzem pod pretekstem uwalonej przepływki czy coś bo i tak na 100% nie wiesz co jest póki nie rozbierzesz |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 28-08-2007, 14:05
|
|
|
Nofy napisał/a: | A czy w carismach GDI niezbyt równe chodzenie na wolnych obrotach to norma?? Bo upatrzyłem sobei dośc ładną i wszytsko wygląda jak najbardziej ok ale martwią mnie te wolne obroty |
raczej mozesz byc pewny ze to wina "zabrudzonej" przepustnicy ale targowac sie 3eba bo... saphire napisał/a: | i tak na 100% nie wiesz co jest póki nie rozbierzesz |
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
krzych_o [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2007, 14:35
|
|
|
Nofy napisał/a: | A czy........ |
A czy kolega powyższy który jest z Gdyni nie zerknąłby na to auto? Ale pewnie gdyby warte było uwagi to by już zostało przez niego kupione
Pozdrawiam
PS.Trzeba chyba szukać czegoś bliżej. |
|
|
|
 |
jawor44 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 09:51
|
|
|
tak sie sklada ze ta carisma http://allegro.pl/show_item.php?item=229197530 jezdze ja i jak mowie ze jest ona okay to tak jest. i jak mowie ze jest bezwypadkowa i ma poduchy to tez tak jest.tymbardziej nie mam na celu robienia kogos w balona a to ze nie mam czasu odpisywac na maile to inna sprawa
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Nofy [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 11:02
|
|
|
A czy kolega jawor44 mógłby w takim przypadku odbierać chociaż telefon ?? Czekam od 2 dni na Pana kontakt a telefonów ode mnie Pan nie odbiera.
Inny problem że właśnie dzwoniłem do Pana firmy sądząć że ma Pan problemy z telefonem ale osoba która odebrała zmieszała mnie z błotem że nie zgadza się na wizyte auta w żadnym innym warsztacie niż ten który ona wskaże wiec naprawdę nie wiem kto sprzedaje to auto i jak wygląda jego stan faktyczny.
A rzeczywiście auto wygląda bardzo porządnie i byłem przekonany po rozmowie z Panem że dojdziemy do porozumienia.
mimo wszystko pozdrawiam i w dalszym ciągu czekam na kontakt aby wyjaśnić wszystkie niedomówienia. |
|
|
|
 |
Kaleid
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lip 2006 Posty: 350 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 29-08-2007, 18:24
|
|
|
Chciałbym wtrącić tutaj swoje trzy grosze. Tak się jakoś składa , iż w zeszłym roku , nabyłem od kolegi jawora 44 jego sedana . Nie chciałbym wnikać w kwestie pomiedzy panami . Ja jestem zadowolony z samochodu który nabyłem , mimo iż był po małej stłuczcce (tył) nic się z nim nie dzieje , eksploatuję go codziennie . Korozji brak , zawieszenie jest oryginalne , aktualny przebieg 153 tys km. Gdy go kupowałem , wszystkie urządzenia były sprawne , Lącznie z klimatyzacją,i są nadal.Auto jest bezawaryjne, wnętrze zadbane,kompletne.Sprawdzałem pochodzenie wg VIN w serwisie , wszystko OK. Pozdrawiam |
_________________ Volvo w garażu, Mitsubishi w sercu. |
|
|
|
 |
jawor44 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 20:08
|
|
|
po pierwsze nigdy nikogo nie oszukalem z samochodem lub jego stanem faktycznym.nie mam nic do ukrycia
po drugie byla umowiona wizyta w serwisie Mitsubishi w Gdansku na poniedzialek ale Pana chyba przerazil koszt 2 x 120 zlotych
po trzecie oni sie znaja na tym najlepiej i sa w stanie powiedziec najwiecej (i chyba rzetelnie)(watpie by jakikolwiek mechanikz garazu mial wtyczke by podlaczyc sie pod komputer)
po czwarte jak ktos kupuje i nawet nie wie czemu GDI cyka na zimnym silniku to o czym tu rozmawiac i uwaza sie za mechanika numer 1
po piate silnik trzyma obroty
po szoste jak sie wymienia olej co 12000 0W/30 do GDI to nie moze byc zadnego problemu z silnikiem tymbardziej ze wczesniej jezdzil nim maniak GDI. tymbardziej samochod ma 141 000 do 109000 potwierdzone ksiazka
po siodme nie zamierzam sie wiecej wdawac w tak durne dyskusje bo nie jestem jakims handlarzem czy oszustem.
