co zrobic z mandatem :P ?? |
Autor |
Wiadomość |
citizen [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2005, 12:29 co zrobic z mandatem :P ??
|
|
|
heh tak se teraz przypomniałem ze na wakacjach dostałem mandat za zaśmiecanie. by ło to nad jeziorkiem podczas zaawansowanego bankietu i lezy juz niezapłacony od przeszło 3 miesięcy. Wie ktoś moze czy a jeśli juz to po jakim czasie policja czy jakiś inny organ zaczyna ścigac za takie mandaty ?? dostałem 50 zł. tego mandatu i nie wiem czy go płacić czy co z nim zrobic :P |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-12-2005, 12:49
|
|
|
Ktoregos dnia zastuka komornik z odsetkami. Zaplac czym predzej. Komornik i tak zastuka, ale wtedy pomachasz mu przed nosem dowodem wplaty i bedziesz miec to z glowy. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2005, 12:56
|
|
|
kamornik jesli zastuka to bez odsetek, za mandaty nie ma odsetek sa tylko koszty prowadzenia sprawy tj. ok 20zl.
ja bym sprawe olal i poczekal na komornika zeby nie latac po pocztach itd.
choc teraz nawet do mnie nie przychodzi komornik tylko sciaga od razu z wyplaty po okolo trzech miesiacach. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 05-12-2005, 13:17
|
|
|
e nie ma kosztow sprawy oplata to koszty komornika 10% wartosci mandatu czyli zaplacisz 55zl, a jak pojdziesz na poczte to dasz 53zl z oplata wiec poczekaj spokojnie sami przyjda, ja juz czekam za nimi od marca i nic |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2005, 13:27
|
|
|
kosztow prowadzenia sprawy przez komornika, jesli wolisz |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2005, 13:34
|
|
|
koszty wyniosa przy 50zl - jakies 7zl, w gdansku trzeba wtedy isc do urzedu skarbowego i zaplacic w jednym z pokoikow;) |
|
|
|
 |
majki [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2005, 14:56
|
|
|
A ja dostalem 10pkt w maju i 400zl mandatu.
Nie placilem, nie placilem, myslalem, ze sciagna z wyplaty, ale przyszedl komornik i zaplacono 412zl czy cos kolo tego.
Ja bym juz nie szedl, primo dlatego, ze to mala kwota, moze po prostu oleja/zapomna/cos zle zapisali i sie upiecze, a poza tym zeby nie bylo sytuacji, ze rownoczesnie zaplacisz a oni z wyplaty sciagna
Tak czy owak, koszty niewielkie, a komornik tez musi cos robic.
Z ciekawosci - w jaki sposob zasmiecaliscie?
M. |
|
|
|
 |
citizen [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2005, 16:46
|
|
|
a to chyba to oleje, niech sami sobie przyjdą a zasmiecalismy w ten sposób ze mielismy małą imprezke, wszyscy juz dobrze wstawieni no i puszki po piwku i reszta innych smieci które sie uzbierały lądowały naokoło nas zamiast do woreczka który wczesnmiej przygotowalismy no i pech chciał ze akurat "patrol mieszany" przechodził koło nas. a tak jeszcze z ciekawosci, to czy ma znaczenie ze owy mandat dostałem w innym miescie niz mieszkam ?? dokłądnie to oddalonym o jakies 50km. od Opola |
|
|
|
 |
Piotruś Pan [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2005, 08:51
|
|
|
Z tego co wiem to takie i inne mandaty ściągają z rozliczenia się podatkowego za dany rok o ile rozliczasz się już z urzędem skarbowym |
|
|
|
 |
citizen [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2005, 14:10
|
|
|
no właśnie jeszcze się nie rozliczam, ale rozmawiałem z kumpla matką która pracje w urzedzie skarbowym i powiedziała mi ze co najwyzej upomnienie mi przyjdzie poczta a sama odradzała mi zapłate tego mandatu |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-12-2005, 21:25
|
|
|
ja jakieś 3 lata temu dostałem 200zł... nie płaciłem... i nikt sie nie zgłosił... natomiast dostałem 250zł w zeszłym roku i rowniez myslałem ze sie upiecze... jednak z pitu potrącili |
|
|
|
 |
|