po osme przepraszam za brak kontaktu- do odwolania-tylko mail |
|
|
|
 |
Nofy [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 20:52
|
|
|
Poprostu wyznaję zasadę, że nie należy sprawdzać auta w warsztacie który poleca sprzedający - nauczyło mnie tego doświadczenie gdyż się boleśnie na tym naciąłem. Porostu zbyt zaufałem sprzedającemu stąd moja nieufność. Nie chciałem jechać do jakiegoś "garażowego mechanika" tylko warsztatu w którym naprawiałem swoje poprzednie auto i mam zaufanie co do fachowości ich pracy. Nie potrzebuje wpięcia się pod komputer gdyż interesuje mnie bardziej ogólny stan techniczny pojazdu. Zresztą gdyby na komputerze miało coś być nie tak nie chciaiłby Pan tam się udać a nie robił Pan z tego żadnych problemów więc stwierdziłem że nie warto i to nie z powodu kosztów gdyż takowe i tak przecież muszę ponieść by sprawdzić auto.
Nie napisałem również że chce meni Pan oszukać tylko nie lubię jeżeli ktoś się ze mną umawia na tel a potem milczy.
Jeżeli dalej chce Pan sprzedać auto i nie jest dla Pana problemem wizyta u mechanika proszę o kontakt. |
|
|
|
 |
krzych_o [Usunięty]
|
Wysłany: 30-08-2007, 14:44
|
|
|
Widzę i właściciel się znalazł
Kłóćcie się Panowie dalej, ja szukam czegoś bliżej mnie w takim razie.
Pozdrawiam
Krzysztof
Pytanko - znalazłem, dzięki znajomemu (chylę czapkę) Cari z małym przebiegiem. Jako,że on wcześniej widział książkę serwisową z wbitymi przeglądami aż do sprzedaży, której niestety ja teraz nie mogę zobaczyć, bo sprowadzający ją gdzieś posiał, to chciałbym zadzwonić do ASO i zapytać o to auto.
Moje pytanie - czy podadzą mi na telefon historię auta? Czy potwierdzą chociaż jego przebieg? Pasowałoby się dowiedzieć czegoś chociaż na temat wymiany rozrządu. Na aucie są jeszcze naklejki serwisowe przypominające o kolejnej wizycie, jest zadbane, jedyne co mi nie pasuje to kierownica - zbyt zniszczona. Wiem że było lekko puknięte z jednej strony, ale zrobione na cacy i nic nie widać. Być może kierownica została wymieniona.
Czy przy ewentualnej rozmowie telefonicznej z ASO wystarczy numer VIN???
[ Dodano: 02-09-2007, 08:15 ]
Co powiecie na powyższe?
[ Dodano: 02-09-2007, 18:58 ]
Proszę o informację - jutro mam dzwonić.
[ Dodano: 06-09-2007, 12:05 ]
Tak dla wiadomości osób mało zorientowanych, jak ja. Mitsubishi Polska przynajmniej wg. informacji jakich mi udzielono w paru miejscach (serwisy ASO) nie posiada dostępu do rejestru pojazdów które są poza granicami naszego kraju, więc ustalenie historii auta sprowadzanego jest praktycznie... ciężkie. Pozostaje dzwonić do centrali w danym kraju, wtedy może uda się czegoś dowiedzieć.
Żadne ASO aw Polsce ani centrala w Warszawie takiej informacji nam nie udzieli.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|